h4wk3y Odesláno 21. duben 2011 Autor Odesláno 21. duben 2011 tak jestli ti nebrzdi ctyrpistky, tak jsi jasnej ... ja se tady bavim o obycejnym jednopistku... Citovat
Benžík Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Koukam do katalogu AK, p406 1998 2,1td 80kw průměr pístku brzdiče 57mm hlavní válec 23,81mm, š octavia 1998 tdi 81kw průměr pístku brzdiče 54mm, hlavní válec taky 23,81mm. Jen si nejsem jistej, jestli ten rozměr \"průměr otvoru\" je průměr válečku. Citovat
koblih69 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Tuhle mě pobavil pohled na starýho SuperBa, měl na tom pěkný 18\" kola ale kdžy jsem viděl ten kotouč vzadu tak vypadal fakt srandovně - není divu má 245 mm ( u 406 je to 290 mm ) Citovat
Kdo Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Taky se přidám. Na 605 (starý systém Bendix s el. pumpou) mi přijde, že stačí na brzdy jen pomyslet a už to brzdí, opravdu na dotek a s kontinuálním zesilováním účinku. Vždy, když přesednu do manželky 406 mě v první chvíli při brzdění zachvátí panika, že se to rozbilo a nebrzdí. Při pozvolném sešlapování sice lehký nástup, ale pak přes další sešlapování jakoby stagnace, až do místa, kde to začne zesilovat účinek. To už jsem s pedálem ale v místě, kam jsem se s ním v 605 ani nepřiblížil, bo bych jel jen po předních. Ta dlouhá dráha mi taky vadí. Výměna hlavního válečku, ani různých kotoučů změnu v nástupu nepřinesla. Účinek i přes dlouhý krok mi ale přijde dostatečný i při pár krizových situacích (nemyslím opakované brzdění z 300 na nulu). Obecně ale, pokud bych chtěl upgradovat brzdy, první, na co bych se vykašlal by byly úvahy o výměně trubek, změně jejich rádiusů a výměně hadiček. Kapalině (zvlášť hydraulické) je úplně šumák, jakou trubkou je vedená, jaká je její délka a jaké má rádiusy (dokonce ani pravý úhel s mírným zalomením nic neovlivní), u hadic jejich kritizovaná rozpínavost taky není směrodatná. Pokud má hadice vnitřní průměr cca 4mm a při natlakování se rozepne o pár (ať nežeru) desetin mm, tak jediné, co se změní, bude objem kapaliny v té hadici, nikoliv tlak, což hravě dožene pedál tím, že zabere o nv podstatě neměřitelný kousíček níž než ji zaplní. Kdyby to mělo být fatální, jistě by s tím výrobci už něco udělali a \"obyčejné\" gumové hadice nepoužívali. Myslet si, že s pancéřovou hadicí při stejném tlaku na pedál bude vyšší tlak kapaliny v systému je blbost, jediné, co se nepatrně zlepší je odezva pedál - brzda, ta poloha pedálu (bude o nepatrně výš). Co se vlastní kapaliny týče, všechny dnešní auta mají předepsanou DOT4, takže tady, pokud je kapalina v pořádku, taky vina nebude. ATE sice dělá spešl kapalinu, ale uvádějí jen lepší odezvu např. na ABS a pod, ne zlepšený výkon, či bod varu. IMHO alfou a omegou je konstrukce brzdičů a materiál kotoučů a destiček. Chce to holt zkoušet a mít vše tak, jak má být, to jest pohyblivé, bez vůlí, dokonale odvzdušněno - zvlášť ABS (tohle asi bude můj případ bo jsme se s Ferrym neprobojovali při výměně přes diag k ABS, proto ten dlouhý krok) a hlavně se s tím asi smířit, že 406ka holt takhle brzdí a počítat s tím, že to není formule. Citovat
Bjukemen Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 ..len pradox je v tom že kamoš ma old model 406 2.1 td a ta brzdí presne tak ako ty popisuješ je to doslova jed a masaker ked sa zabudneš a slapneš na to už som to porovnaval je to skoro to iste a i tak je v tom rozdiel...no neva ja dam tu kvapalinu vymeniť a uvidím čo dalej... ..ale pekný príspevok chválim Citovat
loque Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 Neviem, po prečítaní tejto diskusie som dnes trochu otestoval brzdy na mojej 406tke a nevidím v nich žiadny problém. Nástup brzdného účinku je postupný, ale povedal by som že rovnomerný, pri prudkom zošliapnutí išli kolesá do šmyku, takže nejaký problém nevidím. Zažil som aj dosť prudké brzdenie na dialnici pri 180tke a pri 4 osobách v aute.... myslím že brzdný účinok bol primeraný. \"jedovaté\" brzdy na niektorých autách mi vyslovene prekážajú, človek aby si dával pozor pri brzdení, aby sa náhodou nezahryzol do volantu už sa mi na takých autách pár krát stalo, že sa mi posunula noha a pri stlačení spojky som pritlačil trochu aj brzdu.... nič príjemné. Citovat
h4wk3y Odesláno 23. duben 2011 Autor Odesláno 23. duben 2011 ale vy to vsichni blbe chapete.. ja nerikam, ze to nebrzdi, ja se jen ptam, proc to nebrzdi tak ostre, kdyz to ma prakticky jeste lepsi brzdy nez oktavky a vubec VW koncernovy auta.. Citovat
loque Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 Kvôli tomu aby sme si nehrýzli do volantov Citovat
Bjukemen Odesláno 25. duben 2011 Odesláno 25. duben 2011 ..mne osobne zase ostre brzdy vyhovuju na take som bol zvyknuty ale ked už nič ine aj s tymito sa da jazdiť čo ine nam ostava.. h4wk3y : netvrdím že nebrzdia ale maju pozvolny nabeh tak ako hovoriš aj ty Citovat
