Rafko Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 Zdravim pani, od coho mozem mat nervnomerne opotrebene pneumatiky z vnutornej strany, t.j. vystupky su dve napriklad rovnako opotrebene a jeden je ako novy. Dik Citovat
Rafko Odesláno 7. červen 2010 Autor Odesláno 7. červen 2010 Obidve pneumatiky na zadnej naprave, najazdil som na nich 60 tis. km no uz strane bzucia. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 Myslíš ako po obvode je opotrebovanie rôzne? Tlmiče. Citovat
pastorek Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 Ak je opotrebenie z vonkajšej alebo z v nútornej strany tak geometria. Z oboch strán súčasne je znakom dlhodobého podhustenia. Pravidelné zjazdené plošky po obvode (najčastejšie v strede buhúňa) spôsobujú vadné tlmice. Súvislé opotrebenie stredu je znakom dlhodobého prehustenia. V tom to prípade by som povedal že vadné tlmiče a problém s geometriou. [upravil dne 7/6/10 pastorek] Citovat
kajvet Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 kamarád to nedávno řešil na Passatovovi combiku, a byly to zadní tlumiče, od té doby pokoj... Přesně jak říkáš, nějaká ploška ok, nějaké sjetá z vnitřní strany zadních penumatik.. Budou to tlumiče na výměnu Citovat
Rafko Odesláno 7. červen 2010 Autor Odesláno 7. červen 2010 vo februari som bol v servise po teste tlmicov predne 78%, zadne 83% tak neviem Citovat
Rafko Odesláno 7. červen 2010 Autor Odesláno 7. červen 2010 Tak oprava testu tlmicov: bol som 10. 4. 2010 na serviske a vysledky su Predna naprava: Ľ: 74% P: 72% Zadna naprava: Ľ: 75% P:77 % Myslim si ze za dva mesiace sa nemohli znicit. A obvolaval som aj znamych kamosov mechanikov a vraveli, ze sa s tym uz stretli aj na uplne novych autach. Napr. konkretne na novej Honde Accord po 50 tis. Km to iste, nastavovali geometriu, a pomohla len vymena pneumatik. Zhodou okolnosti to boli tiez ako moje Dunlop 3D Sport Fastresponse. Majitel kupil Pirelli a no problem, tak neviem , este porovnam so zimnymi a dam vediet (mam ich druhu sezonu). Citovat
pastorek Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 Stačí jedna poriadna jama a ten test tlmičov ti je prd platný. Ak ti kamoši mechanici povedali že máž blbé gumy tak ich vymeň. Občas sa stane že je pneumatika vadná a jedno miesto opotrebuje viac ako iné ale temer nikdy dve pneu rovnako na jednej náprave. Citovat
Kawa Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 Po zimě jsem prohodil zadni s předníma a řeším teď podobný problém.Od předu se mi ozívyjají zvuky připomínající horší ložisko a od 130ti se přidají vibrace, ve 150ti už jsou vibrace do volantu fakt výrazný.To na zimákách nedělalo. Takže to vypadá na oskákaný gumy ze zadu i když pohledově vypadaj rovnoměrně. Citovat
Kawa Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 to Rafko: Kolko máš najazdené celkem km ?? Citovat
Rafko Odesláno 8. červen 2010 Autor Odesláno 8. červen 2010 Zdravim, no momentalne uz mam najazdene 140 tis. Km. Ked som auto kupil malo 79 tis. Km. Kilometre by mali byt realne. Vymena dosticiek bola v roku 2007 teraz by mi este 20 tis. mali tieto vydrzat. Vyssiu hlucnost pneumatik som spozoroval po tohtorocnom prezuti cize okolo 130 tis. Hucim vzadu ako V3Ska a pneumatiky su zo 48 tyzdna 2007. Citovat
Kawa Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Tak jsem koukal kolik stojej tlumiče a neorigoš se daj už od 1050kč. Asi to nebude uplnej zázrak ale cena je to super. Citovat
