Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Proste som reagoval hlavne preto že sa mi zdá hlúpe haniť a zosmiešňovať niečo len preto že som si obľúbil niečo iné.

Já to haním hlavně proto že to používám a vím co jsou widle za šmejd :) Je to nejhorší a nejmín stabilní OS co se masově nabízí.... Do počítačů dělám dost dlouho na to abych věděl co je to za \"kvalitu\" :) Je tedy pravdou že poslední widle 7 jsou jakž takž použitelný mám to doma na dvou kompech a dá se s tím fungovat,ale když mi běží tři dny bez restartu začíná to dost podstatně blbnout,tudíž musím kompa každej tejden dva-třikrát restartovat jen kvůli nestabilnímu OS.... Na dalších kompech mi běží linux a ten není třeba restartovat vůbec,ani kvůli aktualizacím(vyjímku tvoří pouze kompletní změna jádra linuxu,tam už třeba restart je,což je jednou za cca tři měsíce). Prostě na widlích funguju i tak skoro 15let a tak si dovolím říct že o tom něco vím a vím že je to šmejd,ale pokud si chci občas zahrát nějakou hru tak ho tu prostě mít musím... :aut

Jen tak mimochodem najde se tu člověk co má widle a nenadává na to ? Ptám se pouze trochu znalejších uživatelů,ne těch co umí jen pustit internet :D Docela by mně zajímal váš názor :)

Odesláno
Původně zaslal: Wolfik

Jistě, používá ho 80%. Ale musíš přihlédnout i k faktu, že většina uživatelů neví, že existuje i něco jako Linux, Mac, Solaris atd. Jsou rádi, že dokáží pustit počítač a kliknout na modré E. Widle dostanou buďto k novému PC, nebo jim je nahraje \"zkušený\" soused nebo si je koupěj, protože je to to nejlepší co může být, ikdyž to maj jen na net a email. A na hry je bohužel zatím potřebuješ. Možná to změní STEAM pro linux, jsem na to zvědav.

Všechno to už načíná na škole, kde jsou žáci posazený před PC s Widlema a MS Officema a na tom je něco učej a vůbec jim neřeknou, že existuje i něco jiného. Tohle je moc pěkny článek http://www.linuxexpres.cz/business/gymnazium-jevicko-linux-ve-skole Taky jsem linux nemusel, ale před pár lety jsem ho začal zkoušet a teď ho beru jako velmi dobrou alternativu k widlím. Kdybych nehrál hry, tak widle nepotřebuju. :cool:

Krásně napsáno :super A ještě ke všemu je to všechno pravda:aut

Odesláno

ja by som uz davno presiel na linux ale denne potrebujem k praci jeden speci soft ktory sa na linux proste nerobi.

inac OS takmer zadara, podla toho co som cital je ovela stabilnejsi, virusy nan v podstane niesu, dosf softu zadara - to su premna dostatocne dovody aby som sa v tom naucil robit ale bohuzial. Rad by som mal komplet PC legalny ale to sa jednoducho neda. Pol melona do toho nedam.

Nepaci sa mi ze za win pytaju hodne penazi pricom je deravy jak emental aspon raz za rok potrebujem preinstalovat komplet OS, kazdu chvilku novy OS a stary je takmer okamzite mrtvy... v praci proste nemam cas a ani chut stale riesit problemy s PC. a balik office napodobne.

raz som sa cudoval preco stat nakupuje drahy win ked ma linux zadara - bolo mi to vysvetlene tym ze by museli skolit vsetkych okolo - pouzivatelov, technikov.... a hlavne lobby - nieco na tom asi bude.

[upravil dne 21.7.2010 automale]

Odesláno

godzila.01: vis jak skoly neprejdou.. mrkvosoft jim da lepsejsi ceny nez nam smrtelniku... win7 za 1500,- neber to... hodne skol jak neco reknou ze prejdou zhodi cenu softu, ale i tak na tom rejzuje.

