Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

To už jsi to mohl spojit i s výměnou oleje v převodovce a nechci slyšet blby pindy že je to moc brzo a ekonomicky se to nevyplatí a blaa blaa blaa :)

Odesláno

Olej v převodovce tam je cca 80 tkm, neměl jsem potřebu ho měnit. Navíc jsem čekal, že už mechoš bude mít čas.

Tak jsem si auto zvednul ručním heverem před barákem a šlo se na to. Jenom v dešti se to blbě dělalo. :D 

Odesláno

Pokud je olej v převodovce 80tis km, nemá smysl o něm jakkoliv přemýšlet, rovnou bych jej vypustil a po výměně poloosy prostě jen nalil nový v předepsaném množství. Patlat se v tom takhle nadvakrát by možná mělo smysl, kdyby ten olej byl úplně nový, a možná ani to ne.

Odesláno

Mechanik stále nemá čas, tak jsem poloosu udělal doma. Jen musím dolít trochu oleje, jelikož z pohodlnosti jsem jej nevypouštěl a prostě poloosu prohodil kus za kus a trochu oleje vyteklo. 

Byl to vnější kloub, kuličky se vysypaly. :D Jsou to asi dva roky, co se tam měnila manžeta, takže tam asi nalítal bordel a nyní definitivně odešla. 

přiznávám, že takto jsem poloosu ještě neměnil :mrk ,vždycky si olej vypustím--zpravidla dávám nové i gufero...

odhaduju, že musí vytéct tak půl litru?? to je čtvrtina obsahu :myslim

Odesláno

Taky bych vyměnil olej a dal gufero, ale venku na ulici v dešti se mi nechtělo.  :mad:

A dneska volal mechanik, že auto mohu přivést :D

Nicméně mám špatné čepy řízení. To je klasika u 306, já je měním po cca 60 tkm. 

Pomalu začínají výdaje do auta. Ale za posledních cca 100 tkm jsem do servisu skoro nic nedal, viz níže. Tedy od velkého servisu při 283 tkm.

10/2012 - 283 000 km - rozvody, spojka, přední tlumiče, tyčky stabilizátoru, ložisko poloosy, 2 kladky na příslušenství

01/2013 - 289 000 km - nové těsnění na sání u turba, nový naftový filtr

04/2013 - 293 000 km - nové přední destičky TRW

06/2013 - 297 000 km - nový naftový a vzduchový filtr.

07/2013 - 299 000 km - nový DRV ventil

07/2013 - 300 000 km - olej, filtr, přední pružiny, silentbloky ramen, gufera převodovky, ložisko poloosy, olej v převodovce, výfuk

09/2013 - 304 000 km - výměna řízení + manžeta poloosy

05/2014 - 318 000 km - čepy řízení

06/2014 - 320 000 km - olej, filtry

10/2014 - 335 000 km - nové zadní kotouče a destičky

12/2014 - 340 000 km - olej, filtry

01/2015 - 342 000 km - výměna žárovek v potkávačkách

01/2015 - 342 000 km - pravý čep na rameni

01/2015 - 343 000 km - pouzdra stabilizátoru, čelní okno

08/2015 - 360 000 km - olej, filtry

08/2015 - 362 000 km - zavaření výfuku (u katu)

11/2015 - 367 000 km - nové žhavicí svíčky

02/2016 - 375 000 km - levá poloosa

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

I když mám GTI, nesmím zapomínat na HDičko. Už delší dobu mám připravené věci na servis při 380 tkm - olej, filtry, ale také čepy řízení Meyle HD a čep na rameno. 

Dneska mi dorazily další díly, ale spíše jen do rezervy, pokud by bylo potřeba: startér, alternátor, servopumpa, P a Z brzdiče s novými Z destičkami (trochu mi přibrzďují brzdiče a vzadu mám šroubky místo odvzdušnováků).

A dorazily i dvě čidla - množství chladicí kapalin (občas mi svítí málo kapaliny, ač tam kapalina je).

A také čidlo teploty motoru, protože jakmile jsou nižší teploty, auto mi nežhaví, mělo by to být čidlem. 

Bude prodloužený víkend, do auta nabouchám alespon ty čidla. :)

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno (upraveno)

Dneska jsem se vrhnul na čidla. To množství vody je na nádobce, otázka minuty (nejdéle trvalo sundat kryt motoru :D). Pak jsem ale tápal s tím čidlem teploty. Našel jsem podobné (konektor seděl) - našel jsem ho vpravo na motoru, hned vedle baterky pod sáním. Modré čidlo. Když jsem ho vytáhl, hned začala téct kapalina, jenže to, co mi přišlo má závit a je na 21 klíč. Takže nemůže stačit jenom vytáhnout.

