Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Máte někdo zkušenosti s filmováním v autě? Rád bych upevnil kameru, abych něco nasnímal tímto způsobem:

Nevím, zda použít stativ nebo jí nějak přiflastrovat k sedačce. Máte někdo zkušenosti?

Odesláno

je to moc do dálky, dej to blíže k oknu a trošku to naklop dolů ať je vidět trochu silnice přímo před autem, bude to akčnější :D

jinak dobrý, kamera se neklepe a je to docela ostré

ps: kde to je?

Odesláno
:D:D:D ... ale to není moje video, já to myslel jako příklad. Spíš mě zajímá způsob uchycení kamery, zda byste tam dali dozadu stativ, nebo to třeba izolačkou chytli k opěrce.
Odesláno

ahááá, možná na trojnožu a tu přivázat provázkem okolo sedadla, raději nějaký hladký, né režný a flastrem už vůbec ne :roker

Odesláno

Já budu montovat minikameru napevno vedle zrcátka. Ale dostal jsem k ní držák s přícuckou na čelní sklo, a to funguje v pohodě. Svého času dokonce Hics velkou kameru chytal přícuckou venku na dveře, pro akční záběry, a taky to fungovalo.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Toto

Díly z bauhausu za pár stovek.

To druhý je profi pro představu. Určitě je lepší to mít přes obě sedadla k omezení otřesů.

Jestli to omezí otřesy nevím. Leda vibrace vlastní hmotnosti, ale vibrace vlastního auta nikoli. Ten druhý může způsobovat vlastní rezonanční kmity (může, ale nemusí. Jde o to, jak to bude vyladěný na hmotnosti kamery a vibrace auta). Ten třetí bude velmistabilní, leč podmínkou je mít opěradla stejně nakloněna a v jedné rovině, což nevidím jako příliš praktické.

Já jsem viděl držáky, např. se třemi přísavkami na čelní sklo, k tomu taková děsná konstrukce o třech nohách, prostě profi věc... Nevím ovšem, jak je na tom s homologací takový držák. Je třeba si vždy uvědomit, kolik takový přístyroj váží a jaké zrychlení, potažmo hmotnosti nabývá při prudkém brždění, neřku-li nárazu.

Odesláno
Původně zaslal: farky

ja mam toto http://www.google.sk/images?um=1&hl=sk&tbs=isch:1&&sa=X&ei=MxN8TJ21F9CFswaN-byyDQ&ved=0CB8QBSgA&q=gorillapod+slr+zoom&spell=1

a da sa s tym natacat takto krasne (nie je to moje video)

edit: mas tam napisane \"s filmovanim v aute\" takze som :xvul

[upravil dne 30/8/10 farky]

Tohle bych si do auta fakt nedal. Jak píšu jinde... Kamera při zrychleních nabývá značných pohybových energií a toto ji fakt neudrží...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...