lacek206 Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 Zdar, poradťe aké brzdy zobrať na 206-ku 1.6 16v 110ps chcem to na bežné sem tam športové jazdenie, šanťenie, žiadne preťeky !!! Nakoľko sériové sú už ku koncu tak potrebujem nové na obe nápravy tak že čo by sťe my doporučovali samozrejme s obložením ku tomu Vďaka za každú pomoc, radu Citovat
vinorak Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 a co tam teď máš za velikost kotoučů ? 247mm nebo 266? jde tam dát v pohodě 283mm z 307 ale jdou na to dát minimálně patnáctky kola Citovat
lacek206 Odesláno 17. srpen 2010 Autor Odesláno 17. srpen 2010 No aby bolo jasné tak veľkosť bŕzd chcem zachovať pôvodnú len poradťe že aké a rozmery sú v predu 266mm vetrané a v zadu 247mm klasické Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Kotouče Brembo max a desky Ferodo DS Performance Citovat
Fakir Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Původně zaslal: L.I.P.O.8 Kotouče Brembo max a desky Ferodo DS Performance Záleží, jestli má starší, nebo novější brzdový systém (tj. tloušťka kotouče 20.5 mm, nebo 22 mm). Brembo Max a Ferodo DS Performance jsou jen na ten starší systém (tuším do roku 2001), na ten novější se nedělají. Jinak záleží, kolik do toho chceš vrazit. Osobně bych doporučil hladké kotouče, žádné drážkování a vrtání. Ideálně sehnat nějaké kotouče pro skupinu N, jako OMP, Maxtorq, nebo Tarox Zero. Ty Maxtorqy mají nejlepší poměr cena/výkon, akorát je sem asi nikdo nedováží a musely by se objednat z UK. K tomu pak buď Ferodo DS2000, nebo třeba EBC GreenStuff, tady je možností víc. Já jezdím občas závody a mám vpředu sériové kotouče Ferodo a desky Ferodo ThermoQuiet, což není žádná závodní směs a brzdí to jak pitomý. Ale je fakt, že tam mám teda 283 mm brzdy z RCčka. Citovat
lacek206 Odesláno 18. srpen 2010 Autor Odesláno 18. srpen 2010 No mám už ten novší brzdový systém nakoľko mám 2003 ročník vozidla a mám tam v predu už tie hrubšie kotúče no a k cene, tá by mala byť niečo medzi čo najlepší pomer cena/kvalita nič extra nepotrebujem len aby to bolo o kúsok iné ako séria, aby tam bolo cíťiť ten rozdiel Citovat
godzila.01 Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Tak dej zimmermany, nebo ATE.... Ty nevyjdou cenově zase tak draho a kvalitní jsou dost... Citovat
Fakir Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Taky možnost. ATE Powerdisc prý nejsou špatné a nejsou ani drahé. A vypadají cool. A k tomu bych vyzkoušel třeba ty desky EBC GreenStuff. Citovat
lacek206 Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 No ATE POWERDISK v takých rozmeroch ako potrebujem nevyrába :roll už som ich pozeral ale na moje brzdy nevyrába :roll Citovat
Fusion Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Dírkovaný zimmermany, naprosto perfektní kotouč. Sice možná trochu víc žere desky ale chlazení je neuvěřitelný oproti plným. Citovat
lacek206 Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 No vyzerá to tak že vačšina členov radí ATE kotúče a ku tomu ATE obloženia všetko klasické bez drážok a dierok tak sa pre ne asi rozhodnem, ale ešťe predsa porozmýšlam čo keď... :myslim:D Citovat
Fusion Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Na běžný ježdění to určitě není nutný. ATE, TRW, Textar, Ferodo, Jurid, všechno v pohodě. Citovat
lacek206 Odesláno 20. srpen 2010 Autor Odesláno 20. srpen 2010 A čo EBC konkrétne kotúče TURBO GROOVE alebo ULTIMAX a ku tomu obloženie GREEN STUFF sú to trocha predražené brzdy, ale určiťe kvalitné, má niekto skúsenosť so značkou EBC konkrétne tieto uvedené modely a čo na ne hovoríťe, oplatí sa to za tú cenu, alebo zbytočnosť ??? Dikes za radu a názor Citovat
pastorek Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 To je trochu zbytočné drahé. Ak ich nemieniš používať v extrémoch tak asi najlepšia voľba je ATE. Citovat
Hafan007 Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 JA mam na 307 ATE drážkované a možem povedať že v pohodke . . . A to dostávajú zabrat !!! Citovat
lacek206 Odesláno 17. září 2010 Autor Odesláno 17. září 2010 Kto kde by my odporúčal kupovať brzdy EBC, preferujem kúpu na SK prípadne CZ v krajnom prípade aj inde v EU, poprosím uviesť odkaz na stránku, e-shop, alebo predajcu, dovozcu, skôr tí čo už kupovali tieto športové brzdy EBC a objednávali ich s tej ktorej stránky, vopred dikes za ochotu pomôcť !!! Citovat
ThorR Odesláno 17. září 2010 Odesláno 17. září 2010 Ted jsem kupoval EBC, na ebayi je jich spousta. Citovat
lacek206 Odesláno 20. září 2010 Autor Odesláno 20. září 2010 Tak a som konečne rozhodnutý bude to predsa EBC Brakes a to konkrétne model kotúčov EBC Black Dash Ultimax a model obloženia EBC Green Stuff a samozrejme brzdová kvapalina EBC Breaks Fluid DOT 4 a bude to na obe nápravy nech to brzdí ako má no nie Citovat
pretekar Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 EBC urcite neodporuuucam!!!! Jazdil som ich a su to total ****y!!! Urcite chod do inej znacky. Seriove brzdy mi vydrzali 30000 a EBC asi len 10000. A mam vela znamych ktori maju na EBC rovnaky nazor. Ked ti mozem poradit tak staci ak si das vacsie brzdy a neutahas ich vobec aj ked budes kupovat seriove platnicky (su dobre mam odskusane) a hlavne bude citit rozdiel v brzdeni. Ak len zmenis znacku platniciek a diskov mozu byt odolnejsie ale to je asi vsetko. Vacsia razancia tam extra nebude. Nie ze by som ta navadzal ale mam na predaj komplet predne brzdy z mojho GT-cka su to 283mm komplet kotuce, barany, dosky, hadice. Ak mas zaujem napis. [upravil dne 20.9.2010 od pretekar] Citovat
lacek206 Odesláno 21. září 2010 Autor Odesláno 21. září 2010 No na prerábku brzdového systému sa nechystám robiť nakoľko mám 206-ku a ty ak dobre viem tak 207-mu a to by bez prerábky asi ťažko šlo a ku tomu EBC len toľko že nechce sa my veriť že nie sú tak dobré ako sa hovorí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.