Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mam peugeot 407 sw, 2.0 HDi 100kw a otazku ohladom oleja do prevodovky.

Pri vymene oleja v prevodovke (nerieste teraz pricinu tejto vymeny) mi do prevodovky naliali olej MADIT PP 90 od Slovnaftu. Ma tieto specifikacie MADIT PP 90 SAE 90, API GL-4.

Po precitani tohto fora som v obave ci na tomto oleji mam dalej jazdit alebo ho vymenit za iny, doporuceny vyrobcom, hrozia mi nejake nasledky vplyvom pouzivania nespravneho oleja ?

Dik za radu

MARTIN

Odesláno

vylejt (radeji jeste proplachnout) a naplnit Totalem 75W-80 GL-4+ , ktery je doporucen jako vyhradni olej pro prevodovky od PSA a radeji driv, nez prevodovka udela :papa

vypusteny Madit pak nejlepe hodit dotycnemu servisu na hlavu

[upravil dne 18/7/11 14:17 Ferry]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Mám otázočku... Tiež som zaznamenal únik oleja z prevodovky. Všimol som si mastný ľavý predný podblatník, najskôr som myslel, že je to roztrhnutá manžeta, ale keď som auto zdvihol, bolo vidieť, že zdroj úniku je prevodovka.Na boku prevodovky je také \"víko\" prichytené dookola skrutkami a odtial to tieklo.Samozrejme bolo nutné vypustiť pôvodný olej, takže som kúpil nový.Informoval som sa v servise Peugeot a povedali mi, že je tam doporučený Total 75W-90 (viď foto), ale tu všetci píšete, že tam patrí 75W-80.Tiež nemám kontrolný otvor, takže som tam nalial rovné 2 litre.Som zvedavý na Váš názor, čo sa týka toho oleja, je vhodný pre moju prevodovku??? Ak ni, tak pôjdem za tým servisákom a potom uvidí :bacha Vďaka za odpoveď

post-34648-14109619994534_thumb.jpg

Odesláno

Také mi po výměně spodního čepu (únik trocha oleje, ani jsem nedoplňoval) něco jemně píská - nevím, zda je to převodovka, jde to z motorového prostoru a utlumí se to po přidání plynu.

Odesláno

No SUPER, takže zisťujem, že som tam nalial nesprávny olej a ešte som ho tam dal aj málo.Podla toho čo som našiel, ide do mojej prevodovky až 2.6 L:

Motor 9HZB a 9HZC má 1,9 l - 5 stupňový manuál

Motor RHLH, RHRH a RHRG/SF má 2,6 l - 6 stupňový manuál

Motor RHRE a RHRE/SF má 3 l - 4 stupňový automat

Motor RHRJ má 3l - 6 stupňový automat

Určite ten zvyšok dolejem, len mi prosím Vás niekto poradte, či vymeniť celý obsah a dať tam ten 75W-80, alebo môžem doliať aj ten, ktorý mi odporučil \"odborník\":nevim v servise Peugeot(75W-90)

[upravil dne 29/9/11 20:03 od fgajdos]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Nazdar, pocas mojej dlhorocnej praxe sa stretavam s faktom ze ak u prevodovky pouzivam predpisany mineralny olej danej viskozity, je mozne pouzit synteticky olej o stupen nizsej viskozity. Chcel by som u Peugeota pouzit 70W-80 synthetic... co si o tom myslite?

http://www.profioil.sk/profioil/eshop/3-1-Prevodove-oleje/0/5/233-CASTROL-TRANSMAX-Z-70W-80-1L/description#anch1

Tento olej mimochodom pouzivaju BMW Porsche... Pouzitim syntetickeho oleja nizsej viskozity mozeme dosiahnut aj znizenie spotreby hlavne v zime a minusovych teplotach. Podla toho co som sa momentalne docital na inych forach tak by ho neodporucali pouzit len v juznych krajinach kde teplota zotrvava v priemernych teplotach okolo 35C a viac

[upravil dne 13/2/12 12:16 od stanleyirl]

Odesláno

Ahoj. Mozte mi pozriet ci mam kontrolnu sraubu na mojej prevodovke, pripadne obrazok kde vypustit olej a kam naliat? VIN: VF36ERHF821771138 Na 406 som nalieval cez cidlo spiatocky. Kolko tam ide oleja, jedna sa totiz o 103 kW motor? Dik

Odesláno

Prosím vás, tak kolik oleje patří do té převodovky. Jedni říkáte, že dva litry, jiní, že dva a půl. A jak je to s těma výpustnýma otvorama, kde vydíte ta čísla a na jakém obrázku???? Jsem z toho jelen:D. Mám šestistupňovou převodovku. Dík za info.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...