Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odstraněný FAP a emise  

1. 1. Odstraněný FAP a emise

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Na tohle téma se tu píše hodně, ale pořádný přehled tu ještě není, tak bych ho chtěl doplnit.

Zajímá mě kolik z vás co si FAP ostranili prošli nebo neprošli emisemi.

Aby byla zachována přehlednost pište prosím pouze ti, kteří si FAP odstranili nebo nechali ostranit a poté byli na regulérních emisích, žádné emise přes kamarády. Sem pište pouze odpovědi s komentářem, ostatní diskuzi prosím směřujte do obecného tématu

Napište taky typ auta a motoru a případně kdo vám filtr odstranil.

Pokud jste neprošli z jiného důvodu, tak nehlasujte.

Bylo by zajímavé, kdybyste mohli připsat změřenou hodnotu korigovaného součinitele absorbce.

Např. u mého P406 2.0HDI FAP je podle techničáku limit 0,5 a podle normy má být hodnota menší než 0,5 + 0,5 = 1. Sám jsem ale s tímhle autem na emistích nebyl.

Díky

Odesláno

406. 2.0 HDI, FAPoff

Pre porovnanie:

EK pred 2 rokmi s fapom: dymivosť (do 2,0)- nameraná 0,05

rozptyl hodnôt dymivosti (do 0,5)- nameraná 0,06

EK teraz po fapoff (bez protekcie): dymivosť (do 2,0)- nameraná 1,04

rozptyl hodnôt dymivosti (do 0,5)- nameraná 0,07

Podstatné je pred samotnou EK vymiesť sadze z výfuku svižnejšou jazdou vo vyšších otáčkach a mať dobre zohriaty motor. :papa

Odesláno

Proc se porad zaklada ta sama tema???

FAP neslouzi na snizeni dymivosti !!!!!!!

U nas v CR se meri dymivost a tu zabezpecuje EGR !!!!

Zalozime asi temu na to....

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Je to trochu naopak. EGR znižuje NOx, ale zvyšuje podiel pevných častíc vo výfukových plynoch, FAP ich znižuje.

Jenomze tohle je pro nektere vysoka matematika...Ja to psal pro lidi kteri do toho az tak nevidi:roker

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Můžete tedy někdo vysvětlit co znamenají tyto termíny a jaký je mezi nimi rozdíl? :

- dýmivost

- podíl pevných částic ve výfukových plynech

- korigovaný součinitel absorbce (to co je v techničáku a v protokolu o emisích)

Nebo je to snad všechno totéž? Nějak se v tom ztrácím.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ahoj chci se zeptat mam 307 hdi 79kw mam fap a přemišli že si ho dam odstranit prosim jestli ma někdo zkušenosti s nějakou odbornou firmou ze střenich čech děkuji

Odesláno
Můžete tedy někdo vysvětlit co znamenají tyto termíny a jaký je mezi nimi rozdíl? :

- dýmivost

- podíl pevných částic ve výfukových plynech

- korigovaný součinitel absorbce (to co je v techničáku a v protokolu o emisích)

Nebo je to snad všechno totéž? Nějak se v tom ztrácím.

- \"Dymivosť\" je hovorové pomenovanie, odborne je \"podiel pevných častí\" vo výfukových plynoch.

- súčiniteľ absorbcie je je, jednoducho povedané , účinnosť odstraňovania pevných častí vo výfukových plynoch

- korigovaný súčiniteľ absobcie je daný metodikou merania kedy sa k \"papierovej\" hodnote uvedenej v TP priráta nejaké číslo (0,5 alebo 1,0 podľa štátu) a až výsledná hodnota sa považuje za medznú pri meraní. Pekne je to rozpísané v prvom príspevku.

...FAP neslouzi na snizeni dymivosti !!!!!!!

...

Straki007, s týmto si to úplne zabil. :D

EK pred 2 rokmi s fapom: dymivosť (do 2,0)- nameraná 0,05

rozptyl hodnôt dymivosti (do 0,5)- nameraná 0,06

EK teraz po fapoff (bez protekcie): dymivosť (do 2,0)- nameraná 1,04

rozptyl hodnôt dymivosti (do 0,5)- nameraná 0,07

Toto je krásny príklad toho na čo upozorňujem a vždy ma niekto zvozí.

S FAPom mal dymivosť 0,05 a bez neho 1,04. Prešiel cez EK len preto že metodika merania v súčastnej dobe pozná korigovanú hodnotu. Postupne sa majú tieto zjemnenia noriem odstraňovať a o 2 - 3 roky s takouto hodnotou už neprejde.

Odesláno

...FAP neslouzi na snizeni dymivosti !!!!!!!

...

Straki007, s týmto si to úplne zabil. :D

Protoze jsem to napsal schvalne z legrace.......

Jak jsem psal o nekolik prispevku driv.Porad dokola to je tady s FAPem.:papa

Odesláno

Cau, chtěl jsem se zeptat,jaké máte zkušenosti s tím servisem v Bystřici,chtěl bych si fap nechat odstranit,kolik vas to stalo a jestli udělají na počkání, a jak se vam projevilo odstranění fapu na spotřebě a jízdních vlastnostech, díky

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

jo to jsem čet nahoře kdo to dělá je to pro mě daleko tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví o někom kdo to dělá okolí ČB a když ne tak tam budu muset doject dík

Odesláno
jo to jsem čet nahoře kdo to dělá je to pro mě daleko tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví o někom kdo to dělá okolí ČB a když ne tak tam budu muset doject dík

Podivej se do meho podpisu a dolu je ZDE

Nebo

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...