ferrari Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Zdravím vospolok! Som tu relatívne new, ale vyzerá to tak, že sa pripojím do vašej rodiny (nerátam priateľkinu 407 z podpisu). Chcel by som si totiž kúpiť dieslovú 306ku s klímou po FL. Celkom by ma zaujímali vaše podnety. Dosť bojujem s tým, že či to musí byť TD, alebo stačí D. Čo by ste mi poradili? Ako sú na tom tieto motory s: 1. spoľahlivoťou 2. spotrebou 3. výkonom (narážam hl. na to, či na používanie klímy stačí 1,9D). Čosik som našiel tu: A o klíme tu (a bude to pravda, bo temer žiadna inzerovaná 306ka nemá funkčnú klímu...jeden tvrdí, že je vyfučaná, iný zasa že nefunguje vetrák): PS - neviete o nejakom zaujímavom exemplári??? PSII - aká je dobrá cena? Bo vidím od 1500 do 3500€. Vopred veľká vďaka za odpovede [upravil dne 29.12.2010 21:21 ferrari] Citovat
anthraX306 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Ahoj;) Tak já mám 306 1,9td a spokojenost. Na tacho bude za chvíli 200tis. a motorově je na tom super ,tichý chod spotřeba 6,5 v zimě 7 l. Ale je bez klimy. Ale na tvém místě bych šel už do HDi Citovat
Perros19 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Zdravím, ja mám 1,9D s klímou. Kupoval som ho cca. pred troma mesiacmi aj s jedným známym čo je mechanikom špecializovaný na Peugeoty a vravel, že čo sa týka spoľahlivosti som si lepší motor vybrať nemohol. Má síce najazdených 230 000km, ale šľape ako nový. Na dlhé trate s ním robím spotrebu okolo 4,5 litra a rekord som mal 4litre, ale to bola iba dialnica a nešiel som viac ako 110km. S klímou je spotreba trocha vyššia tak 4,5 až 5,5 litrov. Pokiaľ je už auto rozbehnuté tak 1,9D na klímu stačí, ale pri akcelerácii, alebo jazde do kopca ju radšej vypínam, 51kW je predsa len málo. Motor síce ťahá (aj do kopca) ale veľmi veľmi lenivo sa rozbieha. Najbezpečnejšie predbiehanie je na výjazde z obce, kedy z 50 na 90 zrýchly celkom slušne, ale z 80-tky síce tiež zrychľuje ale pomaly. Kupoval som ho ako moje prvé auto a tak som pozeral najmä na spoľahlivosť a spotrebu, ale teraz by som sa asi priklonil k 1.9 s turbom. Hladký diesel nie je zlý ale chýba mu pružnosť a pohotovosť. Do sedadla ťa určite nepritlačí. A čo sa týka ceny kupoval som ju nie z bazáru ale osobne od majiteľa a vyšla ma na 1650€. Ak budú ďalšie otázky kľudne sa pýtaj. [upravil dne 21/6/10 Perros19] Citovat
shark734 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 ked mas hranicu tych 3500€ urcite si radsej kup HDi...ja ho mam v 307 a spotrebu mam okolo 6 a to ho nesetrim, predbieham, proste na spotrebu nejazdim(este 307 je o nieco tazsia)...na 306 sa da v pohode jazdit za 5,5...a co som pozeral ceny tak za 2800€ kupis hdi rv2000 Citovat
MilanF1 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Klasickej atmosférák je nesmrtelnej. Jak píše Perros, dá se s ním jezdit za málo. U toho TD občas odchází hlava, ale určitě jede jinak než atmosféra. Dneska se ale za dobrý peníz dá sehnat i HDI, tedy taky 66 kW jako TD, ale to už je motor nové generace. U toho HDI často po 200 000 km odejde řemenice, s tím se musí počítat. Na druhou stranu to jezdí fakt dobře, na mě je ten motor až moc silný, ale pro předjíždění je OK. Co se týče spotřeby jezdím pod pět litrů na sto. Nejsem brzdou provozu, ale zase to moc nehoním. HDI samozřejmě potřebuje trochu lepší naftu (přidávání aditiva by mělo stačit), kdežto klasický diesel sežere všechno. Bohužel u těchto starších aut je problém najít takové, kde jsou pravdivé kilometry, ale u dieselu bych se nebál takového, které bude mít přes 200tkm (i ty co uvádějí méně, mají dost najeto). Položme si otázku, 10 let staré auto a 200 000 km = 20 000 na rok (moc toho zas tolik nenajezdilo). Já kupoval HDI před rokem a půl a mělo 230tkm a vše OK, jenom jak jsem psal výše, má novou řemenici. Citovat
