Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar chalani, mam jeden problem.Vcera som si nahodil na auto elektrony, a dnes ako som siel domov,som totorsku roztocil-120 max ma v zakrutach tie kolaje(vyjazdene useky) normalne hadzali.Je to normlane pri nizkoprofilovych pneu??? alebo mam tam nejaky problem???

MAm tam ted 195/50 R15

Viete mi v tom poradit? ci viac nafugnut, ci menej? ako to riesite???

Inac to sedi na cetse uz bohovsky, pred tym v kazdej zakrute pistali pneu, ale ted to je brutalne, len tie kolaje keby neboli :-S

Odesláno

pozry v akom stave sú guľové čapy spodné, vrchné, silentbloky ramien, poprípade bývajú na liatich diskoch (teraz neviem ako sa tomu nadáva) také nilonové ako keby vymedzovacie podložky na osi disku a tie môžu byť zlé. S tými podložkami si ešte ale počkaj na názor niekoho iného, lebo pri ich poškodení väčšinou hádže aj disk pri vyšších rýchlostiach.

Odesláno

Sevas, najskor to budu tie spodne capy.

A s nafuknutim gum moc nespekuluj, doporucujem 2,1 - 2,2 atm.

Podhustene alebo prehustene pneu sa akurat zle zjazdia. Tiez jazdim na 15\"195/50 a bez problemov, sedia jak pribite, a nemam auto ani znizovane, vsetko jak ma byt.

Odesláno

není kolo jako kolo. Když jsem auto koupil jel jsem po karlovarce domů a nemoh se to udržet na silnici v těch kolejích kola 6x15 et 20 195/50/15. hned letěli na prodej a nová 7x15 et15 195/50/15 a pohoda nic takového se neděje. Může být také možná příčina nevhodné rozměry disků a kol

Odesláno

tak dnes som siel, auto vyprazdnene-mal som este stare disky v kufri,lebo som to vymienal u frajerky (ona byva v cinziaku) tak som s tym behal tak v kufri, ono to je uz lepsie.... ovela lepsie.Ale mam vacsi problem, podla STK mi brzdy nebrzdia rovnomerne.. a to proc? ten rozdelovac-brzdovy valec pri posilnovaci mam vymenit ci???

inac este k tomu.... asi som mal moc tazky zadok a lahky predok, lebo ked tomu vytnem,podradim a dam plny plyn to robi zas, hadze sem tam...(ale len v kolajach)

Odesláno

nesúmernosť brzdenia ti môže robiť aj zahrdzavený valček alebo stará brzdová kvapalina.

S tým hádzaním a plávaním to budú asi spodné guľové čapy.

Ak si bol na STK (legálne a poctivo) tak ti technik musel povedať či nemáš nejakú vôlu na prednej náprave. Tam by som potom aj hľadal príčinu plávania auta.

[upravil dne 23/7/10 marko306]

Odesláno

Na \"plavání\" auta mají vliv i tlumiče, to jen tak mimochodem;)

Nesouměrnost brzd zapříčiní zavzdušnění, přidření pístku nebo špatný zátěžák (pokud ho máš- na zadní nápravě).

Jinak nejen spodní čepy, ale i čepy řízení dokážou nepěkně rozhodit geometrii. A v jakym stavu máš silentbloky ramen? Mě špatný silentbloky ramene odrovnaly prakticky novou pneumatiku během čtyř měsíců (po vlítnutí do škarpy jsem na ně nekoukl a jezdil, dokud jsem si o dráty nepropíchl prst na ruce).

Odesláno

jj na stk mi povedal ze na spolujazdcovej strane je vola v cape(v dolnom cape) to aj vymenim akonahle budem mat nato cas...

a tie brzdy-kvapalina nova, zhrdzavene nei su valce.... raz ked sme este mali 1,6 405 nam pokazilo ten valec-co je pri posilnovaci- a brzdilo to tiez tak blbo ze predna soferova strana brzdila a zadna spolujazdcova a dalsie nebrzdili..... no oypatm sa este mechanika....

Odesláno

Naposledy jsem pocítil \"plavání\" ve fiatu 125P-když jsem ho před cca 15 roky koupil,tak byl na diagonálních pneu a šíleně plaval,po výměně za radiální to ustalo.Jo a ještě na BéXu,tam to způsobovali čepy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...