Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V sobotu jsem se stal hrdým majitelem 407 SW 2.0 HDI v super stavu, bohužel nějak nefunguje čtení CD v mechanice rádia RT3.

Vložím CD, chvíli mechanika šustí, ale nic se nestane - údajně by při čtení měla svítit diodka pod ovládáním hlasitosti, což se neděje. Zkoušel jsem různá pálená i lisovaná CD se stejným výsledkem.

Zkoušel už někdo tu mechaniku čistit?

Díky za odpovědi

Odesláno

lisovaná CD jsou \"většinou\" origoš :) - Ja bych to viděl na vyčištění mechaniky,jestli nepomůže pak výměna mechaniky... Jinak gratuluji k novému auti....:papa:papa Ber to tak jako já,lepší drobné problémy,než velké,takže držím palce Ahoj

Odesláno

Hlášku na displeji nehodí žádnou - mělo by to něco ukazovat, když vložím CD a mechanika pracuje? :myslim

Originální CD (= lisované, jak píše ace11) se chová stejně jako pálené, takže se taky nenačte.

Jinak zatím je to jedna ze dvou vad na kráse super autíčka (druhá je špatný motorek ostřikovače čelního skla), jinak všechno funguje jak má...

Ťuk, ťuk... :papa

Odesláno
Původně zaslal: RadoH8

caute existuje nejake nspecialne cistacie cd na mechaniku RT3?alebo klasicke cd

a este naco mam v ponuke video?ved dvd to neprehrava vdaka za radu

Ve schránce spolujezdce máš zástrčku na 3 cinch a tam když připojíš třeba dvd player, či foták , či cokoliv tak při přepnutí na video se ti to zobrazí na velké obrazovce

Odesláno

No odporucam vycistit mechaniku pekne rucne. Tie cistiace cd stoja za prd. Ale z mojej skusenosti to tiez moc nepomoze. Neviem co tam davali za smejdy mechaniky, ale co viem tak uz za nova to malo problem s citanim. Da sa ta mechanika zohnat aj na ebay. Za cca 120 euro.

Odesláno

Ještě se teda zeptám jak to rádio vyndat ven? Sice jsem tu někde už zahlédl návod, ale teď to ani za prase nemůžu najít... :(

Odesláno

Presne ako pise another. Len ak si este nikdy necistil alebo nerozoberal cd prehravace, alebo mechaniky tak to daj skor nejakemu kamosovy co to vie. ja len aby si neurval tie ploche foliove vodice. To by uz bolo potom fakt na vymenu. Este niekedy pomoze aj ked jemne potocis ten trimer co je na optike a vratis ho spat.

Odesláno

Zkusím nejdřív teda čistící CD a pokud nepomůže, zkusím to vyčisti ručně.

Pár CD mechanik už jsem čistil, tak to snad zvládnu i tady...

Díky za rady

Odesláno

Já jsem sháněl a sehnal čistící CD, které má na čtecí straně kartáček 2-3mm vysoké chlupy v délce 2 cm. Dodávají k tomu nějakou vodu, asi líh nebo etyl. TO pravdu utře i čočku.

[upravil dne 3/3/10 Milhaus65]

Odesláno

Cistiace cd je celkom v pohode ak mas mechaniku kde vidis na optiku. vtedy das trosku toho liehu na optiku a ten krtacik by to mal vycistit. Ale ak mas mechaniku kde nevidis na optiku tak ten kartacik otrie len trosku prachu z optiky, ale taky povlak co tam moze byt nevycisti. A mimochodom moc neodporucm cistiace cd ak je nejake noname lebo sa to ku optike chova ako ked z rychliku vystrcis hlavu a narazis na stlp.

Odesláno

Tak jsem zkusil čistící CD - nedával jsem tomu moc šancí a taky to nijak nepomohlo, podle očekávání.

Potom nastala fáze 2 - rozborka RT3, kde jsem se trochu ztratil ale naštěstí jsem našel návod ZDE.

Vyndal jsem CD mechaniku - nechtělo se mi moc do její úplné demontáže, tak jsem jen z boku škvírou prostrčil vatovou tyčinku namočenou v lihu a několikrát přejel čočku.

Potom jsem zase vše smontoval, vrátil RT3 zpátky do auta a nastal okamžik pravdy...

...a světe div se, najednou čte nejen originál lisovaná CD, ale i pálená s MP3 (i když teda rozdíl v kvalitě je propastný).

Paráda! :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...