AnotherOne Odesláno 18. květen 2010 Odesláno 18. květen 2010 Pri takej male fyzickej pamäti istotne swapuje. Skôr treba skontrolovať či je dovolená dostatočná veľkosť swap súboru vzhľadom na tie hlášky o nedostatku virtuálnej pamäte. Citovat
Guest xmilos Odesláno 18. květen 2010 Odesláno 18. květen 2010 Len som poukazal, ze som na to upozornoval. Citovat
enikybeniky Odesláno 19. květen 2010 Autor Odesláno 19. květen 2010 A jak to, prosím, zkontroluju, to swapování, a jak tomu zabráním? Citovat
AnotherOne Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Swapovanie obmedzíš tým, že dáš väčšiu pamäť. Úplne sa ale odstrániť nedá resp. nedoporučuje. Veľkosť swap súbor je dobré mať nastavené na auto a nie na konkretnu hodnotu inak môžu byť potom hlášky o malej virtuálnej pamäti. Skontroluj to vo vlastnostiach systému, myslím posledná záložka, virtuálna pamäť, nastaviť na \"veľkosť určuje systém windows\" alebo tak nejako. Citovat
Guest xmilos Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Mno tu mas nieco zaujimave: http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=55712&highlight=swap Citovat
enikybeniky Odesláno 19. květen 2010 Autor Odesláno 19. květen 2010 Tak jsem zvolil, aby velikost určil systém, ale že bych pocítil nějakou změnu, to zas ne... Nastaveno předtím bylo nějakých 288 MB. Mám zkusit nastavit vlastní hodnotu nějakou vyšší, např. 2-násobek paměti? Citovat
Guest xmilos Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Mno asi si si ten link neprecital. Zvysovanim pagefile nic neziskas!. Kontroluj vyuzitie pamate v spravcovi uloh, kolko je volnej. Ked volnej bude malo, a spustis napr IE, po jeho nabehnuti ho minimalizujes, spustis iny SW, ak pri obnoveni okna s IE bude hrcat disk a bude mu to trvat, na 99% swapujes a poriesi to len rozsirenie RAM. V kazdom pripade nic nepokasles. ak si o tom daco precitas. Citovat
enikybeniky Odesláno 19. květen 2010 Autor Odesláno 19. květen 2010 Já jsem to právě četl, ale nejsem z toho moc chytrej, tak se radši ptám. Číst se snažim, ale většinou čtu diskuse lidí, kteří o tom něco ví, já o tom slyšel poprvý. Citovat
Guest xmilos Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Vyskusaj, co som pisal, ale na 99% pri tych parametroch ti system swapuje a potrebuje dalsiu RAM. Citovat
enikybeniky Odesláno 19. květen 2010 Autor Odesláno 19. květen 2010 On je právě problém, že disk běží furt. A na jakékoli příkazy reaguje strašně pomalu. Prdim na to, ať si koupí ramky nebo ať to vyhodí. Citovat
Fakir Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 To je hrozná bolest starších notebooků - málo paměti v kombinaci s pomalým 2,5\" diskem. Zkus ještě nastavit swap na pevnou (tzn. stejná velikost v políčku maximální i minimální, dynamická alokace swapu to zbytečně brzdí) velikost 512 MB a když se to ani o trochu nezlepší, tak na tom ty XPčka prostě s touhle pamětí slušně běhat nebudou, nedá se svítit. Citovat
Slayer Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Zkusil bych ještě nabootovat z CD a dát R opravu... a pak chkdsk /r . Prou¨zkoumat konzistenci disku a možné chyby opravit. Můžeš toudělat i z prostředí Win ... vlastnosti C , nástroje .... Citovat
Guest xmilos Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 S touto pamatou XP NIKDY nepojdu svizne. Leda by si siel cestou odinstalovania zbytocnosti, okliestovanim XP (aj to sa da, ale chce to trosku pomachrovat) Pisal som ti o sledovani obsadenia pamate, abys videl o com to je. Skoda investovania dalsieho casu do tej masiny, pokial nebude mat RAM. Citovat
Fakir Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Původně zaslal: Slayer Zkusil bych ještě nabootovat z CD a dát R opravu... a pak chkdsk /r . Prou¨zkoumat konzistenci disku a možné chyby opravit. Můžeš toudělat i z prostředí Win ... vlastnosti C , nástroje .... To je zbytečný. Tohle se řeší prakticky jenom u FATky a instalovat XPčka na FATku může jen psychopat. NTFS se o sebe umí postarat. Xmilos má pravdu, s touhle pamětí to rozumně nepojede nikdy. Citovat
AnotherOne Odesláno 19. květen 2010 Odesláno 19. květen 2010 Nemýliš si to s defragmentáciou? Aj NTFS môže mať chyby. [upravil dne 19.5.2010 AnotherOne] Citovat
enikybeniky Odesláno 20. květen 2010 Autor Odesláno 20. květen 2010 Paměť to na 100% podle sledování zatím nevyužilo. Mám to nastavený na nějakých 384 MB, tak to zkusim zvýšit, ale už tomu moc nadějí nedávám. Nejvíc samozřejmě žere Avast, potom i explorer.exe, místo Spybot search and destroy jsem zkusil spy terminatora. Spuštění Firefoxu je taky tragédie. Upravil jsem nastavení Win na výkon. Zajímavý, že driver detective identifikoval notebook s 256 MB RAM (stejně jako specifikace výrobce), ale ve vlastnostech je 192... Říkám, hlavně mi příjde k smíchu ta nálepka \"Designed for Win XP\". Citovat
Kurt Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 256-192=64 - to je paměť přidělená integrované grafické kartě. Citovat
Fakir Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Nemýliš si to s defragmentáciou? Aj NTFS môže mať chyby. Nemýlím. Může mít chyby, ale ve srovnání s FATkou je to dosti vzácný jev. NTFS je žurnálovací filesystém, což ho činí značně spolehlivým. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.