Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

co spousti kontrolku opotrebeni paken?

Recommended Posts

Odesláno

co spousti kontrolku opotrebeni zadniho brzdoveho oblozeni.

posledni dobou se mi obcas rozsviti oranzova kontrolka zadniho brzd. oblozeni.

mam to tedy na R19 ale princip je stejny jako u piskotu

vim ze mam projety bubny ale netusim jak to to auto pozna kdyz na brzdách neni zadne cidlo a kapaliny mam plno.

nebo to signalizuje jinej problem?:myslim

[upravil dne 20/5/10 Chip]

Odesláno

prave predek mam v pohode a cidla tam nemam.

a tu kontrolku jsem jeste nikdy nevidel svitit i kdyz sem brzdil plechem.

a na kontrolce je kolecko a ze stran jsou prerusovane cary

Odesláno

To bude vypadené nebo rozpojené šidítko...

Nevím, jak u Peugeotu, ale u Forda to bylo takto - celý \"okruh\" byl zapojen v sérii a v okamžiku rozpojení (- né spojení s kostrou) se rozsvítila kontrolka...

Předpokládám, že to tady bude stejně...

• O 5 let později...
Odesláno

Použiji toto vlákno k dotazu ohledně brzdových destiček. Když jsem je teď kontroloval, tak mají ještě 8mm, ale při pohledu zepředu již začíná o kotouč dřít ten výstupek (asi plast) za kterým je drát pro signalizaci opotřebení. Teď tedy nevím co si o tom mám myslet. Buď mi to brzo začne svítit (ale 8mm destiček se mi zdá ještě hodně) nebo se ten výstupek má odřít o kotouč, ale k čemu by tam potom byl. Nevíte prosím někdo jak to je vymyšleno?

post-4325-0-50952900-1461743821_thumb.jp

post-4325-0-57838300-1461743824_thumb.jp

Odesláno

S prominutím proč řeší takovou banalitu?  Konstruktér to takhle vymyslel tak to takhle asi funguje na tisících jiných vozů. Nejspíš je nějakou normou dáno jaká je minimální síla brzdové desky tudíž i 8 mm nebo kolik uvádíš už může znamenat že je sjeto třeba 60% z použitelné síly  materiálu a ten bazmek se o kotouč tře aby si toho všiml mechanik při zevrubné kontrole v servisu a upozornil majitele  aby majitel počítal s výměnou na dalším servisu nebo že je třeba věnovat deskám zvýšenou pozornost s ohledem na způsob používání vozu. Ono někdo desky ohobluje za 30 000 km jiný za 50 000 km. A většinou v okamžiku kdy se rozsvítí kontrolka že jsou desky sjeté tak tam moc materiálu nezbývá.

Odesláno

Řeším to právě pro to, abych věděl zda mne čeká v nejbližší době výměna destiček (začne to svítit jakmile se kotouč dostane k výstupku) nebo je to tak normální, ten výstupek se ojede a začne to svítit až se sjetí destičky dostane k drátu. Nevím co tam je za značku destiček a zda to tak mají i ostatní výrobci. Mám akorát zkušenost ze zadních kotoučů, kde byly u jiného auta po dovozu z Německa destičky taky s kontrolou opotřebení, i když tam ta kontrola není, jezdil jsem na ně dokud se nepřiblížili k minimální tloušťce a po demontáži jsem si všiml, že jak byl ten drátek, tak úplně ojely po obvodu kotouč (asi tam byl zalisovaný nějaký kov). Naštěstí jsem měnil desky i s kotoučem a tak jsem to neřešil, ale nerad bych brousil něčím v deskách přední kotouč.

Návštěvník
Odesláno

Já myslím že vůbec nevadí že se ten plast dře o kotouč. Třeba se prodře první, tím pádem se zkratujou kontakty a hlásí to desky na výměnu. Třeba i ten kousek kabelu co je v destičce by moh podřít kotouč - tak jak píšeš.

Odesláno

Možno to ani nefunguje, tiez som tam mal vodič od platničky, ale nebol nikde ukončený, a ani na palubovke nič nesvieti.

Akurat pri kazdej vymene pneu ( leto/zima) pozriem na platnicky, ale skor zoderies kotuc, ako platnicku,

Menil som na svojom pred 5 rokmi, aj kotuce aj platnicky, vpredu vzadu. Vpredu kotuce OK, platnicky OK, vzadu kotuce by uz aj boli zrele na vymenu ( hrdza sa olupuje), platnicky OK.

a to uz maju 150 000 km,

Odesláno

ee, a to jazdim kopoec Sturec kazdy den hore dolu, rocne spravim do 35 t km, a robil som ich pred 5 rokmi. kotuce Bosh, platnicky TRW,

1,5 r spat na STk sa chlap cudoval ako to dobre brzdi, citil vahu na valcoch, ale nebol problem s nicim.

Mozem pozriet kedy presne sa to robilo, a ake su platnicky teraz,

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...