Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: brutall

V souvislosti s Bionaftou nechápu lidi, kteří si tuní motor (s několika málo úpravami 160kw) a netankují Vervu, ale levnou naftu.

[upravil dne 9/7/10 brutall]

No má to 2 důvody. Válí se mi doma náhradní podávačka a sada vstřikovačů. Jsem mechanik a vsřikovací systémy opravuji, takže vyčištění nebo případnou opravu tolik neřeším. A navíc nevěřím tomu, ža bionafta by měla na vstřikovacím systému něco poškodit. Akorát musím udělat druhou nádrž a předehřev abych na ni mohl jezdit i v zimě.

A hlavní důvod je zvědavost. Neznám nikoho kdo by to pořádně vyzkoušel na common railu....

Odesláno
:xvul omlouvám se, ale mohl by ses prosím, jako mechanik opravující vstřikovací systémy, více rozepsat o svých úpravách motoru 2.2. Hdi na 160 kw. Jako člověka, který se úpravami motorů ( pravda výhradně benzínových ) zabýval by mě to velmi zajímalo obzvláště pak v kombinaci s následným využitím Binafty.
Odesláno
Původně zaslal: koblih69

:xvul omlouvám se, ale mohl by ses prosím, jako mechanik opravující vstřikovací systémy, více rozepsat o svých úpravách motoru 2.2. Hdi na 160 kw. Jako člověka, který se úpravami motorů ( pravda výhradně benzínových ) zabýval by mě to velmi zajímalo obzvláště pak v kombinaci s následným využitím Binafty.

Samozřejmě jednohmota a odstraněný FAP. Větší intercooler (momentálně z T5 myslím). Turbo mám momentálně Garrett GT2556v z BMW 530d a čidlo tlaku vzduchu myslím že z nové Octavie protože standartní nestačilo. Vysokotlaké čerpadlo mám taky z 530d. Stejná velikost jen větší zdvih pístků, takže je schopné větší dodávky. čidlo tlaku paliva z 1,6HDi a na palivu tlačím 1800barů. Ještě mám nachystané špičky na vstřiky z mercedesu C32AMG.

Odesláno

No tohle jsem četl už jinde já doufal v trochu něco jiného. Nepochybuju, že jednohmota je pro zvyšování výkonu \"nezbytná\" , stejně tak nepochybuju, že vyndání Fapu přidalo minimálně 1-1,5 kw. O čem už nejsem převědčený je to jak jsi spočítal turbo vesrus větší I.C. S ohledem na základní parametry turba ti patrně začal chybět \"spodek\" což se ještě víc prohloubilo tím větším I.C. Čidlu tlaku z Oktávku nerozumím, rozsahově jsou stejný takže jediná výhoda je, že podává zkreslené údaje o tlaku v sání protože má posunutou křivku. Čidlo tlaku paliva má předpokládám stejný absolutní rozsah jako na 1,4 + 2,0 + 2,2 Hdi takže jeho využití mi uniká. Nepochybuji o tom, že prodloužení vstřiku nebo zvýšení tlaku má vliv na výkon. Samozřejmě pokud mu odpustíme naprosto fatální vliv na životnost vstřikovačů. V kombinaci s bionaftou ...

Odesláno

Čidlo tlaku z 2,2hdi meří do 1,5baru a 038 906 051 C z octy je do 2 baru přetlaku. A čidlo tlaku paliva z 2,2hdi měří do 1550baru a z 1,6HDi 80kW do 1880. Software jednotky je upraven pro tyto čidla, taže i přes diagnostiku jsou vidět skuečné hodnoty.

Odesláno

O oblbování jednotky se nepokouším. Všechno se dá řešit úpravou softwaru. Ale s turbem jsem to trošku přetřelil. o něco menší by bylo na normální ježdění vhodnější. Ale i takhle to v nizkých ot. jede líp než seriová 2,2hdi. A větší IC má na reakci turba zanedbatelný vliv.

