yaakop Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Původně zaslal: Laďa Původně zaslal: mira206 No ja se teprv ze 407 seznamuji,ale urcite ma spotrebu vetsi nez 406 co jsem mel pred tim.Tam jsem dokazal najet na nadrz 1300 az 1400km.Tady to vidim na max 1100km.Kolik mate pro zajimavost najezd vy s 2.0 hdi sw? 406 má nádrž na 70 litrů a 407 na 60. Dle manuálu má 407 SW nádrž cca 67 litrů. Citovat
byny Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Původně zaslal: yaakop Původně zaslal: Laďa Původně zaslal: mira206 No ja se teprv ze 407 seznamuji,ale urcite ma spotrebu vetsi nez 406 co jsem mel pred tim.Tam jsem dokazal najet na nadrz 1300 az 1400km.Tady to vidim na max 1100km.Kolik mate pro zajimavost najezd vy s 2.0 hdi sw? 406 má nádrž na 70 litrů a 407 na 60. Dle manuálu má 407 SW nádrž cca 67 litrů. při tankování tam dám 57-59 litrů jak nic a to ještě nesvítí hladové oko. Tankuju na 2 vycvaknutí Citovat
Hamin Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Moje dlouhodobá spotřeba dle palubního PC je 5,9 L /100km. Z 60% dálnice, zbytek okresky a město. Citovat
madrid4 Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 čaute moja spotreba kratke trasy klima zapnuta 5,6-5,8 nadrž 407 je zhruba67l dojazd 1000-1100 ked to prepočitaš 67:1100=0,060909x100=6,09l:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Netreba veriť PP, vždy kecá k lepšiemu, v inej téme sme to preberali. Citovat
stanchez Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 minule leto mi pal.poc. ukazoval priemernu spotrebu 6,2 - 6,4 teraz 6,8 - 6,9. V zime mi to vybehlo na 7,2. Skutocnu spotrebu som este neprepocitaval ani raz,tak neviem odhadnut o kolko sa odchyluje. Citovat
yaakop Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 Pro dlouhodobou spotřebu používám Spritmonitor.de. Tady je můj předchozí fofo: Pro 407 mám zatím první záznam. Citovat
sromo Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 pekne budte spokojeni ale musite to opravdu setrit ja jezdim za 8 a v aute se teda nenudim mozna by spadla potreba kdybych nechal spravit egr ale nejsou penizky takze tak. Citovat
kovma Odesláno 25. červen 2010 Odesláno 25. červen 2010 Po tankování u SHELLu klesla spotřeba na 6,08 město. Citovat
John_Ice Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: kovma Po tankování u SHELLu klesla spotřeba na 6,08 město. To víš až teď,že na shell najedeš víc?Sice u nás je o 1-2 dražší,ale spotřeba klesne zas o 1-1,5l...tak u mě právě vyhrává tato čerpací stanice Citovat
patko79 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 v LC som vyskúšal tankovať na Slovnafte, OMV aj Shell a všade je spotreba približne rovnaká. Žeby niekde klesla o nejaký liter, tak to sa mi nexce veriť, iba ak by som tankoval zo od suseda zo sudu:papa Citovat
stanchez Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 od zimy pozorujem problem so zvysenou spotrebou,posledne dni som sa v tom len utvrdil.Myslel som,ze ked bude teplejsie,tak klesne,ale naopak,praveze stupa.Neviem v com moze byt problem,asi budem musiet skocit na diagnostiku,ale predtym sa este spytam na vas nazor. Motor mam 2,0 HDi, r.v. 2005 s FAP.Pri vyhodenej rychlosti bola pred rokom ustalena spotreba podla PP myslim nejako 0,7 l/100km, teraz mi to \"lieta\" od 0,8 az po 3,neukazuje jednu stabilnu hodnotu ako predtym.Myslim ze prvykrat som si to vsimol pocas tejto zimy,ked som zacal prilievat do nafty VIF,neviem co to mohlo sposobit.Pripisoval som to filtrom,tak asi pred mesiacom som vymenil komplet filtre + olej,cakal som ze spotreba klesne,ale nestalo sa