Medvěd Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Mám 406ku od května 2006 a měnil jsem za tu dobu žárovku v předním světle 3x. Jinak souhlasím se Šaldou - dobastlený xenony na auto nepatří a souhlasím s postihem těch, kteří se tím neřídí. Citovat
peugeot09 Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Tak tak. Když ti do obličeje svítí blbec s xenonama, je to podobný jako auto s dálkovýma, skoro pak nevidíš před sebe. Citovat
Y2K Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 By ma zaujimalo ci je problem ked xenony dorabane su (co u coupe vzdy) ale su v TP Citovat
Chepp Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Ja tedy vzlozim nazor do tematu... O hid sme premyslel, ale vzhledem kolik je tu na morave radoby tuningaru jeden o dve patra vys, ktery si naserou do filcky hid a sviti s tim do nebe... tak to je na mne moooc... priznam se zabijel bcyh za to... chapu ze to nekdo si da na auto seridi atd... ale ten zbytek jsou kokoti, ti ktery si to nesesteluji atd.. ne doma na garazi, ale v servisu nebo na STK... je tu takovej hooodne... doufam ze to trsoku proridne... protoze uz ma mnaladu jezdit se slunecnima brejlema v noci... Citovat
Tommy306 Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 to jsem teda rad, ze se mi tihle zli policajti vyhejbaj..s hidama jezdim uz na druhym aute celkove 4 a pul roku, na predchozich dvou autech jsem mel navic modry diody v parkovackach a s mensima prestavkama jsem mel pokazdy i barevny osvetleni rz..a ze me parkrat uz cajti staveli i za tmy a na hidy ani slovo a ani jim nebylo divny, kdyz si sli zkontrolovat stk na zadni rz a svitilo jim to tam modre na technicak btw taky se mi nelibi, kdyz potkam jakekoliv auto s xenonama rozptylenyma v necirych svetlech, priznam se, ze v 306ce mi to pred lety taky nesvitilo dokonale, preci jen byly to prvni hid sady na trhu, ale do 307my jsem si poridil vybojky s integrovanym stinitkem a navic bylo potreba si s tim pri montazi jeste trochu pohrat, ale vysledek je takovej, ze to hazi linku skoro jako od cocky.. Citovat
shwaara Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Převzato z Hyundai klubu, kde to vzali oni, nevím: Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Č.j. PPR-8426-2/ČJ-2009-99UD Praha 15. dubna 2009 dle rozdělovníku cestou náměstka policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Ing. Ivana BÍLKA Pokyn k usměrnění činnosti - kontrola provozu vozidel s xenonovými světlomety - zaslání Ředitelství služby dopravní policie PP ČR obdrželo opakované upozornění ze strany veřejnosti na vozidla, která jsou vybavena tzv. xenonovými světlomety a vzhledem k neodborné montáži zejména do světlometů, které nejsou určeny pro plynové výbojkové žárovky, tímto dochází k oslňování ostatních účastníků silničního provozu. Z tohoto důvodu je nutné se v rámci běžného výkonu služby při dohledu nad bezpečností silničního provozu zaměřit na tato vozidla. Pro názornost sdělujeme, že technické požadavky pro montáž xenonových světel do vozidla upravují předpisy EHK č. 48 a EHK č. 98. Předpis EHK č. 48 v oddíle 6.2.9 stanoví, že „Potkávací světlomety se zdrojem světla se skutečným světelným tokem přesahujícím 2000 lm jsou přípustné pouze ve spojení s montáží pro čištění světlometu podle předpisu č. 45. Dále platí, že z hlediska svislého sklonu se nepoužijí ustanovení odstavce 6.2.6.2.2.“ (poznámka - ruční ovládání korektoru sklonu světlometů, tzn. automatická regulace nastavení skonu světlometů). Přestavba halogenových světlometů na xenonové je proto povolena pouze za dodržení předepsaných podmínek předpisu EHK č. 48 a předpisu EHK 98, kdy Předpis EHK č. 48 (Jednotná ustanovení pro schvalování typu vozidel z hlediska montáže zařízení pro osvětlení a světelnou signalizaci) Zajištění čištění světlometů Požadavek čistého světlometu je důležitý obzvláště u xenonových světlometů. Xenonový světlomet vyzařuje velice intenzivní světlo, které se na znečistěném světlometu láme a způsobuje nepříjemné oslňování protijedoucích řidičů. Zajištění automatické regulace