Perros19 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Ešte som zabudol dodať, že klímu som mal tiež prázdnu, ale po doplnení funguje ako má. Len si priprav pri plnení poriadny balík, lebo do prázdnej klímy ide 900 gramov chladiva a stálo to 70€! Citovat
MilanF1 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 to se tam vejde tolik? Já nevím, kolik se tam vešlo mě, ale bylo to určitě méně ... tuším snad 650g ... plnění mě vyšlo asi na 900 Kč. Nyní půjdu plnit s kontrastní látkou, abych zjistil, kde je únik (přes léto by měla nápln vydržet, od posledního plnění vydržela 3 měsíce). A bylo mi v Barumu řečeno, že do 1000 Kč včetně kontrastní látky bych měl vejít. Citovat
ferrari Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 Páni, páni, ďakujem veľmi pekne za reakcie...inak, takto nejak som si to aj myslel;)...ako, musím povedať aj to, že ma lákajú experimenty so spaľovaním rastlinných olejov a na to treba D/TD...musím aj povedať, že HDi sa trochu bojím, pretože ND už nie sú sranda...ale teraz sa rysuje jedna 1,9TD za cca 2000€ a jedna 2,0 HDi za cca 2700€, obe by mali mať cca 140 000 km (vraj podložené serviskou), tak sa možno cez weekend vyberiem na cesty...a po ceste je jedna 1,9D s klímou, dokonca má aj Webasto a je za 1800€...a tiež má tuším servisku, iba v inzeráte neuvádzajú km... A tá spotreba 1,9 TD vychádza ako? Bo myslím, že aj 1,9TD môžem pokusne kr´miť rastlinným olejom:nafta 1:1, nie? Citovat
MilanF1 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Tak přeji příjemné vybírání, ale je jasné, že do HDI ten rostlinný olej nepaří To, že má auto servisku, nemusí znamenat, že km odpovídají. Viděl jsem, jak se jedna vyplňuje. Na prvních stránce byl zápis, asi do 50 000 km, ta se vytrhla a vypsala se nová, pokaždé jinou tužkou a někým jiným, razítka nejsou problém. A tradá, serviska byla hotová a mělo najeto opravdu málo Citovat
ferrari Odesláno 22. červen 2010 Autor Odesláno 22. červen 2010 No, však s tou serviskou som aj ja skeptický...lebo ktože už prekontroluje NL pečiatky, že ano Inak @Shark734 - vnútorne som si určil strop 2500€, mi to príde za 10-11 ročnú 306 tak akurát (veď za 2900 € som našiel aj Alfu156 1,9JTD 1999)...ale to HDi by sa azda dalo stlačiť na 2500€... Takže mi to vychádza takto: 1.9 D s klímou a Webastom - cca 1800€ (ešte sa bude asik dať jednať) 1,9TD za cca 2000€ (a ešte jeden zaujímavý kus za možno 2300€) 2,0HDi za 2500-2700€ (a to čierna metalíza, ktorá sa mi vcelku páči) Citovat
wooody Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 šel bych určitě do hdi..... jinak si zjisti viny těch aut, a nech si je tady na klubu proklepnout Citovat
Medvěd Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 Na experimenty s rostlinnými oleji bych se zvysoka ..... - buď na ježdění v autě mám a dávám mu vše co s tím souvisí, nebo sedím doma či jezdím MHD (vlakem, busem, stopem). D/TD budou mít možná tachometrových 200 000km, skutečnost ale bude minimálně o 100% vyšší - doporučuju HDI, je to o něčem jiném. [upravil dne 22/6/2010 Medvěd] Citovat
