tomas377 Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Mě řekli přímo v Peugeotu na 5008- 8700,Kč i s prací. Chtěl jsem v barvě vozu. Citovat
Padre Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 To se nedivím, v Opavě v Auto Hruška si berou za hodinu práce cca 700,-, takže jestli si s tím budou hrát dvě tři hoďky, tak se blížíš té ceně. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Nebo bosch urf 7 taky se dává jako original na auta.Nic jiného bych na auto nedával. Citovat
P607Olda Odesláno 30. duben 2015 Odesláno 30. duben 2015 (upraveno) No a pak to pípá jak divé, člověk si zvykne a hrk, je v sloupku. Kolega má Sorento, asistenty, kameru, barevný displej s barevnými zónami, kam že smí. A myslíte že zachránil? No nezachránil. Upraveno 30. duben 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Padre Odesláno 30. duben 2015 Odesláno 30. duben 2015 Taky se k tomu nesmíte chovat, že to je váš druhý řidič, který vám couvá. Je to pořád jen asistent, který pomáhá, neřídí. Já mám taky kameru a senzory a barevné zóny, ale pořád nejsem lopata, která se na to bezmezně spoléhá. Pořád člověk musí používat svou hlavu. Ale ať to nehaním, pomocník je to dobrý, člověk má lepší přehled o situaci než jen ze zrcátek. Citovat
spartadotoho Odesláno 9. květen 2015 Odesláno 9. květen 2015 Ahoj všem,chystám si pořídit 5008,ale nevím jestli s manuálem nebo automatem.Mohli by jste mi dát nějaké informace ohledně automatu co se týká náchylnosti na poruchovost a nějaké vaše zkušenosti?Bude s ním jezdit také manželka a té by se automat zamlouval. Předem díky za info. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 u 1.6 hdi ber manual a 2.0hdi klidně automat Citovat
Padre Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 (upraveno) Zdar, mám rok dvoulitr automat a jsem maximálně spokojen. Prozatím poruchovost nulová, spotřeba sedm a půl na sto, zátah neskutečný, jen si musíš zvyknout na asi vteřinovou prodlevu po sešlápnutí plynu a zabrání motoru při rozjezdu z nuly. Ale jinak opravdu spokojenost. Řadí báječné, plynule bez cukání. Doporučuji koupit aspoň s xenony. A neber robotizovanou převodovku, kup plnohodnotný automat. Jestli chceš 1,6, raději v manuálu. Upraveno 10. květen 2015 uživatelem Padre Citovat
spartadotoho Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 Jak poznám robotizovanou převodovku a plnohodnotný automat?Jsem naprostý lajk a nevyznám se v tom.A proč u 1,6 raději manuál? Citovat
P607Olda Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 (upraveno) O robotu píšou negativně lidi, co ho nemají, maximálně v něm seděli při zkušební jízdě. 1,6 je s robotem, 2,0 s původním automatem. Případně si o tom rozdílu zjisti více. Krátce řečeno, robot snižuje spotřebu, klasický automat zvyšuje spotřebu v porovnání s manuálním řazením téhož motoru. http://www.peugeot-club.com/topic/73891-mate-nekdo-robotizovanou-prevodovku-2-tronic-zkusenosti/ Spotřebu mám s robotem prakticky pořád pod 5,5, krom dálnice, kdy s tím robot, manuál ani automat nic nenadělá - je to dáno větší čelní plochou auta. Porovnej s kýmkoli s 2,0 automatem, např. příspěvek od Padre, který má spotřebu 7,5. Robot je potřebné porovnávat s ručním řazením (pohodlí) a nikoli s automatem, ten se opravdu chová jinak. Upraveno 10. květen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Padre Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 (upraveno) Ne ne, vůbec nemluvím negativně, jen vím, že bych si robota prostě nepořídil. Studoval jsem na webu typy převodovek a vím, že robot je pro mě nezajímavý. Googli "automatická převodovka wiki" a na české wikipedii si přečteš dostatek informací. Spotřebou je robot srovnatelným manuálem, protože robot je pouze zařízení, které za tebe spíná spojku a dává kvalty, takže to nemusíš dělat ty, ale jinak je