Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jedu z nákupu, obec klasika 50 km/h, aniž by byl konec obce, brala mě bílá Audina, ale přes odbočovací pruh a pak přes zebru, jenže tam bylo hodně písku a kamení (nedaleko je pískovna). Zvedl se prach a začaly lítat kameny.

V zorném poli mi udělal pecku na skle, nyní jsem sklo zkoumal detailněji a mám tam několik menších ďubek od kamínku.

Nicméně ta pecka je jenom na vnější části skla, zevnitř nic necítím. Měnit celé okno se mi nechce, v příštím týdnu zajedu do servisu, kde opravují a uvidíme, co mi řeknou.

Jakmile mě Audina předjela, namířil si to na nájezd na dálnici, bohužel v tom velkém množství prachu jsem nestihl RZ, tak jsem se ho snažil dohnat, jenže byl páteční hustý provoz a on se dokázal dostat před kolonu, která jela dle tacho 140 km/h a nebylo možné několik km předjet ... jel jsem ještě 20 km, ale vzdal pak jsem to, už byl určitě dávno pryč, nebo sjel dříve.

post-15148-14109638983301_thumb.jpg

post-15148-1410963898368_thumb.jpg

Odesláno

Jestli máš pojistku na sklo tak to vyměň a je to, jestli nemáš tak pak asi ta oprava, no

Ale jestli to není prohlubeň a je to jak se mi zdá puklý mezi skly tak to opravit nepujde

[upravil dne 1/8/14 20:06 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Okno pojištěné není, jinak by to bylo v pohodě, po 9 letech by okno hodilo (je poškrábané od stěračů, když byly KO gumičky - od předchozího majitele). Bohužel mám senzor deště, okno bude asi drahé (ještě jsem se nedíval).

Odesláno

na 406 se snezorem asi 3500, tak na 306 to bude asi podobný

Objednací kód: ASNG 6521AGNM1C

Čelní - zelené / senzor [01/97-01/01] - NG

rok výroby: [01/97-01/01]

rozměr: 1428x812mm

držák zrcátka: typ O

Maloobchodní cena bez DPH 2 595 Kč

Maloobchodní cena s DPH 3 140 Kč

Vaše cena bez DPH 1 862 Kč

Vaše cena s DPH 2 253 Kč

Například, je jich tam více

[upravil dne 1/8/14 20:10 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Pokud by oprava byla tak levná, bylo by to OK.

Ale na druhou si říkám, že pokud okno stojí 2 000 Kč a stačilo by vyměnit jenom to okno (senzor mi zůstává můj, ne?) pak bych zvážil výměnu celého okna, přecijenom už je tam 9 let ...

Odesláno

Zkusil bych opravu, někde jsem četl, že bych to měl přelepit průhlednou páskou, aby se mi tam nedostala vlhkost a nečistoty. Mám to udělat, nebo ne? (dokud nepadne rosa).

Koukal jsem na auto a odnesl to i levý blatník a dvě tečky mám i na dveřích ... ale to neřeším, auto už toho zažilo hodně :D

Odesláno

S tou kamerou bych spis napsal byloby videt - ne treba v klasickem prehravaci ale v nejakem strihovem programu by sla precist...,

ten prach nevznikl driv nez projel ;)

Odesláno
Okno pojištěné není, jinak by to bylo v pohodě, po 9 letech by okno hodilo (je poškrábané od stěračů, když byly KO gumičky - od předchozího majitele). Bohužel mám senzor deště, okno bude asi drahé (ještě jsem se nedíval).

Milane - sorry, ale to jsi fakt takovej \"spořílek\", že si ani nepřipojistíš okna za pár stovek na rok? No nic, chybama se člověk učí ....

Jinak ta ďubka by šla určitě opravit - já jsem si to kdysi nechal opravit taky v řádu stokorun (taky jsem kdysi neměl připojištěná skla, ale tehdy to ani myslím připojistit nešlo).

Jo a připrav se, že před opravou budeš muset podepsat, že jseš si vědom, že okno může při opravě prasknout víc a tudíž pak bude muset být vyměněno.

[upravil dne 1/8/2014 21:28 od Medvěd]

Odesláno

čoveče tobě kontrolovali jestli je poškrábaný jo ? :D já přes něj měl rejhu jak prase a normálně jsem pojistil co šlo... přeci jen auto mám rád, tak je pojištěný na cokoliv...

Guest Džůny
Odesláno

Já jsem měl takový malý ťukanec od kamínku, skoro to nebylo ani vidět… a jakmile se do toho zevnitř lehce poklepalo, sklo prasklo a rozjelo se to až do půlky okna. :D Takže bych doporučil měnit. I když těžko říct jak hluboké to je.

Odesláno

Bylo mi řečeno, že auto musí vidět a okno nafotit, že je OK.

Já auto zas tolik rád nemám ... naposledy jsem ho myl asi v únoru, přes srazem u Loubů :D

Odesláno

Hele mě na staré 1.1 pojistili sklo s prasklinou 40cm dlouhou v místě stěračů a za měsíc jsem měnil nové :) vše proběhlo v režii jednoho nejmenovaného servisu. Pojistili to a pak i vyměnili :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...