Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar, poradťe aké brzdy zobrať na 206-ku 1.6 16v 110ps chcem to na bežné sem tam športové jazdenie, šanťenie, žiadne preťeky !!! Nakoľko sériové sú už ku koncu tak potrebujem nové na obe nápravy tak že čo by sťe my doporučovali samozrejme s obložením ku tomu :myslim Vďaka za každú pomoc, radu :super

Odesláno
Původně zaslal: L.I.P.O.8

Kotouče Brembo max a desky Ferodo DS Performance

Záleží, jestli má starší, nebo novější brzdový systém (tj. tloušťka kotouče 20.5 mm, nebo 22 mm). Brembo Max a Ferodo DS Performance jsou jen na ten starší systém (tuším do roku 2001), na ten novější se nedělají.

Jinak záleží, kolik do toho chceš vrazit. Osobně bych doporučil hladké kotouče, žádné drážkování a vrtání. Ideálně sehnat nějaké kotouče pro skupinu N, jako OMP, Maxtorq, nebo Tarox Zero. Ty Maxtorqy mají nejlepší poměr cena/výkon, akorát je sem asi nikdo nedováží a musely by se objednat z UK. K tomu pak buď Ferodo DS2000, nebo třeba EBC GreenStuff, tady je možností víc. Já jezdím občas závody a mám vpředu sériové kotouče Ferodo a desky Ferodo ThermoQuiet, což není žádná závodní směs a brzdí to jak pitomý. Ale je fakt, že tam mám teda 283 mm brzdy z RCčka. :)

Odesláno

No mám už ten novší brzdový systém nakoľko mám 2003 ročník vozidla a mám tam v predu už tie hrubšie kotúče :D no a k cene, tá by mala byť niečo medzi :D čo najlepší pomer cena/kvalita nič extra nepotrebujem len aby to bolo o kúsok iné ako séria, aby tam bolo cíťiť ten rozdiel :D

Odesláno

Taky možnost. ATE Powerdisc prý nejsou špatné a nejsou ani drahé. A vypadají cool. :) A k tomu bych vyzkoušel třeba ty desky EBC GreenStuff.

Odesláno

No vyzerá to tak že vačšina členov radí ATE kotúče a ku tomu ATE obloženia všetko klasické bez drážok a dierok tak sa pre ne asi rozhodnem, ale ešťe predsa porozmýšlam čo keď... :myslim:D:myslim:D

Odesláno

A čo EBC konkrétne kotúče TURBO GROOVE alebo ULTIMAX a ku tomu obloženie GREEN STUFF sú to trocha predražené brzdy, ale určiťe kvalitné, má niekto skúsenosť so značkou EBC konkrétne tieto uvedené modely a čo na ne hovoríťe, oplatí sa to za tú cenu, alebo zbytočnosť ??? Dikes za radu a názor :myslim

• O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Kto kde by my odporúčal kupovať brzdy EBC, preferujem kúpu na SK prípadne CZ v krajnom prípade aj inde v EU, poprosím uviesť odkaz na stránku, e-shop, alebo predajcu, dovozcu, skôr tí čo už kupovali tieto športové brzdy EBC a objednávali ich s tej ktorej stránky, vopred dikes za ochotu pomôcť !!! :papa

Odesláno

Tak a som konečne rozhodnutý bude to predsa EBC Brakes :D a to konkrétne model kotúčov EBC Black Dash Ultimax a model obloženia EBC Green Stuff :D a samozrejme brzdová kvapalina EBC Breaks Fluid DOT 4 :D a bude to na obe nápravy nech to brzdí ako má no nie :P

Odesláno

EBC urcite neodporuuucam!!!! Jazdil som ich a su to total ****y!!! Urcite chod do inej znacky. Seriove brzdy mi vydrzali 30000 a EBC asi len 10000. A mam vela znamych ktori maju na EBC rovnaky nazor.

Ked ti mozem poradit tak staci ak si das vacsie brzdy a neutahas ich vobec aj ked budes kupovat seriove platnicky (su dobre mam odskusane) a hlavne bude citit rozdiel v brzdeni. Ak len zmenis znacku platniciek a diskov mozu byt odolnejsie ale to je asi vsetko. Vacsia razancia tam extra nebude. Nie ze by som ta navadzal ale mam na predaj komplet predne brzdy z mojho GT-cka su to 283mm komplet kotuce, barany, dosky, hadice. Ak mas zaujem napis.

[upravil dne 20.9.2010 od pretekar]

Odesláno

No na prerábku brzdového systému sa nechystám robiť :bojim nakoľko mám 206-ku a ty ak dobre viem tak 207-mu a to by bez prerábky asi ťažko šlo :bojim a ku tomu EBC len toľko že nechce sa my veriť že nie sú tak dobré ako sa hovorí :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...