Odesláno

no jasne ze hej - skolam to da za par korun aby sa na tom ludia naucili a boli nuteny to potom pouzivat v beznom zivote lebo na inom ich nikto nenaucil - lenze potom si to uz kupuju za iny peniaz.

Odesláno

Je to přesně tak,kdyby měli na školách linux,tolik uživatelů vidlí by nebylo a školy by ušetřili... :) Tak ale stejně je to na každém z nás,já třebas používám obojí,ale vím co je lepší :D Jinak stejně plánuju brzo přejít na MAC OS a bude klid:aut Jen tak mimochodem pro zastánce widlí poznamenám: Představte si dva stejné počítače(stejná konfigurace komponent) na jednom MAC OS a na druhém widle... Počítač s MAC OS bude cca čtyřikrát výkonější a to jen díky OS ! Už se pomalu začínají dělat hry na MAC OS a dnešní hráči dávají za pořádný herní komp takové prachy jako stojí komp s MAC OS (cca 50-80.000) přitom komp s MAC OS bude mít slabší konfiguraci,ale bude stabilnější a výkonější :D Toto uvádím pro lidi co o tom nic neví a myslí si že widlous je pupek světa.... :)

Odesláno

Chceš přejít na MAC OS jo, a jakej je rozdíl mezi MAC a Linuxem?? Ten že Linux je vždy o kruček napřed?:mrk

A a pak MAC mame v praci, že by to byla nějaký výhra co se týče vykonu to se říct nedá, ty jejich vše v jenom, MAC Mini, nebo MACbook Pro při běžný práci topí jak plotýnka, ještě že je z hliníku, jinak by se roztekl, nevim co na tom jejich HW stojí tolik. Ale to se netýká softu, to je fakt, nebejt Linuxu tak MAC OS nikdy nebyl

Ja nevim co s těma Widlema děláte, mam doma 4x Win7 a 1x Win XP sp3 a nemam problem, jede mi na tom vše, jo občas to musim vyčistit, ale to je tim že je to na netu, a nadavat nemá cenu, hodně chyb je taky rukama, nikdo není dokonalý;) Je pravda že sem tam se něco objeví, ale to na jiných systemech myslim taky. Kdo chce mít klid tak ať si pouští Linux z CD a nemusi mit obavy že nenabootuje kvuli chybě systemu když si smaže něco z disku:D

[upravil dne 21/7/10 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: godzila.01

Jen tak mimochodem najde se tu člověk co má widle a nenadává na to ? Ptám se pouze trochu znalejších uživatelů,ne těch co umí jen pustit internet :D Docela by mně zajímal váš názor :)

;)

S PCčkama pracuji od r. 1988 (nepočítám spoustu osmibitů před tím). Tenkrát to bylo ještě XT se dvouma mechanikama 5,25\". Na jednu se vešel MS DOS, další byla na SW a data. V r. 1990 jsem si poprvé šáhnul na databáze (FoxPro) a LAN. Teď si nejsem jistý, ale cca v r. 1992 nebo 3 jsem si z internetu stáhnul svůj první Linux. Ale protože jsem v té době neprovozoval žádný server (s výjimkou jedné Novellky a jednoho UNIXového), nijak mě neoslovil. Od té doby jsem Linuxů vyzkoušel víc, ale s příchodem obrázkových Linuxů mě přestal na desktopech bavit. Pochopitelně to neplatí pro servery (i když osobně žádný Linuxový server neprovozuji, mám jen jeden Solaris).

Windows 3.1 a 3.11 (do LAN) náhodou byly super pokrok, pak NT 4.0, XP SP2 a teď 64bitové sedmičky. Vše mezi nic moc. Nižší verzi než 3.1 jsem nikdy neměl ;)

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Chceš přejít na MAC OS jo, a jakej je rozdíl mezi MAC a Linuxem??