21Grams Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 1.9TD, na tachu 230000, v reali netusim:D, jazdim v priemere za 5.7, niekedy 6,a to mam priznam sa tazku nohu...jedine vacsie investicie si vyziadal rozvod klinaku, a repas turba,ale to som mal aj dost smolu. Inak celkom spokojnost, spotreba oleja takmer ziadna, chod tiez v pohode, do 2 ludi je to velmi svizne auto ked je to zohriate samozrejme:) Citovat
Radek 306 Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 neni co řešit, jedině HDi, servis bude chtít každej motor, tak ať to alespoň trochu jede Citovat
ferrari Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 Původně zaslal: wooody šel bych určitě do hdi..... jinak si zjisti viny těch aut, a nech si je tady na klubu proklepnout A toto sa tu ako presne dá? Či sa tu iba spýtam? Inak, na margo tých rastlinných olejov - to nie je o tom, žeby som nemal začo jazdiť, ale ja nemám auto iba na jazdenie, je to pre mňa hobby a hračka, takže experimentovanie ma baví Takže ak správne chápem so všetkými týmito dieslami sa budem hýbať niekde okolo 5l, ale pri rôznej dynamike...OK A ešte na margo servisu - jj, chápem, že servis potrebuje každé autí, ale predsa len, 1,9D, resp. aj 1,9 TD je niekde inde so zložitosťou a cenou ND... Nič, pôjdem sa popozerať a značne bude závisieť aj na stave konkrétneho kusu... Citovat
ferrari Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 Páni, k týmto dieslom (stále mi nevyfučali z hlavy) by som sa ešte spýtal takú drobnosť: ako rýchlo sa cez zimu zohrejú? resp, ako rýchlo začnú kúriť? Totiž pri 1,4B je to dosť rýchlo: v garáži mám 2-3 st, naštartujem v garáži, vyjdem von (vonku je -10st), zavriem garáž (rýchlovka, tak 30s), sadnem a vyrazím...po cca 300m už ide teplý vzduch...cca 80st. dosiahne tak po 2,5km s pusteným kúrením. Citovat
MilanF1 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 No tak nafta tak rychlá není ... Osobně mohu říci, že P309 mi topila dříve. Nicméně u HDI, když je v garáži -5°C (venku o pár stupnů méně), tak mi vlažný vzduchu fouká tak po 3 km. Když dojedu na nádraží (7 km daleko) už to topí slušně, ale motor se ani na 70°C neohřeje (ted v zimě mám provozní teplotu motoru +/- 75°C). Samozřejmě ho nevytáčím, řadím max. při 2200 ot. Jenom poznámka ke spotřebě: přes léto pod pět litrů, nyní v zimě šest. Ale je to hlavně dáno těma popojížďkama. Ale v létě jsem nejméně jel za 4,65, a to při delší trase (půlka po silnici I. třídy - 50/90 - a půlka dálnice - 130 - takže super). Citovat
ferrari Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 Inak, som, si myslel, že dieslom to trvá dlhšie...je to predsa len väčší objem kvapaliny a vyššia účinnosť = nižšie stratové teplo... Citovat
kaper Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 Nazdar ak máš čas a chuť tak sa v nedľu príd pozrieť na Duchonku vlákno je v pripravovanych zrazoch. Mám 2,0HDI a kludne si ju môžeš pozrieť. A bude tam určite kopec ludí ktory ti poradia.:papa:papa Citovat
virnik Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 po meste 1,9d stačí ale na dialnicu radšej hdi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.