Takže jaksi nevím, zda jsem našel správné čidlo, ale jiné nikde nevidím. Nebo mi prostě přišlo jiné čidlo. A SB mi tedka nefunguje, abych se podíval. 

Ono je taky otázkou, jaké čidlo určuje žhavení, jelikož na budíkách mi ukazatel teploty vody funguje dobře. 

Jelikož už je hezké počasí, dal jsem na auto letní kola. :)

PS: Tak tedka koukám do katalogu AK a jsou tam dva druhy čidel a přišlo mi to druhé. :(

Odesláno (upraveno)

podla schemy 306 hdi  rele zhavenia ovlada rj motora ,a rj motora ma len jedno cidlo(teploty vody ) 3 pinove 

v tom cidle teploty su dve cidla jedno pre budik druhe pre rj motora

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Díky. Relé žhavení jsem měl venku, hned jsem utrhnul kabel, tak jsem hned dal nový, ale pořád špatné starty. I nové žhavičky nepomohly. Dneska to nastartovalo v pohodě, ale jakmile je chladněji, nepravidelný chod po startu a kouř z výfuku. Po pár sekundách OK. 

Ale jakmile bylo -12°C, žhavil jsem klasicky 2x a auto naskočilo bez kouře a bez houpání otáček. 

Takže jdu shánět jiné čidlo, to, co mi přišlo, tam prostě nenašroubuji. :(

Co se stane, pokud odpojím čidlo? Asi pojedou sahary, ne? 

Odesláno

Přišlo mi 1338 A6, ale já tam mám 1338 C0, obě čidla jsou modré. 

A já na diag s autem nikdy nebyl. :D Tohle by chtělo napíchnout v zimě a u studeného motoru, zda ta teplota odpovídá teplotě venku.

Odesláno (upraveno)

ked ti dojde druhe cidlo tak demontuj to stare z auta a obe cidla supni do mrazaku na 20 minut potom ich vyber a zmeraj odpor na pinoch 1a 2 na oboch cidlach ak bude cca stejny tak v tom problem nebude

Upraveno uživatelem krtek 2
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Čidlo správné mám doma, až bude chuť, tak ho tam dám (asi s olejem, ten budu dělat za 800 km).

Nicméně naposledy jsem měl spotřebu abnormálně vysokou. To jsem poprvé nenatankoval EuroOil, ale na PapOilu a vím 100%, že v nádrži byl jenom PapOil (63 litrů + VIF). Jezdil jsem normálně a spotřeba 5,8l / 100 km. :o Předtím to bylo max. 5,2l / 100 km.

Uvidíme s novým čidlem a vyššími venkovními teplotami.

Kde jsou doby, kdy se dalo jet za 4,5l / 100 km ...

Pokud mi ta spotřeba neklesne, bude to asi na výměnu vstřiků. :myslim:(

Po chipu (už je to 100 000 km) mi straki říkal, že korekce mám větší, že by s nimi chtělo něco udělat. :mad:

Odesláno

Momentálně nepojízdný.

Jedu z oběda, pedál spojky mi spadnul na podlahu. Říkám si, to bude zase samostav, když jsem vrátil pedál rukou zpět, vyskočil na mě šroub a dvě pérovky + kus plastu. Musím na to kouknout, zda vůbec odjedu domů. :(

Odesláno

Ano, lanko jsem měnil, je to asi 5 let, tam se podělal samostav. Nyní mám ulomený kus té vidličky, co se přidělává k pedálové soustavě. Vyskočil mi zajištovací šroub, tak jsem ho nasadil na tu jednu část vidličky a zkusím dojet domů.

Mám někde i to staré origo lanko a zkouknu, zda se to nedá přehodit, jinak prostě nové lanko ... jen tedy, zda ta vidlička je součást lanka a ne součást pedálů. To musím teprve zjistit.

A vlastně ted si říkám, že jsem před časem na podlaze našel nějakou neidentifikovatelnou matku ... tak to asi byla matka od toho šroubu u spojky, až nyní ten šroub vyskočil. :myslim

Odesláno

Domů jsem dojel v pohodě. 

Na lanku ten plastový bazmek není, ale v Pugu se dá koupit, takže za 160 Kč to koupím. Hned v pondělí to objednám u Marka. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...