Linux je bezplatný klon UNIXu, Apple využívá část kódu z BSD a BSD je částečným klonem UNIXu. Z toho plyne, že pár prvků mají společných.... :) Ale ani jeden OS nevychází z toho druhého vychází z UNIXu a to že by tu MAC nebyl bez linuxu je blbost :D MAC OS je mnohem vyspělejší systém než linux přečti si prosím o tom něco....:super Jinak to že topí je správně to hliníkový tělo je tak navržený,je to přece chladič celýho kompu :D

Jinak netvrdím že na widlích mi něco nejde,tvrdím že nejsou zrovna stabilní a po pár dnech co to běží nonstop to začíná blbnout a potřebuje to restart,jako u každý aktualizace. Jinak po stránce kvality OS je to mizerný,něco na tom udělat aby to chvilku fungovalo jak má je někdy dost o nerva,už jen to už jen to že widlous při instalaci odmítal pochopit že má v kompu osm disků a některý z nich jsou v RAIDU což linux pochopil bez problémů.... :) Běží mi tu kompy nonstop zapnutý měsíce na linuxu a není s nima problém například i po třech měsících to funguje pořád stejně.... :) Navíc za widle chtěj prachy a jejich jediný výhoda je že na tom běží hry.... :D Já widle používám taky,ale jejich čas se chýlí....:D

Odesláno

Vidím že máš iné skúsenosti ako ja. Nebudem ti to vyvracať, kľudne používaj čo chceš. Podľa toho čo si popísal si dovolím povedať že Windows nepoznáš, iba ho odsudzuješ. Spravujem 6 serverov a niekoľko desiatok uživateľov s Windowsom. Servery bežia kľudne i rok bez problémov a reštartu. U užívateľov je to trochu horšie ale i tam je potreba reinštalácie veľmi sporadická a temer vždy spôsobená užívateľom. Proste je treba vedieť správne nakonfigurovať a nepoužívať šmejdové komponenty.

Odesláno

na tom aby server bezel je potreba dobry HW... sw je uz o doladeni a zkusensoti administratora... taky mame par serveru na win... a nejsou problemy.. ted bych potreboval jenom helfnout s jednim an linuxu sakra... spis na to nemam cas...

Odesláno

Já to haním hlavně proto že to používám a vím co jsou widle za šmejd :) Je to nejhorší a nejmín stabilní OS co se masově nabízí.... Do počítačů dělám dost dlouho na to abych věděl co je to za \"kvalitu\" :) Je tedy pravdou že poslední widle 7 jsou jakž takž použitelný mám to doma na dvou kompech a dá se s tím fungovat,ale když mi běží tři dny bez restartu začíná to dost podstatně blbnout,tudíž musím kompa každej tejden dva-třikrát restartovat jen kvůli nestabilnímu OS.... Na dalších kompech mi běží linux a ten není třeba restartovat vůbec,ani kvůli aktualizacím(vyjímku tvoří pouze kompletní změna jádra linuxu,tam už třeba restart je,což je jednou za cca tři měsíce). Prostě na widlích funguju i tak skoro 15let a tak si dovolím říct že o tom něco vím a vím že je to šmejd,ale pokud si chci občas zahrát nějakou hru tak ho tu prostě mít musím... :aut

Předem podotýkám, že tento příspěvek je psán ve vší úctě k tvé osobě a bez jakékoliv míněné urážky.

