Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Strhal bych je ještě než bych vyjel jelikož někde s někým se dohadovat či ryskovat pokutu bych rozhodně nechtěl natož ject domů vlakem.Člověk chce mít bezproblémovou pohodovou jízdu a né se bát project okolo policajtů a obávat se jestli nespustěj majáky.

Odesláno

Ahoj

policajti si myslím, budou v klidu. Jenom s pojišťovami v případě plnění bude problém. V zorném úhlu řidiče v rozsahu 180 stupňů, nesmí být nic, co omezuje výhled. Tolerují se pouze mírně zatmavená skla od výrobce.

Podotýkám, že pro policajty, aby byl úplný klid, by byla vhodná viditelná atestace použité fólie.

Odesláno
Původně zaslal: LuisArm

Vlastní zkušenost: při setkání s ouřadou, ať už celník nebo pilicista, stáhnout přední okénka až dolů a hotovo.

No to je nápad :super. My Češi, my se neztratíme :roker

Odesláno
Původně zaslal: GRiMx

Pokud maj ATEST tak bych s rakušákama hádal... ale jo stáhnout okýnka, že je horko a nemáš klimu a čus :D:D

[upravil dne 31/5/10 GRiMx]

Hádat se s někým v jeho mateřštině nepovažuju tak úplně za rozumné, pokud tedy němčinou nevládneš jako rodilý mluvčí. Mimoto jsem přesvědčenej, že fólie budou každopádně místní cajty provokovat a když Tě neuvařej´na nich (čemuž nevěřím), určitě si něco najdou. Za mě tedy jednoznačně dopobručuju fólie servat a pokud chceš jezdit i do zahraničí, tak už na auto nedávat.

P.S.

Stejně se těším na dobu, kdy budou po celé Evropě dopravní zákony sjednocené a nebudeme muset řešit, kdo má na co vyjímku (současně s tím ale musí dojít k tomu, že poldové budou všude a všem měřit stejným metrem a nedojde třeba k tomu, že na automobilové fórum napíše příslušník PČR, že se mu tuningová auta líbí a proto nad nimi mhouří oči). Bude to ještě dlouhý běh, ale jednou to tak určitě bude.

Odesláno

pokud maji folie 75% ,okna jsou urcite tonovany z vyroby coz je tak pres 10% .to jest cca 65% propustnosti svetla, pravdepodobne jeste mene. uz je to poruseni vyhlasky i v CR! A Nemci s Rakusakama vidi jak je to tmavy a jim je nejaky \" neplatny\" atest ukradenej, ver mi!! ale nechci strasit a ver, ze ti preju at si dovcu uzijes uplne bez problemu!

Odesláno

Hádat se s někým v jeho mateřštině nepovažuju tak úplně za rozumné, pokud tedy němčinou nevládneš jako rodilý mluvčí. Mimoto jsem přesvědčenej, že fólie budou každopádně místní cajty provokovat a když Tě neuvařej´na nich (čemuž nevěřím), určitě si něco najdou. Za mě tedy jednoznačně dopobručuju fólie servat a pokud chceš jezdit i do zahraničí, tak už na auto nedávat.

P.S.

Stejně se těším na dobu, kdy budou po celé Evropě dopravní zákony sjednocené a nebudeme muset řešit, kdo má na co vyjímku (současně s tím ale musí dojít k tomu, že poldové budou všude a všem měřit stejným metrem a nedojde třeba k tomu, že na automobilové fórum napíše příslušník PČR, že se mu tuningová auta líbí a proto nad nimi mhouří oči). Bude to ještě dlouhý běh, ale jednou to tak určitě bude.

Aha oni v Rakousku nemaj stejný měřítka na folie ?? :myslim aha..no tak to je potom na pytel no..

stím tvým P.S. naprosto souhlasím ;)

Odesláno

presne tak na ATEST se nespolehat, mel jsem driv taky jednu takovou Atestovou vec,a na STK me vyrazil ze nekdo ukrad atestovou formu, razitko a kdo vi co jeste a ted to delaj jako atestovy ale ten atest neni nikdy uredne vedenej, takze ...

k tem foliim, znam tipka co strhaval tejden stary folie na hranicich z superba(starsiho) takze bacha, ale jak se rika je \"rozumnej\" policajt a ROZUMNEJ policajt

Odesláno

Co se týká atestu, tak jich můžeš mít kolik chceš. V zákoně je jasně dána propustnost min. 75% a dneska kazde auto co sjede z linyk ma prave propustnost 75%, takze jakakoliv folie je zakazana. Atest je ti prd platny. A na zadni okna si dej klidne fosnu, v zakone je predni a bocni okna ridice a spolujezdce.

Odesláno
Původně zaslal: zabit

presne tak na ATEST se nespolehat, mel jsem driv taky jednu takovou Atestovou vec,a na STK me vyrazil ze nekdo ukrad atestovou formu, razitko a kdo vi co jeste a ted to delaj jako atestovy ale ten atest neni nikdy uredne vedenej, takze ...

k tem foliim, znam tipka co strhaval tejden stary folie na hranicich z superba(starsiho) takze bacha, ale jak se rika je \"rozumnej\" policajt a ROZUMNEJ policajt

Ja po vylete v Nemecku strhaval 3 dny stary folie:( Jeste ani poradne nezaschly. Aspon to slo dobre dolu.

Odesláno

kdyz mluvime o tom ze novy auta uz vyjizdej uz s zatmavenim, da se nekde zjistit kolik to zatmaveni(respektive propustnost) je ?nebo se to da nak zmerit, vim ze je nakej vzornik podle kteryho to delaj policajti, posviti na sklo a vidi

Odesláno

ja se teda priznam... okna mam zatmaveny uz pedchoziho majitele.... a predni dosti... rekl bych propustnost tak max 50%..... a priuznam se... objizdim celou evropu a zatim nebyl problem... fakt ze radsi jezdim v noci....:D a nna hranicich radsi sundavam okinka... at je klid.....Ale hodlam je strhnout... a bude klid

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

Nevím, jestli je vzorník, ale z linky je zatmavení 25% tedy 75% propustnost

tak ne kazdy auto to ma stejny, nebo jo ? podle me se to treba lisi rokem vyroby, nebo treba modelem vozu, vybavou a tak

Odesláno

stejne povazuji za nesmyslne dostavat pokuty v cizich státech za folie,popripade kola a vyfuk.. Je to otazka k zamysleni a polemizovani. Mysli si ze pokud auto ma folie a ve state kde je zaregistrovane splnojue normy,nemela by policie ciziho státu pokutovat za tyto veci. Prijde mi to jako hovadina.. a aby mne donutili nekde v rakousku na odpocivadle nutili sundat folie??? sorry ja jim nerozumim:-D:aut

Odesláno

Oni by Ti to důkladnou prohlídkou rychle vysvětlili :) Prostě bych nechal sjet okýnka dolů s tím, že nahoru nejedou, neb se asi právě rozbily... Oni na ty čudlíky nemají co hrabat. Ale než bych se pouštěl do takovýhle akce, tak bych se důkladně naučil

a) tamní jazyk (minimálně pro A, D, I, F, GB)

b) základní zákonná ustanovení, které se problému týkají. A nějaké procesní znalosti taky neuškodí, abych věděl, na co právo mají a na co už ne.

Holt kdo chce machrovat, musí na to mít gule :super

Odesláno

nemachruju, gule mam a diky Devilovi uz mam i nahradni okna na technickou a do chorvatska

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...