Odesláno

Čidlo tlaku u 2,2 Hdi má rozsah do 2,5 bar kdy dává 4,75V ( mimochodem stejně jako u 2.0 Hdi 80 kw... ) kolik má rozsah to z Oktávky si jistě podle P.N. najdeš sám ;) 2 bary je i na standard málo protože když vezmeš normální tlak a připočítáš jako minimum 30% z rozsahu na špičky dostal by ses i s běžným turbem na okraj rozsahu a to těch 30% je opravové minimum a proto je tam 2,5 ale to už zbytečně zabíháme do podrobností... já jen hledal těch 62 kw navíc a nějak jsem je nenašel.

Přeji mnoho šťastných km s bionaftou a s úpravami 2.2 hdi na 240 koníků a opouštím toto vlákno :D

[upravil dne 9/7/10 koblih69]

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Čidlo tlaku u 2,2 Hdi má rozsah do 2,5 bar kdy dává 4,75V ( mimochodem stejně jako u 2.0 Hdi 80 kw... ) kolik má rozsah to z Oktávky si jistě podle P.N. najdeš sám ;) 2 bary je i na standard málo protože když vezmeš normální tlak a připočítáš jako minimum 30% z rozsahu na špičky dostal by ses i s běžným turbem na okraj rozsahu a to těch 30% je opravové minimum a proto je tam 2,5 ale to už zbytečně zabíháme do podrobností... já jen hledal těch 62 kw navíc a nějak jsem je nenašel.

Přeji mnoho šťastných km s bionaftou a s úpravami 2.2 hdi na 240 koníků a opouštím toto vlákno :D

[upravil dne 9/7/10 koblih69]

No když ty ani nevíš, že hodnoty u čidel co udává výrobce jsou absolutní tlak... Takže si odečti atmosférický tlak a zjistíš, že čidlo z 2.0 a 2.2HDi ukazuje, ja jsi správně našel do 1,5baru přetlaku. Kdž nevíš ani takovéhle základní věci tak je vidět, že asi opravdu víš o čem mluvíš. A jestli ses zabýval upravami motorů jak sám píšeš a mluvíš tady o špičkách při řízení turba 30% tak nejsi úpravce, ale prase. A nebo o dané problematice opravdu nic nevíš.

Já nikomu neříkám, ať lije do HDi bionaftu. Ale nebojím se ji zkusit a když to dopadne špatně tak budu moct napsat:Nelejte to tam, protože vím že to udělá to nebo ono. To že výrobce to zakazuje jsem si přečetl taky, ale proč?

Zatím tady psali jen lidé, co si přečetli, že bionafta do hdi ne! Já netvrdím, že nemají pravdu, ale oni sami to neví, jen si to přečetli.

Nevěřím tomu, že bionafta něco udělá vstřikovačům. Má výrazně vyšší mazivost než nafta. Což je jedna z nejdůležitějších vlastností pro životnost vstřikovacího systému.

Odesláno

Jezdil jsem s 1,9DT na bionaftu od Unicornu. Auto to neuskodilo, ale zjsitil jsem, ze se to nevyplati, protoze spotreba vzrostla skoro o 10% a vykon sel dolu. Maximalni rychlost klesla o 10kmh (zkouseno opakovane na bionaftu i naftu).

Odesláno

MilanF1: já reagoval na to, že se bionafta používat nesmí .-) ona ale může, leč u výrobcem daného poměru 1:3 a platí to na všechny jejich motory, nemyslíš přeci, že by 2,2HDI rok 2000 bylo něčím jiné než 2,2HDI 2005....

Odesláno

Birkov: Tak to chápu, ale čistou bio nedoporučují. Já se v motorech nevyznám, ale tahle poznámka mě napadlo ... zda ty novější se s tím neumí vypořádat lepé, protože před deseti lety se bio složky nepřidávaly.

• O 2 týdny později...
Odesláno

kazdopadne moje stara octavie tdi 66kw se starou rotackou na to jezdi uz 250000km absolutne bez problemu,v okoli znam jeste jednu,ta je na tom stejne,pred tim vento td na fritak,trafo olej a nevim co jeste a po 200000tisicich startovalo jak nove:super ted jsem koupil tepeeho v hdi a mam z toho strach:Dkonec koncu proto zase litam octou a zena v novem:D

[upravil dne 20/7/10 ty]

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...