stejný jako manuál. A taky se nedá srovnávat 1,6 v manuálu / robotu a 2,0 automat. Dvoulitr prostě bude brát více než menší objem a automat obecné bere více než manuál ve stejné kubatuře. Samozřejmě spartadotoho si musí vybrat sam, jen jsem chtěl podat své zkušenosti a svůj pohled. A taky je pěkně na houby, že každý bude hájit to, v čem jezdí. :-) No spartadotoho, srovnej si to sám. :-) Já když vybíral, byla možnost automatu, tak jsem bral, chtěl jsem prostě klasický automat. Koukni na tu wikipedii, tam je to opravdu pěkně popsané, jaké jsou ty druhy převodovek. Pak si vybereš. Hodně štěstí a vyber to, co chceš, protože když uděláš kompromis, budeš pěkně dlouho naštvaný, minimálně do té doby, než si koupíš něco jiného. :-):-) Upraveno 10. květen 2015 uživatelem Padre Citovat
P607Olda Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 Případně si o tom rozdílu zjisti více. Krátce řečeno, robot snižuje spotřebu, klasický automat zvyšuje spotřebu v porovnání s manuálním řazením téhož motoru.. Padre: čti můj příspěvek pečlivě. Vysvětlím: porovnej si katalogovou spotřebu 2,0 manuál a 2,0 automat, zjistíš, že automat má vyšší spotřebu, než manuál. A porovnej si 1,6 manuál a 1,6 automat, zjistíš, že automat má nižší spotřebu, než manuál. Jiná otázka je porovnání 2,0 a 1,6, tam je taky rozdíl, ale ten jsem neměl na mysli. Citovat
P607Olda Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 Nedávno mě oslovil zájemce o koupi 5008 s robotem. Odpověděl jsem obsáhle, takže zde uvedu odpověď: Robot má hlavní výhodu proti klasickému automatu v nižší spotřebě, asi o litr. Tento fakt prokazují technické údaje (je potřeba si najít jakékoli auto, např. 5008 a porovnat: u 2,0 HDi spotřebu manuál vůči automat (klasický), tam automat má o 0,6 l více, kvůli skluzu v hydrodynamickém měniči. A pak porovnat spotřebu 1,6 HDi manuál vůči robot, tam robot má asi o 0,4 l míň. Z toho plyne, že celkově má robot asi o litr menší spotřebu, než klasický automat. Manuál má spotřebu někde mezi.Proto se automaty s hydrodynamickým měničem už dávno používají v USA, protože tam mají levný benzín a zvýšená spotřeba je neštve.Auto necuká.Nedávno jsem předváděl robot v Olomouci, potenciálnímu zájemci o koupi. S kladným výsledkem. Prostě jsme jezdili po Olomouci, vyprávěli o všem možném, pán řídil a nějak si nevšiml, že automat řadí.Pokud chcete robot zesměšnit, tak se vám to povede. Stačí dát plný plyn. Protože on při každém řazení ubere plyn, zmáčkne spojku, přeřadí, pustí spojku a přidává plyn. A pokud je hodně zmáčknuto, tak to ubrání plynu a nakonec přidání plynu trvá dýl, než když je plyn zmáčknutý napůl.Mám na robotu najeto 111 t., jiný bych nechtěl. Běžně mívám po okresních silnicích spotřebu menší, než 5 l.Rozjezd na křižovatce je stejný, jako všechny ostatní auta. Taky se tomu divím. Přeřazení "trvá dlouho" (asi jako manuál) , pak motor zabere a plynule dojedu ostatní.Předjíždění je v pohodě, co se týká robotu. Psal jsem to už ve vláknu, je potřeba se vyvarovat stavu, kdy robot začne řadit když to nečekáme. Např. tím, že podřadíme ručně, anebo "vydráždit" turbo sekundu předem, on pak neřadí a jede jak drak. S takovou krabicí se nejezdí závody, to je potřeba si uvědomit.PS: nemá význam, abych robot nekriticky chválil. To byste, v případě nespokojenosti, nadávali na Peugeot, robot i na mne.Nové auto jede trochu syrově. Zajeté jede měkčeji.Na robot je potřeba si podvědomě zvyknout. Tak, jako na různé spojky (zabírají různě vysoko a různě ostře). Takže po několika dnech už vím a podvědomě očekávám, kdy bude řadit (ani si to neuvědomuju), takže v té oblasti netlačím naplno.Jestli jste nakloněni ke koupi robota, tak při zkušební jízdě mu nedávejte "plné pecky", ale jeďte jako normálně na nákup. Na to je stavěný a tam splňuje výborně, na 100%. Vlastně se chová jako šikovný manuál, ale nemusíte se starat. I ta elektrická ruční brzda je fajn, zabrzdí i odbrzdí přesně vždy, když je potřeba. Citovat
