Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Horní uložení tlumičů...výměna

Recommended Posts

Odesláno
Odesláno

to zjistíš po demontáži, domluv se s prodejcem a kup oboje--pak mu to horní uložení vrátíš (mění se to celkem málokdy,většinou je v tahu jen ložisko)

Odesláno

Já koupil celé uložení ... na předku mi to mlátí při každé nerovnosti, takže to asi nebude ložisko (navíc při stání na místě a točení volantem nic nevrže). Takže to vydím na to uložení. Známej na P307 zase měnil jenom uložení, ložisko měl OK :)

Odesláno

Monroe, asi moc nečteš forum, nemá tu dobrou pověst (ač někomu slouží dobře). Já mám doma SKF, čeká na instalaci do vozu. Vím, že u Kelly Monroe stojí polovinu co SKF...

Odesláno

Ještě jsem se chtěl zeptat jaký je postup...v příručce pro servis je pouze demontáž / montáž celého tlumiče. Je to nutné nebo je možné pouze stáhnout pružinu a pak se dostat k tomu uložení (předpokládám, že se povolí ty horní šrouby) a vyndat to, abych se podíval co je potřeba vyměnit?

Odesláno

Myslím, že to musí ven, zezhora na to neuvidíš, ale nejsem si jist, zatím jsem to nedělal. Nicméně pokud se do toho podíváš a rozsypou se ti kuličky z ložiska, tak bych do už dohromady nedával (s tím se nedá jezdit), takže nejlépe být připrav s druhým autem, které pro potřebné díly dojede.

Odesláno

Mně to klepe od koupi auta, bylo to na technický, tam na nic nepřišel, bylo to u známého v servisu, tak nic. Mně to mlátí i když přejedu nerovnost zadním kolem (přes práh u vrat garáže), zhoupne se celý auto, takže to vidím na to uložení.

Odesláno

kdyz vjedu do jakykoliv diry tak slysim strasny rany z levyho predniho podbehu - zrovna vcera -> sundal jsem kolo a vymenil vsechno, ted sem jen zjistil ze tycka na stabilizarot je nejaka spatna - resp ulozeni toho kloubovyho cepu je v hajzlu tak sem objednal novy a dneska to dovymenim tak uz doufam ze to delat nebude jinak uz fakt nevim co by tam mohlo mlatit :)

mam novy loziska ulozeni vsechny silentbloky ted i novy stabilizatory vsechno vycistenypromazany - delal sme to rovnou na obouch kolech najednou at mam pokoj vyslo to cely asi na 10 000 tak uz KUA!!! doufam ze to bouchat nebude :)

to samy jako vzadu kdyz prejedu diru tak slysim cca 3-4 klepy jako kdyz plech boucha o plech jako kdyby tam bylo neco volnyho ale nic volnyho tam neni !!!! zadni naprava po repasy vsechno vymeneny a napady uz me dosli hold 306 josu naky divny auta :)))

Odesláno

tunny pokud nemas zadni napravu do A coz po repasu asi nebude tak asi jediny co ti muze mlatit na zadni naprave je ulozeni napravy ktery se da vyskouset tak ze auto rozjedes cca na 100km/ a zacnes brzdit..jak se auto nahne dopredu tak zacne klepat zadni naprava .. to ze vypada vyzualne dobre je naprd..ja sem ho mel urvanej uvnir..

vepredu pokud si menil ulozeni, loziska,kulaky, kosti na stabilizator + gumy stabilaku a spodni silent bloky tak ti muze mlatit snad uz jen ticka rizeni.. nebo rizeni samotny coz sem u 306ky snad nevidel...

to zadni ulozeni na STK nenajdou teda aspon u me to nebylo vydet ..

jinak jak je u pugu znamo ..jak se starate o auto tak vam auto boucha.. neni od veci nektere veci menit podle tkm na tacho..

[upravil dne 30/6/10 tommas11]

Odesláno
Původně zaslal: patic1

Ještě jsem se chtěl zeptat jaký je postup...v příručce pro servis je pouze demontáž / montáž celého tlumiče. Je to nutné nebo je možné pouze stáhnout pružinu a pak se dostat k tomu uložení (předpokládám, že se povolí ty horní šrouby) a vyndat to, abych se podíval co je potřeba vyměnit?

musíš demontovat celou tlumičovou vzpěru (tlumič s pružinou) a pak měnit co chceš:roker

jak tu někdo píše,že to jde na autě, tak to jsem ještě neviděl :o

(je možné,že jsem toho ještě málo viděl:P:)

[upravil dne 30/6/10 ozzy56]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

musíš demontovat celou tlumičovou vzpěru (tlumič s pružinou) a pak měnit co chceš:roker

jak tu někdo píše,že to jde na autě, tak to jsem ještě neviděl :o

(je možné,že jsem toho ještě málo viděl:P:)

[upravil dne 30/6/10 ozzy56]

Menil jsem podvozek celkem nedavno a teoreticky to mozny je.. ale za prve se musi stahnout pruzina pro coz byva malo mista v podbehu a pak zalezi v jakym stavu je tlumic.. pokud uz se nevraci zpet (je spatnej) tak neni problem si horni ulozeni stahnout dolu bez spodni demontaze tlumice.. tak jako tak je to lehce nestandartni postup :D

Edit: A co si budem povidat vydolovat ho ze spodniho uchytu je nekdy rasovina bez prislusneho naradi

[upravil dne 30/6/10 AKCZ]

Odesláno

tak uz me to nemlati byl to stabilizator kterej byl kompletne vymlacenej dal sme tam novy MOOG plastovej a super

vzadu to bouchani nevim, poslendi moznost ze me boucha vejfuk zespoda o napravu jinak v zime planuju cely auto rozebrat spodek pekne zrepasovat komplet vsechno predni i zadni napravu s autem moc nejezdim tak at pekne drzi

Odesláno

No tak koukni na ten vejfuk, třeba když to budeš mít chcíplí, tak si zalomcuj vejfukem, pokud bude někde mlátit, zjisti kde a odstraň to bouchání.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...