Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

Škoda krásných kol. ;) Jakto, že je nemáš v TP? :myslim Taky jsem už Cyclony škrábnul, tomu se neubráníš. Já s tím jezdím i do lesa, po prašné cestě, přes kořeny, brod, taková cesta necesta. Tak neblbni a koukej je nechat na autě. ;)

Odesláno

Kazdy kola clovek casem min ci vic skrabne .... Na 306 uz je pravy predni vorvany ze to neni hezky. Zadni pravy je ale v super stavu, ai nejlepsi na aute. A v TP take nejsou, neklaplo to.

Odesláno

Myslím si, že od Milana je kosmetický důvod výměny / návratu k plechům jen zástupný - podstatný je zvýšení spotřeby o 0,3465987 l/1000 km. Kdo mě podpoří = myslí si totéž??? :D :D :D

Odesláno

Treba Schreek tvrdi ze mu 407 na 18" tedy vetsich jezdi za min nez na 17" ... :myslim

Odesláno

Me to uplne off topic neprijde ... pokud neumim parkovat odru plechace s puklicema uplne stejne jako ALU. Akorat puklice se sezenou levnejc novy ..

Odesláno

Mám škráblý pravý zadní ... na přední si dávám pozor, ale prostě jsem vzal zatáčku a zadním kolem jsem už 2x štrejchnul o obrubník. :( 

Medvěd má pravdu s tím, že spotřeba vyskočilo o cca 0,3l / 100 km. Ale to nehraje roli, vždyť cena litru nafty spadla o 5 Kč.

Mně se dobře jezdilo i na 16" se stejnou spotřebou, ale ten podvozek hodně trpěl.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Příprava na zimu. Sice mám stále letní gumy, ale již je dekl mezi mlhovkama. 

U spodního krytu motoru jsem zadělal nesmyslnou díru u převodovky a hlavně ho zateplil. Očekávám rychlejší ohřátí motoru v chladném období a rychlejší vytápění interiéru. Mohla by se snížit i hlučnost. 

Ale tím dnešním nejdůležitějším úkonem byla výměna žhaviček, já je ještě neměnil, takže mají minimálně 140 tkm. Jelikož ranní starty byly v poslední době horší - neklidný volnoběh, kouř z výfuku - vyměnil jsem je a hned všechny. Uvidíme, zda se to zlepší. 

Měl jsem obavy ze zalomení špičky, jak jsem tu již několikrát četl, ale nevím, jak se to může stát, já je v pohodě vyndal ven, ač je pravdou, že dvěma se moc nechtělo vytočit, ale vytáhnout šly v pohodě. 

Odesláno

A cim jsi zateploval prosimtebe ? Primo u krytu ti prochazi predni cast vyfuku, ne ? Tak aby ti to pak nechytlo ...

Odesláno

Ani jeden neumite cist, pisu ze u krytu prochazi predni cast VYFUKU, ne, ze u predni casti KRYTU prochazi vyfuk .... Kryt pod motorem jde pokud vim az na konec napravnice, v tech mistech uz byva spona mezi predni a stredni casti vyfuku, takze ta nejzhavejsi cast, tedy parohy az po tu sponu muze v urcitem miste byt docela blizko tomu spodnimu krytu .... 

Odesláno

Nejak nemam slov dekl na mrizku mam sice taky ale abych to prehanel tak jako ty. Proste jdes z extremu do extremu. Nebylo by jednodussi poridit webasto ktery ti bude ohrejvat jak interier tak i vodu na motoru ?

Odesláno (upraveno)

ja kedysi ale na benzinaku som chcel vytlmit kapotu kde to origo nebolo tak som to spravil a prvy dojem parada motor tichsi a tak ale co sa nestalo auto preslo 5 km a zdechlo koniec  :)  po cca 10 minutach znou nastartovalo a preslo dalsich 5 km a znova vypadok ,bolo mi jasne ze sa asi nieco prehrieva a potom som zistil ze to bola  zapalovacia cievka ta sa proste tak nahriala ze prestala fungovat takze ja uz take veci viac neskusam  :)  ale to bol benzinak moj poznatok

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Můj poznatek z fungování HDi je takový, že v zimním období, když není dekl mezi mlhovkama a ani dekl pod motorem, teplota chladicí kapaliny - dle budíku - se nedostane na 70 °C. V letním období běžně na 80 °C. 

Jelikož mám neorigo dekl pod motorem a je to jenom plast, zateplil jsem ho, aby plnil podobnou úlohu jako origo. A dekl mezi mlhovkama asi chápe každý. Ten se dá demontovat během pár sekund, pokud by bylo potřeba. 

Webasto by bylo také řešením, už jsem o něm i uvažoval, ale investice není malá, poté kam bych ho na 306 dal, ono tam moc místa není. :(

Odesláno (upraveno)

mal by si mat pridavne  elektricke vyhrievanie interieru hdi to mali 406 (HDI)to ma 3 spiraly ty by si mal mat dve na scheme pre tvoje auto to tam je takze myslim ze to mas ide o to ci ti to funguje ja to teraz opravil a hreje to okamzite po minute  na studeny motor

Odesláno (upraveno)

pripadne  zistime podla vin ,tak na 306 je pridavny vyhrev ale na kvapalinu motoru a nie vzduchu ako u 406 hdi

inak hdi ma drzat 90 ked mas len 80 tak asi mas uz stary termostat pokial ti ukazuje budik teploty spravne ,motory mame stejne v autach hoci ja v 406 a ty v 306

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...