Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Když chci otevřít zadní levý dveře, tak když zatáhnu za kliku, ozve se takový jakoby křupnutí a potom asi v půlce dráhy otevírání to taky dře. Snažil jsem se stříknout silikonovej olej z venku do kliky, prostříkal panty, jak to šlo, ale změna nijaká nevalná.

Kam to mám prdnout, abych si pomohl? :myslim

Odesláno

A postříkal jsi olejem taky to táhlo omezovače dveří? To je ten plech, který je umístěný mezi závěsy. Nastříkat olejem táhlo i dovnitř a rozhýbávat. A půjde lehce:D

Odesláno

Zdravím. Jen malý postřeh, nevím jestli je silikonový olej to nejlepší mazivo. Tento olej je dobrý tam kde je zapotřebí ochrana proti vlhkosti a vodě ale mazací schopnosti nemá skoro žádné. Volil bych bílou vazelínu ve spreji. Nevím ale jestli tady vazeliina nebo cokoliv jiného pomůže. Měl sem podobnou zavadu. Nevím jak se to mohlo stát ale měl sem uvolněnou a trošku zdeformovanou aretaci dveří a na táhle od kliky zlomenej plastovej úchyt. Ale to bylo na 405ce. P.

Odesláno

Teflon ve spreji. Mám jej vyzkoušený. Po namazání pantů + táhla co omezuje chod dveří jdou dveře znatelně lehčeji. Prostě pořádně promazat a pak chvíli s dveřmi hýbat sem, tam, aby se mazivo dostalo všude a je hotovo.

Odesláno

Aj ja som to dnes cele premazal a dvere chodia jedna radost, je inak zaujimave ze to tam zvnutra hrdzavie, na 306 to tam je aj na 406:roll

Odesláno

Silikonovej olej je na houby, teda na tohle určitě. Kdžy nemám čas tak používám sprej na Moto ( Velo ) řetězy, když mám promažu to důkladně vazelínou a je klid. Prostříkání WD nebo silikonovým olejem většinou pomůže jen na velmi krátkou dobu. Jinak ještě poznámka - někdy jsou původcem toho zvuku ovolněné šrouby pantů, takže se to při otevírání kříží...

Odesláno

Lepsi nez WD40 je mazani co se pouziva na mazani retezu motorek, obsahuje nejake lepidlo, takze se na namazanou cast nalepi a nestece jako WD40. Cili neni treba tak casto mazat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...