tak. Presne pred tyzdnom mi zacalo silno cukat motorom pri nizsich otackach,ako keby bolo malo paliva,alebo nieco brzdilo jeho privod.Fap som mal meneny pri 122000 km,teraz mam 157700,este nikdy mi motorom pri vypalovani FAPu necukalo tak silno,ale po par km uz ide opat plynule,takze to pripisujem tomu Fapu.Vcera som vycistil nasavacie potrubie od EGR ventilu tak neviem,ale zda sa mi ze to ostava ako predtym,ziadnu zmenu nepozorujem. Jazdim sice mimo mesto,ale ked je kazde dva kilometre jedna dedina,tak mozno je to podobne ako v meste,ale pred rokom bola podla PP spotreba 6,2 a teraz 7,8 po tych istych cestach a pri tom istom sposobe jazdy. Klimu mam zapnutu len sem tam,dost to chladi aj bez nej.Tankujem pravidelne na Shellke,asi kazdu tretiu nadrz dam V Power. A este teplota motora je trocha vyssia,dal som na cumak tu mriezku proti kamienkom,z predoslych 85 C stupla na 90,ked mu \"prikurim\" tak aj 95 C. Dakujem za vase nazory,caute Citovat
expeeert Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Spotreba závisí aj od pneumatík - letné/zimné gumy. Ja mám v lete spotrebu nižšiu o cca liter ako v lete.. je to samozrejme aj tým že v zime sa na snehu trochu inak jazdí ako v lete na suchej ceste, ale je to aj gumami.. Citovat
Brizan Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: expeeert Spotreba závisí aj od pneumatík - letné/zimné gumy. Ja mám v lete spotrebu nižšiu o cca liter ako v lete.. je to samozrejme aj tým že v zime sa na snehu trochu inak jazdí ako v lete na suchej ceste, ale je to aj gumami.. a nebo taky tím že v zimě je motor déle studený a studený motor má větší spotřebu... Citovat
stanchez Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 to hej,ale ja mam teraz spotrebu vyssiu ako v zime, a o 1,5 litra vyssiu na tych istych gumach ako pred rokom v lete...A teraz sa motor zahreje raz-dva. Citovat
expeeert Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: Brizan Původně zaslal: expeeert Spotreba závisí aj od pneumatík - letné/zimné gumy. Ja mám v lete spotrebu nižšiu o cca liter ako v lete.. je to samozrejme aj tým že v zime sa na snehu trochu inak jazdí ako v lete na suchej ceste, ale je to aj gumami.. a nebo taky tím že v zimě je motor déle studený a studený motor má větší spotřebu... No jasné to tiež spadá do väčšej spotreby v zime, v podstate to všetko súvisí spolu. Ale ja som zbadal rozdiel keď som menil gumy - jazdil som tie isté trasy a po výmene klesla spotreba v priemere o cca 0,8l - štýl jazdy som v podstate nemenil A je pravda že PP tak trochu klame o spotrebe Citovat
stanchez Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 dnes som bol na diagnostike,cista ako lalia,vsetko bez zavad.Moze niekto odsledovat,kolko mu pp ukazuje spotrebu pri vyhodenej rychlosti?Som si isty,ze mi to predtym tak neskakalo,ukazovalo mi to tam tusim 0,7. Citovat
kovma Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Zdravím, mě už to přijde tak,že čím víc natankuju, tak tím víc si bere. podle PP mám dlouhodobou spotřebu na 2 000 a nějaké drobné 5,9.Ve skutečnosti mám poslední 2 000 cca 6,5 litru.Čím víc nafty,tím víc papá . Už sem z toho bájen Citovat
HonzaZ Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Trochu nechápu, jak ti PP ukazuje spotřebu při vyhozené rychlosti? To jako za jízdy, nebo při stání na volnoběh. Při stání neukazuje nic a při jízdě setrvačností při vyhozené rychlosti, pokud je rychlost vyšší než 30 km/h je indikovaná spotřeba závislá od rychlosti. Čím větší rychlostí jedeš, tím je indikovaná spotřeba nižší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.