sklonu světlometů Velká intenzita vyzařovaného světla musí být za jízdy výškově automaticky korigována v hodnotách stanovených výrobcem pro seřízení světlometů. „Ruční“ seřizování světlometů je u xenonových světlometů nedostatečné protože řidič nedovede korigovat světlomety v závislosti na nerovnosti vozovky a způsob jízdy (akcelerace, brzdění). Z tohoto důvodu opět dochází k nepříjemnému oslňování protijedoucích řidičů. Předpis EHK č. 98 (Jednotné ustanovení pro homologaci světlometů motorových vozidel vybavenými světelnými zdroji s plynovými výbojkami) Světlomet musí být pro použití xenonových světel homologován. V tomto případě je označen písmenem „D“. Paprsek je u tohoto světlometu zpravidla usměrněn do úzkého pruhu, zatímco při montáži výbojky do světlometu, který není pro tento zdroj světla konstruován, dochází k rozptylu světelného paprsku do širší plochy a tím dochází k nepříjemnému oslňování. Z tohoto důvodu je zakázáno montovat xenonové žárovky do světlometů, které nejsou pro jejich použití homologovány (konstruovány)! Světlomety, které jsou schváleny pro oboje použití (pro halogenové nebo xenonové žárovky) musí mít na rozptylovém skle označení, (popř. zezadu na těle světlometu na lehce přístupném místě), HCR DCR. Závěrem uvádíme, že montážní sady pro přestavbu xenonových světel, které se objevují na trhu, tyto podmínky vůbec neřeší. Výrobci světelných zařízení, včetně renomovaných firem, nabízejí komplety, které pouhou výměnou světelného zdroje – tedy záměnu žárovky za xenonovou výbojku, přestaví světlomety na xenony. V případě, že při kontrole vozidla je zjištěno, že vozidlo je vybaveno v rozporu s výše uvedenými technickými předpisy xenonovými světly, lze za podmínek uvedených v ustanovení § 84 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákona o přestupcích“) projednat v blokovém řízení s řidičem přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích podle ustanovení § 22 odst. 1 písm. l) zákona o přestupcích a uložit mu sankci a to pokutu do výše 2.000,- Kč za porušení ustanovení § 5 odst. 1 písm. a) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů. V případech, kdy bude vozidlo způsobovat oslnění takové intenzity, že bude bezprostředně ohrožena bezpečnost silničního provozu není vyloučeno věc oznámit příslušnému správnímu orgánu obce s rozšířenou působností pro podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích podle ustanovení § 22 odst. 1 písm. a) bod 3 zákona o přestupcích. V oznámení o přestupku je nutné řádně popsat a zadokumentovat závažný způsob nezpůsobilosti provozu vozidla na pozemních komunikacích, které bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. S těmito informace seznamte policisty vykonávající dohled nad bezpečností silničního provozu --- Citovat
godzila.01 Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 Třeba ve 406ce praskaj žárovky jak na běžícím páse, tak taky důvod navíc dát hidy Co ?? Za tři roky co to auto mám mi praskla jedna jediná phillipska a to tam mám blue vision,který nemají zrovna velkou životnost,měním to každej rok,protože se to pomalu vysvicuje,ale praskla jediná po měsíci a šla na reklamaci. Ani kámošovi co tam má extreme power od phillipsu tak nic... To spíš máš něco s eletrikou Citovat
punkac Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Třeba ve 406ce praskaj žárovky jak na běžícím páse, tak taky důvod navíc dát hidy Ale to je blbost, používal jsem obyč žárovky H7 od pumpy za cca 130 Kč/ks, mám aktivované denní svícení a žárovky vydržely cca rok a dva měsíce, vždy když praskla jedna, tak do 14 dnů praskla druhá, teď mám nějaký supersvítivý od osramu, které tu někdo doporučoval v jiném vlákně asi za 350 Kč/kus, svítí to krásně a o dost lépe než obyč H7, jsou tam už přes rok a dva měsíce Výrobce a hlavně prodejce na to dává dva roky záruku, tak jestli praskne dřív, ukážu paragon a vymění mi je To jen k tomu, že v P406 praskaj žárovky, jo nájezd mám cca 1200 km za měsíc Citovat
