matii Odesláno 27. srpen 2010 Odesláno 27. srpen 2010 Snad to sem ještě nikdo nedával. Kdo ještě nezná tuto silnici a bude se pohybovat v blízkosti Zell am See, pak si nenechte jedinečný zážitek ujít. Dobré je třeba při cestě na dovolenou do Itálie vyjet od dva dny dřív a projet si to. V létě je v této oblasti spousty relativně levných hotýlků. Doporučuji třeba městečko Saalbach. http://www.grossglockner.at/en/ Citovat
Medvěd Odesláno 27. srpen 2010 Odesláno 27. srpen 2010 Znám a taky doporučuju tuto alpskou silnici projet, byť je placená. Kdysi jsem jí jel s kamarádem (nadšeným cyklistou) a ten blázen jí od té doby každoročně dává na kole. Podobný zážitek jsem měl, když jsem projížděl Švýcarskem přes Oberalppass a Furkapass nebo ve Francii z Val´d´Isere na Iseran a Col ´d ´Galibier [upravil dne 27/8/2010 Medvěd] Citovat
MirasCC Odesláno 27. srpen 2010 Odesláno 27. srpen 2010 O Grossglockneru slýchávám dost často z různých stran, bohužel jsem ještě neměl tu čest zavítat tam osobně. Ta fotka vypadá ovšem hodně lákavě! A když Medvěd zmínil Furkapass - kousek pod ním, v Belvedere, je jedna pěkná turistická atrakce Citovat
matii Odesláno 27. srpen 2010 Autor Odesláno 27. srpen 2010 Ten Col ´d ´Galibier mi něco říká, nejezdí se tam náhodou Tour de France? Citovat
matii Odesláno 27. srpen 2010 Autor Odesláno 27. srpen 2010 Jinak nemusím asi dodávat, že je potřeba mít v pořádku brzdy, neb těch cca 40Km z prďáku, kdy auto neudrží ani dvojka jim dá dost zahulit. Jel jsem tak kdysi s Fábií a v půlce jsem zastavil, bo mi to začalo nějak vadnout a po zastavení jsem si připadal jak v depu F1, protože od kol se valil černý kouř Citovat
Medvěd Odesláno 27. srpen 2010 Odesláno 27. srpen 2010 Dolů z takových kopců jedině přes kvalt a nenechat auto rozjet, jinak jde fakt o kejhák. Kdysi mi někdo říkal, že by mělo platit pravidlo \"Jakým kvaltem nahoru, takovým i dolů\", což se snažím dodržovat a už jsem si na to i zvykl. Sice nejsem vítěz s nejnižší spotřebou, ale pustit jakékoli auto z jakéhokoli kopce bez zařazené pádivky bych si prostě netroufl. Citovat
btl.a Odesláno 27. srpen 2010 Odesláno 27. srpen 2010 Tady se podívejte na nějaké foto z Grossglockner Hochalpenstrasse a další. http://btla.rajce.idnes.cz/Dovolena_srpen_2010/ Citovat
MotoMoto Odesláno 7. září 2010 Odesláno 7. září 2010 Jel jsem tam několikrát ale v paměti mi zůstala hlavně první cesta v roce 91 kdy jsme v tom největším stoupání v té slepé části na vlastní špičku hory zůstali s plně naloženým Formanem stát a závada byla v tom, že to byl takový sklon, že čerpadlo nedokázalo vytlačit palivo do motoru. Museli jsem strkáním auto opatrně na té úzké silničce otočit z kopce a pak už to jelo. A dole po celkovém brždění jsem najel do kaluže a voda zkroutila brzdové kotouče, takže pohoda v další cestě. Citovat
Y2K Odesláno 7. září 2010 Odesláno 7. září 2010 tam chodia nemecke (a zrejme aj ine) automobilky testovat svoje auta A ja sa tam uz chystam hadam aj 5 rokov a stale akosi nevydalo Citovat
marko306 Odesláno 7. září 2010 Odesláno 7. září 2010 viete niekto hodiť nejaký link alebo presné súradnice na google earth, lebo po zadaní názvu mi to vyhodilo viacej lokalít. Ktovie či by som tam aj vôbec s mojou 306 vyšiel:aut Citovat
Y2K Odesláno 7. září 2010 Odesláno 7. září 2010 tu najdes vsetko http://www.grossglockner.at/ len doplnim, aby \"vyletnici\" neboli prekvapeni....cesta je spoplatnena [upravil dne 7.9.2010 Y2K] Citovat
Hadra Odesláno 16. červen 2011 Odesláno 16. červen 2011 Jedem s klukama na motorkách...středa večer na jižní moravu, čtvrtek přesun pod kopec, pátek na kopec, sobota přesun k jižní morave a neděla dom..6.7 je start Citovat
Marcel00 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 tento vylet vrelo doporucujem... nadherny zazitok a uzasny vylet. jedinecnost nema konca... hovori sa tomu cesta do neba... auticko sa snad do vyssej nadmorskej vysky hadam ani neodstane Citovat
207James Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Hodně jsem o tomto úseku slyšel, když jsem byl nedaleko v Salzburgu tak jsem se tam chtěl projet, ale spolucestující byli proti, ale určitě bych se tam chtěl kouknout:super Citovat
palete Odesláno 28. srpen 2011 Odesláno 28. srpen 2011 Zdravím, jen takový malý vtipek. 27.08.2011 jsem byl lépe řečeno chtěl jsem si projed tuto vysokohorskou silnici ale bohužél to nevyšlo. Po příjezdu na mýtnici jsem byl dotázán jestli mám sněhové řetězy.Odpověděl jsem že jedu z Itálie a že je srpen a bylo mi odpovězeno že itálie je na cestě.Auta která se vracela byla od sněhu a stejně nikam nedojela.Viděl jsem jezdit i pluhy. Tak to je docela dobrý ne? Takže to chce opravdu chytit dobré počasí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.