Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Zajímalo by mě jestli má někdo doma mobilní klimatizaci a jaké s tím má zkušenosti.Jak to chladí,hlučnost atd.Tady bude asi záležet i na značce,ale co jsem se díval,tak hlučnost to má všechno kolem 50dB.Hlavně by mě zajímalo,jestli ta roura na odvod vzduchu musí mít extra otvor do zdi,nebo ji stačí vyhodit z okna a okno přivřít.Uvažuju,že bych si něco koupil,protože tyto vedra to na mě není,obzvlášť když příjdu po noční a v místnosti už je 27 stupňů,to je pak \"super\" spánek.Za ten týden naspím vždycky celkem tak 20 hodin a to ještě velmi špatně a už mě to nebaví.

[upravil dne 10.6.2010 lape]

Odesláno

kolega montoval ty pevné klimy,co mají část v bytě a část venku na zdi...,ty mobilní jsou údajně k ničemu,hlučné,je lepší prý investovat do pevné,zvlášť mají-li být taková horka teď normální--taky nad tím uvažuju,cena za dobrou cca 40-50 tisíc:(

Odesláno

No právě ta cena je solidní pálka :( Jinak jsou i nástěnné klimy co nemají tu vnější jednotku,ale cena je tam taky vysoká

http://klimatizace.zde.cz/nastenne-klimatizace-bez-vnejsi-jednotky K tomu hluku u těch mobilních,já právě nevím jaký kravál je to těch 50dB.Jestli je to třeba zhruba jako PC,nebo o hodně víc? A nikdo ze známých mobilní a vlastně ani nástěnnou kliku nemá,takže to nemám kde zhodnotit

Odesláno

Dneska se ta pevně montovatelná dá sehnat za pár šupů, ale instalace bývá dražší než samotná klima.

Já mám doma 2 mobilní a nestěžuju si. Hluk je samozřejmě vyšší, ale přejedu si z pokoje do pokoje ... Obě mám z Bamaxu, 1. stála cca 4,9 druhá 890,- ve výprodeji ( dodnes nechápu proč ). 50 dB je asi jako myčka. Na spaní u toho to moc není. Chobot stačí samozřejmě vyhodit z vona, ale pozor čím víc okno otevřeš tím vic ti jde teplo dovnitř. Proto se na ty choboty dělají na konec takový placatý koncovky aby se to dalo zavřít do malé škvíry. V nouzi můžeš hodit chobot i do vedlejšího pokoje, ale tam je pak peklo :D

Odesláno

Bydlím v baráku z r. 1904 a ani v těchto vedrech nemám v bytě víc než 25 C - klimu tedy nepotřebuju (jen přemýšlím o vrtulovém větráku, aby se vzduch v bytě trochu hýbal).

Odesláno

Já bydlím v baráku z opuky, kamene, 90cm zdi, dostat se nad 22°C v létě je umění :D Ale na druhou stranu musíme topit od pozdima do jara ...

Ale klimu opravdu tam, kde je nesnesitelné teplo, já ji stejně jako Medvěd nepotřebuju.

Odesláno

J aji právě potřebuju.Okno na východ,takže hned jak slunko vyleze tak pere do okna.Dnes o cvrt na 7 ráno už jsem tady měl 27,teď 29 a tak je to pořád,takže nic moc a tak podobně je to v celém baráku

Odesláno

Mobilní klimu jsem měl z datartu (cca 7t kč). Hluk dělala nehorázný. Roura ven je nesmysl, pokud musíte mít otevřené okno jde vám stejně teplý vzduch zase zpátky.

Při rekonstrukci jsem koupil klimu LG (cca 60t kč - jedna veknovni a dvě vnitřní jednotky), ale je to nesrovnatelné. Místnost je vychlazená do 30min na 23°C což s mobilní nebyla ani za 3hodiny. Cenově jdou sehnat i levnější, ale chtěl jsem imitaci dřeva a ne moc tlustou nástěnou jednotku.

U jakékoliv klimy je třeba se dívat na jak velký prostor klima je. V případě nastěné klimy musíš počítat s natažením trubek, napájení a odtokem kondenzující vody.

[upravil dne 10/6/10 dzavel]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...