Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik muze stat cesta z Novych Zamku do Prahy? (dotaz pro bratry Slovaky)

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Vlaku se není třeba bát, akorát je potřeba občas počítat s nějakou tou hodinkou zpoždění - zvlášť teď v létě, kdy se prodlužují koleje. ;)

Myslis, ze by se z 500 km dlouhe trasy mohlo stat treba 650? :myslim

Odesláno

Tak to nemyslel, ale pri vacsich teplotach sa zvyknu krcit a niekedy tak ze musia zastavit vlak a opravovat.

Ja by som kludne siel vlakom. nmeusis sa sustredit na cestu a byt v strese ci ta niekto nevytlaci z cesty.

Ak by ste isli dvaja tak auto, sam sa oplati vlak.

Akurat to prestupovanie z Novych zamkov do blavy a potom praha.

Odesláno

Vlak je super, jinak k té spotřebě, Medvěde, fakt si nech dodělat tempomat a používej ho, 7,5 na dálnici s tímhle autem je nesmysl, to bych musel jet celou cestu 180 (tedy 190 tacho), abych měl takovou spotřebu...

Odesláno

Spotrebu fakt uz vzhledem ke zbytecnym investicim resit nehodlam. Je to holy fakt ktery beru uz jako realitu. Jsou auta, ktera jsou mensi a jezdi za vic.

Odesláno

Sorry :) Ale 7,3 som spravil perd par dnami na kamaratovej LAGUNE II 2 liter benzin 16 V 99 KW :) A uplne bez problemu bez tempomatu :) Nechapem ako HDI moze zrat este o trocha viac :)

Odesláno

K té spotřebě bych měl taky malou připomínku. Dneska Temelím, Tábor, Benešov, pak centrum Prahy a následně Zličín domů zase po Strakonické, Písek... Průměrná spotřeba 5,5 - trvale zapnutá klima. Jinak na ty krátký cesty do práce a víkendový popojížděni po městě mám 5,8 dlouhodobě... Rozhodně se neloudám, tedy vždy tak nějak plynule lehounce nad limitem.

Jinak samozřejmě vlak má svoje výhody. Dovedu si představit, že Jezdím z Prahy do Ostravy na služebky Pendolínem, ale nejsem z Prahy a můj cíl taky bohužel není na nádraží ...

Odesláno

Medved: vlaku bych se nebal.. je to celkem sranda... pro mne kdyz po nekolika letech sednu do vlaku.. .treba jak sem jel v lednu do liberce za jardnou pro coupe taky sem jel vlakem... teda za na tu silenou nudu cestou to bylo fajn... naprosti mne sedela pekna slecna... vedle mne technik z telecomu a kecaly jsme o fiber technologii a optice vseobecne... celkem sem ty tri a pul hodky zabil a byla to svanda... jen preci udrzet konverzaci 3.5h da cloveku zabrat...

Jo k te spotrebe... myslim si ze to neni tezkou nohou ani tempomatem.... nez sem delal na aute blbosti jezdil sem mezi 6.8-7.5l/100km a bral sem to ze mam sakra tezkou nohu... a neresil sem to...

Ted se vymenila pulka motora a hle jezdim za 5.8-6.2... nedke asi byl problem..... mneni jsem vahu vzduchu, vstriky, naftovy cerpadlo, drv ventyl..... a jeste par prkotin..... sice to byla palka... ale rozdil vic jak litr na 100km.. uz je poznat v penezence.... s mym jezdenim se mi to vrati.... ale to... nech si to nekde zkouknout jestli vaha vzduchu neukazuje kraviny... jestli vzstriky dopre davkuji nejsou opozdeni atd... jestli cerpadlo tlaci kolik ma.... a potom se dostanes hned na prijemnesi cestovani....

:papa

Odesláno

Chepp - nezname se dlouho a tak nevis kolik lidi se spotrebu u me 406ky snazilo resit, co vse jsem na jejich popud menil, co dilu jsem mel treba od Oddieho zapujceno, abych mu je po mesici zase vratil, pac se vysledek nedostavil ....

Celkove jsem s autem spokojenej a kdyz se behem tech 4 roku, co auto mam, nic nevyresilo, dalsi korunu uz v tomhle problemu fakt utratit nehodlam.

Odesláno

Medvet mno vask jooo... ja jen ze sem na tom byl uplne stejne... a prave mi kazdej rikal ze spotreba je normalni... vsak pokud te to nejak netlaci... tak to resit nemusis..... tak sem se jen podelil o info...

Odesláno

Dekuju. Nezlob se, jen jsem se Ti pokusil osvetlit, ze resit spotrebu me fakt moc nebavi (nejezdim jako kanec - dalnice tacho cca 150, kdo se mnou jel si nikdy nestezoval az na to, ze PetaV mi tvrdil, ze za stejnou spotrebu jezdi se svou 2,0 benzin).

Odesláno

Dálnice jezdím většinou 140.150 na tempomat (reálných, tacho je o 10 víc), spotřeba se drží cca na 6. Na ten tempomat se fakt dobře zvyká... Větší spotřebu jsem měl jen při cestě na Gardu - 4 lidi + věci na týden pod stan (kufr až po střechu) + 4 kola na střeše a dálnice 130-140, výsledná spotřeba 8,2. A do velkých kopců už to ani těch 140 neudrželo, a v 35 stupních už lezla teplota, takováhle zátěž jme na to auto už moc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...