Padre Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 (upraveno) Ok, omlouvám se, četl jsem nesprávně. Uznávám chybu. :-) P.S.: pěkný článek o robotu z vlastní zkušenosti. Super Upraveno 10. květen 2015 uživatelem Padre Citovat
taylor Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 Ahoj všem,chystám si pořídit 5008,ale nevím jestli s manuálem nebo automatem.Mohli by jste mi dát nějaké informace ohledně automatu co se týká náchylnosti na poruchovost a nějaké vaše zkušenosti?Bude s ním jezdit také manželka a té by se automat zamlouval. Předem díky za info. Za mě určitě 2.0 AUT, po třech letech bez problému. Citovat
Pacho69 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 Olda tu zapomněl zmínit, že s robotem se prakticky nedá podélně zaparkovat do řady stojících vozidel z kopce nebo do kopce, obzvláště, je-li problém s místem, protože nikdy nevíš, kdy se ti auto rozjede. Tedy, samozřejmě jde to, ale s klasickým automatem nebo manuálem už budeš dávno pryč, zatímco s robotem budeš ještě parkovat. Ve městě neskutečný opruz. Jezdil jsem s tím týden a těžce si vybíral, kde zastavím a kde ne. Manželka s tím po prvním podélném parkování (podotýkám na rovině) jezdit odmítla. Ale znám ženy, které s tím jezdí (C4GP, stejný robot), ale taky si vybírají, kde zastaví. Zkušený řidič si zvykne. Rozjezdy ani běžné ježdění problém nejsou. Mě ten robot štval, jsem zvyklej z práce na automaty (hydro i DSG) a tohle mě prostě nebavilo. Robot spotřebu nezvyšuje, manuál ano, obzvláště ve městě, každopádně je to dáno i motorem, automat se do 1.6HDI nedává a do 2.0HDI zase není robot. V 2.0HDI je automat žravější, modernizovaná převodovka (po FL) je na tom prý lépe. Citovat
otojanicek Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 Olda tu zapomněl zmínit, že s robotem se prakticky nedá podélně zaparkovat do řady stojících vozidel z kopce nebo do kopce, obzvláště, je-li problém s místem, protože nikdy nevíš, kdy se ti auto rozjede. Tedy, samozřejmě jde to, ale s klasickým automatem nebo manuálem už budeš dávno pryč, zatímco s robotem budeš ještě parkovat. Ve městě neskutečný opruz. Jezdil jsem s tím týden a těžce si vybíral, kde zastavím a kde ne. Manželka s tím po prvním podélném parkování (podotýkám na rovině) jezdit odmítla. Ale znám ženy, které s tím jezdí (C4GP, stejný robot), ale taky si vybírají, kde zastaví. Zkušený řidič si zvykne. Rozjezdy ani běžné ježdění problém nejsou. Mě ten robot štval, jsem zvyklej z práce na automaty (hydro i DSG) a tohle mě prostě nebavilo. Robot spotřebu nezvyšuje, manuál ano, obzvláště ve městě, každopádně je to dáno i motorem, automat se do 1.6HDI nedává a do 2.0HDI zase není robot..... Automat se do 1.6 Hdi s nástupem BlueHdi už dává : viz.cenník : 5008 ACTIVE 1.6 BlueHDI 120 k FAP S&S EAT6 EURO 6 Robot už je také "OUT".... A zase opačně , 2.0 BlueHdi zase automat momentálně nemá.... asi nemají žádnou automatisckou převodovku, která by vydržela ten zvýšený kroutící moment u 2.0 BlueHdi. Citovat
Pacho69 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 (upraveno) Tedy nevím, 2.0BlueHDi má 340Nm, to měla předchozí 160k verze taky. To je asi jen nějaký dočasný/marketingový tah. Stejně jako to, že automat není k dispozici pro výbavu Allure. Nic moc pro pohodové rodinné auto nenabízet automat... Ceník je "akční", možná toto nové uspořádání (2.0 BlueHDI + automat) ještě nemá výrobní konfiguraci... To, že se robot už nenabízí svědčí o jeho oblibě. Upraveno 11. květen 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
P607Olda Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 (upraveno) . Upraveno 11. květen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.