Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ak je opotrebenie z vonkajšej alebo z v nútornej strany tak geometria. Z oboch strán súčasne je znakom dlhodobého podhustenia. Pravidelné zjazdené plošky po obvode (najčastejšie v strede buhúňa) spôsobujú vadné tlmice. Súvislé opotrebenie stredu je znakom dlhodobého prehustenia.

V tom to prípade by som povedal že vadné tlmiče a problém s geometriou.

[upravil dne 7/6/10 pastorek]

Odesláno

kamarád to nedávno řešil na Passatovovi combiku, a byly to zadní tlumiče, od té doby pokoj... Přesně jak říkáš, nějaká ploška ok, nějaké sjetá z vnitřní strany zadních penumatik.. Budou to tlumiče na výměnu

Odesláno

Tak oprava testu tlmicov:

bol som 10. 4. 2010 na serviske a vysledky su

Predna naprava: Ľ: 74% P: 72%

Zadna naprava: Ľ: 75% P:77 %

Myslim si ze za dva mesiace sa nemohli znicit. A obvolaval som aj znamych kamosov mechanikov a vraveli, ze sa s tym uz stretli aj na uplne novych autach. Napr. konkretne na novej Honde Accord po 50 tis. Km to iste, nastavovali geometriu, a pomohla len vymena pneumatik. Zhodou okolnosti to boli tiez ako moje Dunlop 3D Sport Fastresponse. Majitel kupil Pirelli a no problem, tak neviem :o, este porovnam so zimnymi a dam vediet (mam ich druhu sezonu).

Odesláno

Stačí jedna poriadna jama a ten test tlmičov ti je prd platný.

Ak ti kamoši mechanici povedali že máž blbé gumy tak ich vymeň. Občas sa stane že je pneumatika vadná a jedno miesto opotrebuje viac ako iné ale temer nikdy dve pneu rovnako na jednej náprave.

Odesláno

Po zimě jsem prohodil zadni s předníma a řeším teď podobný problém.Od předu se mi ozívyjají zvuky připomínající horší ložisko a od 130ti se přidají vibrace, ve 150ti už jsou vibrace do volantu fakt výrazný.To na zimákách nedělalo. Takže to vypadá na oskákaný gumy ze zadu i když pohledově vypadaj rovnoměrně.

Odesláno

Zdravim,

no momentalne uz mam najazdene 140 tis. Km. Ked som auto kupil malo 79 tis. Km. Kilometre by mali byt realne. Vymena dosticiek bola v roku 2007 teraz by mi este 20 tis. mali tieto vydrzat. Vyssiu hlucnost pneumatik som spozoroval po tohtorocnom prezuti cize okolo 130 tis. Hucim vzadu ako V3Ska a pneumatiky su zo 48 tyzdna 2007.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak jsem zjistil, že letos koupene letní pneu jsou vzadu úplně bez vzorku, tak jsem to dal do servisu a verdikt : špatná přední i zadní náprava a je potřeba vše vyměnit:(

cenu mě nedokážou říct, prej zjištujou ceny dílů už od včerejška, ale pořád nic. za poslední 2 měsíce jsem už tam nechal 40 tisic a úplně se hrozím koli si zase naůčtujou.

Proto se na Vás obracím s radou, zda je pořeba měnit obě nápravy a celénebo vyměnit třeba jen čepy. nechci at mě natáhnou.Případně jaká je cena přední/zadní nápravy. Mám najeto 170tis. 2.0 HDI P407

Odesláno
Po zimě jsem prohodil zadni s předníma a řeším teď podobný problém.Od předu se mi ozívyjají zvuky připomínající horší ložisko a od 130ti se přidají vibrace, ve 150ti už jsou vibrace do volantu fakt výrazný.To na zimákách nedělalo. Takže to vypadá na oskákaný gumy ze zadu i když pohledově vypadaj rovnoměrně.

Tie vibrácie robí takisto aj mne, keď som skúsil prehodiť zimné a otestoval, tak nebolo cítiť nič. Chcel som vymeniť predné so zadnými, ale pomôže asi len kúpiť nové pneumatiky. Tieto čo mám sú tam od kúpy - Micheliny, typ presne neviem..

Môže to byť aj vyvážením?? Lebo ako som nahodil elektróny, tak bol problém ich vyvážiť - nedali sa dať tie závažia všade, lebo sa šúchali o brzdy :myslim

Odesláno
Tak jsem zjistil, že letos koupene letní pneu jsou vzadu úplně bez vzorku, tak jsem to dal do servisu a verdikt : špatná přední i zadní náprava a je potřeba vše vyměnit:(

cenu mě nedokážou říct, prej zjištujou ceny dílů už od včerejška, ale pořád nic. za poslední 2 měsíce jsem už tam nechal 40 tisic a úplně se hrozím koli si zase naůčtujou.

Proto se na Vás obracím s radou, zda je pořeba měnit obě nápravy a celénebo vyměnit třeba jen čepy. nechci at mě natáhnou.Případně jaká je cena přední/zadní nápravy. Mám najeto 170tis. 2.0 HDI P407

Jestli to říkaj tak to bude asi pravda,bylo tady hodně napsáno o těch nepovedenejch čepech a,že když to nechá člověk bejt,že mu odejde i náprava. jestli se teda pletu,tak to se omlouvám.

Odesláno

Zdravím,

nechci tě zrazovat, ale podle toho co píšeš, máš na zadní nápravě jen špatnou geometrii, která se nechá seřídit a maximálně vadné tlumiče se stabilizátorovými tyčkami. Rozhodně bych to neviděl na \"repasi\" nápravy. Spíš u tebe cítí ochotu jim zaplatit :) No a přední náprava stejně. Tam by to mohly být ještě navíc čepy. Ale těch 26 tis. mi přijde moc.

Odesláno

Za výměnu přední a zadní nápravy je to málo a za výměnu čepů, tyček, silentbloků apod je to hodně. Zeptej se pp205, ten ti to řekne dost přesně.

[upravil dne 23/9/10 od HonzaZ]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Chlapy chcem sa opýtat predna naprava mi hrkotala tak som vymenil spodny, horny čap a čap riadenia. Týžden bolo vsetko OK ale zasa mi klepe celý predok. Budu to tyčky stabilizatora alebo tlmiče dík moc. :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...