Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Odvzdušňovací ventil? Kde přesně je? 

Já olej do HDi leju přes čidlo, co mám pod airboxem. Jinak to samozřejmě jde z boku převodovky na nalévacím/kontrolním šroubu.

Odesláno

Už vím, co máte na mysli, to jsem taky nějak zkoumal a už nevím proč jsem to nepoužil a nadtím raději odpojil a vyšrouboval čidlo a hurá do něj olej. :D

Odesláno

Tam je blbej pristup. Nejlepsi je doplnit olej zboku prevodovky kontrolnim sroubem. Sundas leve kolo, ppdbeh a mas to primo pred sebou. Kup si v lekarne vyplachovou injekci. Je na pul litru a stoji par korun. Nasadis na ni kousek hadicky a plnis. Je to rychly. Hladina oleje by pak mela byt se spodni hranou kontrolniho sroubu, takze plnis dokud olej nezacne vytekat ven...

Odesláno

Podběh se sundavat nemusí....stačí sundat jen kolo ....už jsem to dělal....zeshora se to plní docela dost pomalu,ale já to dělal horem..nikam jsem nepospíchal...nalil jsem tam celé dva litry a bylo.

post-44073-0-01998500-1463114053_thumb.j

• O 7 let později...
Odesláno

Buď upraveným inbusem, někdo taky zmiňoval čtyřhran od kliky dveří ( domovních) :D, třeba taková ta hranatá hliníková ( nebo, z čeho to dělali) a nebo si vybrat něco takového

https://www.autokelly.cz/Catalog/vse-pro-dilnu-a-servis-specialni-naradi-a-pripravky-motor-a-prevodovka-pro-vymenu-oleje-na-olejove-zatky/39051195;40136792;40135432;40135388;53723099?lkqcv_300161533=0

Odesláno

Vyzkouším tu dveřní kliku, nebo to naleju odvzdušnovacim ventilem to pry jde taky zhora převodovky.

Jde o to že mi jde ztuha řadit ze 3 na 2, někdy ze 4 na 3. Když stojim na místě tak to jde celkem zlehka. S meziplynem podřadim vpohodě. Tak nevim jestli olej pomůže, na zuby to slyšet nejde. Ještě mě napadlo promazat lanovody. Mam 307 1.6 16v

Odesláno

No hlavně ještě vypustit starý olej, tam ten čtyřhran bude asi taky:myslim ještě, že nemáš šestikvalt, tam je výpusť přímo nad nápravnicí :nevim dolival jsem taky přes odvzdušňovák, ale měl jsem ( z jiného důvodu) vyndanou baterku a ten plech pod baterkou - ale ten má taky jeden šroub z podběhu, takže kolo a podběh asi budeš sundávat stejně....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...