Prd o tom víš, ikdyž to používáš 15 let. Tvé výroky v tomto tématu jsou naprosto typickým příkladem demagogie fanatického linuxáře, který si honí triko na tom, že používá jiný operační systém, než většina ostatních. Lidé jako ty to evidentně považují za svoje vlastní vítěztví nad systémem, každému to cpou, každého se snaží otočit na svojí \"víru\" a když jim dojdou už tak chatrné argumenty, začnou se pateticky vysmívat \"hloupé\" většině a pohlížet na ně jako na pitomce, kteří žijí někde v matrixu a nebyli osvíceni. Podobně se chovají například ekoaktivisté, náboženské sekty a Jiří Paroubek. S tímto přístupem jsem se setkal u mnoha linuxářů, rozhodně nejsi ojedinělý případ. Tvé argumenty postrádají věcnou hodnotu, která by byla jakkoliv podložena hlubší zkušeností a znalostí problematiky; obsahují jen posměšky a kritiku, která je bohužel naprosto mimo mísu. S podobně \"zapálenými\" lidmi se velmi obtížně vede diskuse na úrovni, protože dokola argumentují shazováním názorů toho druhého, namísto toho, aby doložili konstruktivní argumenty pro podporu svého tvrzení. Nelze je přesvědčit jakkoliv věcnou argumentací, protože mají svojí pravdu a všemu jinému se vysmějí. Zůstaneme-li v oblasti IT, tak podobné žabomyší války vedou skalní zastánci procesorů Intel proti uživatelům AMD, nebo zastánci grafik nVidia proti zastáncům ATi. Stejně tak vedou válku mnozí uživatelé Linuxu s uživateli Windows, která je ale oproti předchozím příkladům jednostranná, protože uživatelům Windows jsou uživatelé Linuxu zpravidla lhostejní. Je přece každého věc, co používá za grafiku, co za procesor a co za operační systém. To, co mu vyhovuje, je to správné. Proč tedy má někdo tendence lidem cpát něco, co je za prvé vůbec nezajímá a za druhé je to většinou stejně nesmysl? Ptám se proto, že naprostá většina tvých příspěvků v tomhle tématu nesmysl je. Znám uživatele linuxu, kteří jsou spokojení se svým OS a prostě s ním pracují a nemají potřebu vyřvávat na fórech, že Linux je nejlepší a shazovat to, co používám já. Takové mám rád, ale je jich bohužel menšina.

Toto je diskusní fórum a proto bychom tu měli vést diskuzi. Já se rád pobavím na téma IT s kýmkoliv a prakticky o čemkoliv kromě programování a jak jistě už každý pochopil, jsem zastáncem Windows. Pokud půjde o diskuzi na úrovni (kde jedna strana argumentuje pro své řešení a ta druhá taky pro své), tak se můžeme do tématu Linux vs. Windows s chutí ponořit. Bohužel ze zkušenosti vím, že to velmi často není dost dobře možné, protože některým oponentům dojdou argumenty tak rychle, že přejde rovnou k inzultacím, a to je škoda.

Samozřejmě musím uvést, proč se cítím být dostatečně kvalifikovaný vést tuto diskuzi. Co se týče operačních systémů, vyzkoušel jsem v průběhu let na PC téměř všechno. Jmenovitě: DOS, Windows 3.1, Windows 3.11 for Workgroups, Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT 3.51, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 2000 Server, Windows 2003 Server, Windows 2008 Server, Red Hat Linux, SuSE Linux, Mandrake Linux, Gentoo Linux, WinLinux 2000 a BeOS. Všechny jmenované jako uživatel i systémový admin; většina z nich v prostředí sítí různých typů, od TokenRingu, až po současný GbE a WiFi. Velice dobře znám Windows (2000 a novější, 98 a starší už jsem zapomněl, protože už jsem s nimi leta nedělal) po stránce systémového admina (stanice i servery), včetně správy sítě, od malých domácích až po velké firemní, s více než osmi sty pracovními stanicemi a několika desítkami serverů. Ve škole jsem spravoval servery i pracovní stanice (!! - toliko k tomu, že Linux ve školách nepoužívají) různých linuxových distribucí, a odtud mám také bohaté zkušenosti s multiplatformními sítěmi. Přes tři roky jsem fungoval jako jeden z moderátorů prestižního českého IT fóra pctuning.cz, kde jsem měl na starost mimo jiné sekci Linux. Poslední dva roky jsem se živil (a další čtyři předtím přivydělával) jako IT technik ve velké firmě. Mojí zálibou je hardware, především špičkové pracovní stanice, jejich návrh, stavba, ladění a optimalizace. Co se mých preferecí HW a OS týče, používal jsem dlouhá léta GK nVidia, protože jsem s nimi měl dobré zkušenosti. Teď používám ATi. Důvod? ATi nabídla lepší produkt za méně peněz. Co se týče CPU, používám výhradně procesory Intel, protože s nimi mám rovněž dobré zkušenosti a konkurence nenabídla žádný srovnatelný produkt za srovnatelnou cenu. Před několika lety jsem si velmi oblíbil Linux, především pak distribuci Gentoo. Měl jsem Linux na serverech i na svém PC, a kvůli hrám jsem měl dualboot s Windows. Později jsem od Linuxu na desktopu odešel úplně a nechal ho jen na serverech, dneska používám i na domácím serveru modifikovanou verzi Windows XP. V současné době používám na všech svých (nebo mnou spravovaných v širší rodině) PC, mladších čtyř let, Windows 7, ve většině případů 64bitové.