Fusion Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Mě zastavili, ptali se na xenony, tak sem řekl, že to tak bylo a ani nevím co to je. \"Tak je do příště vyndejte, nashle.\" Ale už je ze všeho stahuju protože provokuju jinýma záležitostma. Kdybych je chtěl znovu tak koupím 4300-4500k se slim jednotkama a ty někam pečlivě schovám. Citovat
Burisek Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 no já je taky měl a musel jsem se sundat protože odešel jeden balast....,tak jedu na klasiku H7,ale taky mě jednou zastavovali a ptali se na světla,a řekl jsem že tam mám nějaký spešl H7 asi za boženu jedna žárovka a má to svítit jako xenon....,no motor otevřít nechtěli,což bylo moje štěstí páč kdyby viděli kábli co jdou do žárovky tak by asi těžko uvěřili.... konkrétně přímo na naklápění světel - jinak adresa na cybertronka je zde : http://www.cybertronic.vyrobce.cz/naklapeni_svetel.php Citovat
Michael coupé Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Původně zaslal: Fr3sh Pokud praskaji z duvodu ze se snimi sviti cely den. Existuji krabicky za 1100 ktery predelaji denni sviceni tak, ze svitis dalkovejma na 20%...takze zarovky pak nepraskaji Treba je to lepsi reseni. nějaký odkaz ? nějak se mi nechce mučit ty xenony,výbojka je dělána na noc,tak by jsem to udělal jinak .-) Citovat
BOSSCZ Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 končně pomáhaj a chráněj benga jedny ušatý vylízaný Chráněj hlavně zrak obyčejných smrtelníků, většina lidí co má HID jsou dementi co to nemaji seštelovaný a to je tragedie , když je člověk celej den na silnici za volantem páč to oslnuje i pres den:bacha Jedině dobře že benga zacli neco delat:aut Citovat
f3Rd@ Odesláno 26. únor 2010 Autor Odesláno 26. únor 2010 K tomu oslnovani. Z me zkusenosti musim rict, ze me uplne stejen casto oslnuje novy SUV, ci treba A6, kteri maji xenony z fabriky, uplne stejne jako Franta Vochmelka kterej to ma dodelany na felicii. Zarovky na 406 praskaj casto. Minimalne jednou za rok jsem vzdy vymenil vsechny 4. A hlavne na tom coupe to sviti fakt na prd. Jeste jako alternativu k HID jsem uvazoval o yarovkach H7 s vyssim vykonem, ktery jsou policajtama prakticky nezjistitelny. Citovat
Medvěd Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Původně zaslal: f3Rd@ .......A hlavne na tom coupe to sviti fakt na prd. Jeste jako alternativu k HID jsem uvazoval o yarovkach H7 s vyssim vykonem, ktery jsou policajtama prakticky nezjistitelny. Co třeba navštívit očního lékaře? Citovat
f3Rd@ Odesláno 26. únor 2010 Autor Odesláno 26. únor 2010 U ocniho jsem byl a bohuzel mi nemuze pomoct. Citovat
MatrixChose Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Taky jsme si nevšiml, že by u 406 praskaly žárovky, jestli je táta za 240 000 km měnil jednou, dvakrát? S xenonama jezdím cca 2,5 roku, jsou spíš dole než nahoře a nikdo si nestěžuje. Citovat
oddie Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 406 svítí prachmizerně a projektorové světlomety by tomu výrazně pomohly, klidně bych si je tam dal taky, kdyby nestály tolik. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Ferda, to je otazne. Myslis 100 W ziarovky ? Neposkody to nejak parabolu ? Jedny som uz davnejsie nasie, cca 20 Eur, a davali k tomu uz aj keramicku peticu ... Citovat
urdemala Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 celej den sedim v práci u monitoru, pak se setmí a jedu domů. cestou potkám tak patnáct ichtilů co svítí xenonama na měsíček a deset krtků s voroštovanejma mlhovkama, co si myslí, že opar nad kanálem je mlha s viditelností 10 metrů. ke konci cesty mam mžitky před očima a kdyby mě někdo nahrával, tak si myslí, že komentuju dění v nějakým bordelu Citovat
dobrmik Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 jj to že se na to ted zaměřili je pravda...já jsem jezdil s xenonama 1,5roku a všude pohoda,a to mě několikrát stavěli...ted v noci jsem jel z práce a hned mi to opálili co tam dělaj exnony,kde na světle je homologace atd.....to že mi to neoslnovalo nezajímá....říkali že si lidi na to stěžujou a volaj na cajti.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.