hugo.v.r. Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 Opráším tohle téma po nedávné kompletní výměně brzd (výměna všech gumiček, všech hadic za Goodridge, kapalina ATE racing modrá, nové kotouče ATE - vepředu PowerDisc, nové destičky ATE. Žádný z pístků nebyl sememíň chycený, žádná rez, prostě brzdy byly v pořádku). Závěr: byla to zase taková jedna dražší preventivní akce udělaná hlavně pro radost Brzdí to subjektivně stejně, jako předtím - to znamená že zastavím kdy chci a kde chci, ale předním oknem nevystupuju ani když mi tam skočí bába a já na to musím rychle dupnout. Tolik k naději, že pancířovaný hadičky Goodridge způsobí menší pružení hadic a tím budou brzdy jedovatější. Nikolivěk, nic se nezměnilo. Jen člověka hřeje pocit že má všechno nový. BTW - ty hadice Goodridge (od Ferryho) jsou o dva cenťáčky kratší než originály, sice to až tak nevadí, ale při zvednutí na hever je to pak skoro našponovaný. Musel jsem trochu přiohnout držáky hadic, aby měly rozumnější úhel vůči hadicím a nešponovaly je tolik. Podruhý už bych je nekoupil Když se ještě vrátím k tomu Berlingu, jak jsem tu zmiňoval - možná to bude nějaká změna v brzdovým asistentu, kterej holt my máme staršího provedení a není tak agresivní. Citovat
h4wk3y Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 ja to chci agresivni ... Ne, uz me to preslo.... Protoze nejsou penize a cas.... Ale kdyz jsem byl na testovacka Pegin, tak jsem jel v 608me... pak jsem sednul do 406 a jel smer domu... Poprve jsem brzdil pred krizovatkou s velmi hustym provozem ve tvaru T, kde ja prijizdel po vedlejsi, z nozicky toho Tcka... Musim rict, ze jsem se silene leknul a hooodne se mi rozbusilo srdce, jak jsem se lekl, ze to nebrzdi a jsem mrtvej.... Opravdu to bylo velmi neprijemny... No nekde jsem cetl (jeslti to nekdo nepsal nekde na minulych strankach), ze na nejake pegine, co taky takhle brzdila, dal brzdice z nejakeho stareho Seatu a bylo to presne to, co bych chtel... proste ostry a jedovaty... Ale jak rikam, penize a cas jsou proti me... Citovat
Benžík Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Brzdice ze staryho seatu brzdi vic? Pak ale zase nejsou v rovnovaze predni a zadni brzdy. A kdyz pak musis brzdit hodne, tak predni uz jsou ve smyku a zadni jeste nebrzdi naplno. Nevim, mozna pisu blbost. Citovat
h4wk3y Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 nevim.. asi je daval na predek i na zadek.... (btw, lidi, co tu meni za brzdy z Coupe davaji casto taky jen predek...) kecal bych a uz si nepamatuju, kde sem to cetl... Ale nekde jsem cetl, ze tam dal brzdice ze Seatu (delany na stejny prumer kotouce) a ze meli dokonce i stejne uchyceni a brzdilo to uplne o necem jinem... Pry... [upravil dne 3/8/11 od h4wk3y] Citovat
Bjukemen Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 ..neviem ja už som aj kvapalinu vymenil ale stale je to oničom nastup vlažny ale aj to slabo brzdí platničky Brembo sa ukazali ako nevyhovujuce su velmi tvrde ako skala,z platni neubudlo ale z kotučov hej... Citovat
h4wk3y Odesláno 4. srpen 2011 Autor Odesláno 4. srpen 2011 cece... precti si aspon 4 prispevky zpet a zjistis, ze vime davno, ze kapalina opravdu nepomuze ... Pokud tedy neni stejne stara, jako auto Citovat
Bjukemen Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 ..ja viem že nepomože ale čo si nevyskušam sam tak neverím,všetci i tak kecaju a kkt z toho :D ..o mesiac davam platničky bud ATE a bol by som rad keby mi niekto povie ako su na tom z tvrdostou alebo Textar a až to ani tak nebude dobre tak zapalim auto Citovat
misho.1709 Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Nebudem zakladať novú tému. Mám otázku: Podarilo sa niekomu (resp. vie niekto ako) zlepšiť účinok bŕzd na 406 inou cestou než výmenou za Bremba? Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 jezdit s rozumem, pak to ty origo brzdy zvládnou Citovat
Lihous Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 U nas se udelalo komplet GO - brzdy a mame to tak nejak Ok nejsou tam Bremba ale nejake Yuride ci jak se to pise cte / desticky + kotouce kapalina z peugeotu,Og mame brzdice hadicky a spokojenost /vse nove. Pred GO bylo zpomaleni kolem -0,3G po kolem -1G zrovna dnes kolega na nasem aute rozhejbaval prave zadni kolo praskla prachovka a prestalo to brzdit. Resp.brztila jen vnitrni strana,asi po roce provozu. Citovat
misho.1709 Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Jazdím s rozumom a aby sme sa rozumeli, nepotrebujem neviem aké brzdy, viem ako brzdia a preto vždy myslím dopredu. Len dnes si situácia vyžiadala skočiť na pedál a moje pocity boli všelijaké Preto by som uvítal, ak sa niekto do toho pustil a podarilo sa mu s tým niečo spraviť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.