Takže, tolik k mé osobě. Pokud se má někdo chuť pustit do skutečné diskuze nad výhodami a nevýhodami OS Windows a Linux, není problém. Pokud má ale diskuze v tomto tématu vypadat tak, jak vypadala doteď, bylo by možná vhodnější téma pustit k vodě a raději zamknout, protože problematiky znalí členové tohoto fóra vědí své a nemají potřebu se pouštět do nesmyslných flamewarů, takže se tu stejně nic nevyřeší, nehledě na to, že už tak je to offtopic.

Přeji hezký večer. :)

[upravil dne 21/7/10 Fakir]

Odesláno

Fakir vystihol pekne :)

Neni treba co doplnit len snad na tvoju otazku ...

W7 ultimate v 64 bitove verzi pouzivam doma, bezne mi PC bezi i 2-3 tydny v kuse, hlavne v noci kvuli torrentum a podobne, stahuji urcite objemi dat, takisto ich zdielam, pracujem z ruznymi sitovimi programami, hry, net, video serveri na online kamery a tak dale ...

Nevsimol som si, ze by sa mi PC po 3 dnoch zacal zabrzdovat, a byl nutny restart ... Restart je nutny, v pripade stahnuti aktualizacii, a restart klidne zvladnu i kdyz se jedu na zachod vycurat ... Kdyz se vratim, komp je nabehnutej ...

Nevidim v nem ani zadnou nestabilitu, po pravde sem X mesicu bezel bez akehokoliv antivirusoveho programu, a to i tak sem stahoval urcitej objem dat s torrentu ... Pri beznej miere opatrnosti, s nejakym antivirem a rozumem v hlave, je ten system naprosto stabilni. Win 7 mam nainstalovanej od kdy to slo, a zatim bez preinstalace, padani ci zamrzani systemu ... Tj som nepostrehol zadne nevyhody nestabilniho OS ktery ty prezentujes.

Naopak nemusis resit kompatibilitu programu s OS, nebo rozmyslat, zda mi pujde ta hra na to a tom systemu, nebo ci na ten muj system sezenu ten a ten program... To naozaj riesit nemusim, a to je hlavny duvod, proc sem u WIN a ne u linuxu ...

Odesláno

Krásný životopis.... :super Předem říkám že se nechci hádat a ani jsem neměl v plánu někoho urazit,a pokud se to někoho dotklo tak se omlouvám:mrk Jinak musím podotknout že nejsem žádný velký linuxový zastánce,nepoužívám ho dlouho a i jsem psal že jako nejlepší OS považiju MAC(což se snad popřít nedá),linux je pouze mezičlánek k dokanalejšímu OS. Ještě musím říct že rovněž jsem zastáncem karet ATI lepší výkon za lepší peníze. Zároveň však většina PC co mám je postavena na čipu AMD z důvodu že konkurence nabízí stejný výkon zamnohem víc peněz (nebudeme se o tom hádat) :) Rovněž jsem psal že používám widle(W7 ultimate 64 bit) a to na dvou PC doma a na spoustě počítačů v práci,tudíš mám určité možnosti srovnání.... Ještě dodatek k běhu kompu na widlích po delší dobu,věřím že to dokáže fungovat bez restartu i delší dobu,když se na tom moc nedělá,třeba běží torrent nebo brouzdání po netu,jenže já mám na PC spuštěno najednou značné množství aplikací na kterých pracuji a ten komp to neskutečně přestává stíhat a pak začíná blbnout,ono to bude taky částečně moje vina že dělám několik věcí najednou a chci od toho asi moc,ale u linuxu se mi tohle nestává,a i u velkého množství najednou spuštěných programů nebývá problém s odezvou OS a reakce bývají okamžité... Taky se mi nestalo že by mi W7 zamrzli nebo nenaběhli,vyjímku tvoří pár pokusů s OS,ale za to si můžu sám a jeden umřetej disk za což nemůžu:) W7 mám už víc jak rok,od doby co vyšla první testovací verze (myslím že to bylo dokonce v AJ).