bazant Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 Tak jsem zjistil, že letos koupene letní pneu jsou vzadu úplně bez vzorku, tak jsem to dal do servisu a verdikt : špatná přední i zadní náprava a je potřeba vše vyměnit:( cenu mě nedokážou říct, prej zjištujou ceny dílů už od včerejška, ale pořád nic. za poslední 2 měsíce jsem už tam nechal 40 tisic a úplně se hrozím koli si zase naůčtujou. Proto se na Vás obracím s radou, zda je pořeba měnit obě nápravy a celénebo vyměnit třeba jen čepy. nechci at mě natáhnou.Případně jaká je cena přední/zadní nápravy. Mám najeto 170tis. 2.0 HDI P407 Citovat
expeeert Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 Po zimě jsem prohodil zadni s předníma a řeším teď podobný problém.Od předu se mi ozívyjají zvuky připomínající horší ložisko a od 130ti se přidají vibrace, ve 150ti už jsou vibrace do volantu fakt výrazný.To na zimákách nedělalo. Takže to vypadá na oskákaný gumy ze zadu i když pohledově vypadaj rovnoměrně. Tie vibrácie robí takisto aj mne, keď som skúsil prehodiť zimné a otestoval, tak nebolo cítiť nič. Chcel som vymeniť predné so zadnými, ale pomôže asi len kúpiť nové pneumatiky. Tieto čo mám sú tam od kúpy - Micheliny, typ presne neviem.. Môže to byť aj vyvážením?? Lebo ako som nahodil elektróny, tak bol problém ich vyvážiť - nedali sa dať tie závažia všade, lebo sa šúchali o brzdy Citovat
John_Ice Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 Tak jsem zjistil, že letos koupene letní pneu jsou vzadu úplně bez vzorku, tak jsem to dal do servisu a verdikt : špatná přední i zadní náprava a je potřeba vše vyměnit:( cenu mě nedokážou říct, prej zjištujou ceny dílů už od včerejška, ale pořád nic. za poslední 2 měsíce jsem už tam nechal 40 tisic a úplně se hrozím koli si zase naůčtujou. Proto se na Vás obracím s radou, zda je pořeba měnit obě nápravy a celénebo vyměnit třeba jen čepy. nechci at mě natáhnou.Případně jaká je cena přední/zadní nápravy. Mám najeto 170tis. 2.0 HDI P407 Jestli to říkaj tak to bude asi pravda,bylo tady hodně napsáno o těch nepovedenejch čepech a,že když to nechá člověk bejt,že mu odejde i náprava. jestli se teda pletu,tak to se omlouvám. Citovat
HonzaZ Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 Myslím, že jde o výměnu čepů a tyček stabilizátoru. Mám je teď vyměněny na přední nápravě a auto je jak nové. Citovat
bazant Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 takže cena za výměnu přední i zadní nápravy má být 26 tisíc i s prací. levněji to asi nepujde,co ??? Citovat
PPK Odesláno 23. září 2010 Odesláno 23. září 2010 Zdravím, nechci tě zrazovat, ale podle toho co píšeš, máš na zadní nápravě jen špatnou geometrii, která se nechá seřídit a maximálně vadné tlumiče se stabilizátorovými tyčkami. Rozhodně bych to neviděl na \"repasi\" nápravy. Spíš u tebe cítí ochotu jim zaplatit No a přední náprava stejně. Tam by to mohly být ještě navíc čepy. Ale těch 26 tis. mi přijde moc. Citovat
HonzaZ Odesláno 23. září 2010 Odesláno 23. září 2010 Za výměnu přední a zadní nápravy je to málo a za výměnu čepů, tyček, silentbloků apod je to hodně. Zeptej se pp205, ten ti to řekne dost přesně. [upravil dne 23/9/10 od HonzaZ] Citovat
SonX Odesláno 11. říjen 2010 Odesláno 11. říjen 2010 Chlapy chcem sa opýtat predna naprava mi hrkotala tak som vymenil spodny, horny čap a čap riadenia. Týžden bolo vsetko OK ale zasa mi klepe celý predok. Budu to tyčky stabilizatora alebo tlmiče dík moc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.