Jako za největší chyby windowsu považuji zejména jeho bezpečnost kde o bezpočnostních dírách tohoto OS snad není třeba diskutovat. Pak si dovolím lehké srovnání. Co se týká grafického prostředí tak to považuji v linuxu za lepší a to zejména pro možnost mít neomezený počet pracovních ploch,a díky mnohem dokonalejším grafickým efektům. Aero je oproti Linuxovému Compiz fusion, případně Berylu ještě v plenkách,což dokládá i efekt kostky to je myslím zjevné případně ti doložím videa s grafickým rozhraním(ale to nebude potřeby ty to určitě znáš):super Příkazový řádek je věc také zcela v režiji linuxu,ale widle na to nejsou dělány,tak by nebylo fér to komentovat :) V oblasti sítě je to dost vyrovnané,bude to nejspíš individuální,ale podle mně je na tom linux lépe protože rychlost spojení s jakýmkoliv PC jak přes protokoly FTP nebo SSH, případně SAMBA je dobrá a navíc program \"nmap\" umí mapovat sítě a IP adresy,otevřené porty a mnohem víc,a ještě k tomu je to soubor o velikosti pár kB,je to věc co správce sítě musí ocenit. Nevýhodou linuxu je jeho slabá hardwarová podpora a také to že používání vyžaduje alespon minimální znalosti ,není to pro každého jako widle....

Odesláno

Jako za největší chyby windowsu považuji zejména jeho bezpečnost kde o bezpočnostních dírách tohoto OS snad není třeba diskutovat. Pak si dovolím lehké srovnání. Co se týká grafického prostředí tak to považuji v linuxu za lepší a to zejména pro možnost mít neomezený počet pracovních ploch,a díky mnohem dokonalejším grafickým efektům. Aero je oproti Linuxovému Compiz fusion, případně Berylu ještě v plenkách,což dokládá i efekt kostky to je myslím zjevné případně ti doložím videa s grafickým rozhraním(ale to nebude potřeby ty to určitě znáš):super Příkazový řádek je věc také zcela v režiji linuxu,ale widle na to nejsou dělány,tak by nebylo fér to komentovat :) V oblasti sítě je to dost vyrovnané,bude to nejspíš individuální,ale podle mně je na tom linux lépe protože rychlost spojení s jakýmkoliv PC jak přes protokoly FTP nebo SSH, případně SAMBA je dobrá a navíc program \"nmap\" umí mapovat sítě a IP adresy,otevřené porty a mnohem víc,a ještě k tomu je to soubor o velikosti pár kB,je to věc co správce sítě musí ocenit. Nevýhodou linuxu je jeho slabá hardwarová podpora a také to že používání vyžaduje alespon minimální znalosti ,není to pro každého jako widle....

Chyby jsou všude, jak v Linuxu tak i v MacOS - namatkou Ubuntu (pravda hure se to porovnava, kdyz jsou v chybach zahrnuty i bugy v aplikacich z distribuce), MacOSX 10.6. Jenom jsou Windows trochu vic pouzivanejsi system (pres 90% trhu), tak se o chybach vic mluvi.

Virtualní plochy uměly už XPčka v roce 2002, po instalaci doplňku přímo od Microsoftu.

I mocný příkazový řádek mají Windows, minimálně od verze 2003 (Powershell), že to neznáš nebo stím neumíš, ještě neznamená, že to neexistuje ;)

Program nmap je multiplatformní a existuje i pro Windows.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...