Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tuhle jsem předjížděl jedno auto - prudce dupnu na plyn, hodím blinkr, vyrazím do levého pruhu, předjedu a cítím, že najednou něco není jak má být - plyn byl zaseknutý a auto stále zrychlovalo - naštěstí nic nejelo, 130 není nejlepší rychlost pro srážku. Vyřadil jsem, abych mohl dobrzdit, otáčky motoru vyletěly na hranici únosnosti mé důvěry k výdrži pod tímhle náporem, takže jsem zpátky zařadil, prošlápl plyn a ustalo to. Když jsem do něj lehce ťuknul znovu, opět začal táhnout. Celou dobu blikala kontrolka elektroniky motoru, auto pípalo.

Podařilo se mi nějak zastavit, zhasl jsem motor, cítil strašnej smrad ze spojky a přemýšlel nad následujícími otázkami:

Co to sakra bylo?

Zničí se motor, když bude permanentně vytočen na cca 2 a více minut na hranici únosnosti, tzn. omezovač?

Díky :)

Odesláno

Tak mne to dělalo po jakémkoliv ťuknutí do plynu - vypnul jsem motor, nechal to chvíli bejt a pak už oki, zkoušeno v prudkých kopcích - plyn k podlaze, jízda jako čuně a už se mi to nestalo...

Odesláno

omezovac by mel odpojit vcas vstriky aby prestaly davat palivo a tim motor ochranit pred pretocenim.

Zaseknuti plynu bude nejspis zpusobovat chybny potenciometr, ktery snima jeho polohu, nevim presne kde je umisten u 407, tipoval bych nekde pobliz hlavniho brzdoveho valce a jednotky ABS ( tam ho ma napr. citroen C5)

EDIT tak u 407 je primo integrovan do plynoveho pedalu viz obrazek

[upravil dne 22/2/10 Ferry]

Odesláno

brade keď si pri predbiehaní stlačil plynový pedál až na podlahu mohol sa ti tam zaseknúť ten vypínač na podlahe pod pod plynovým pedálom. Keď zošliapneš pedál celkom dole vtedy je počuť zopnutie toho vypínača, ten by mal vypínať obmedzovač rýchlosti ak ho máš zapnutý a chceš predbiehať až sa dobre pamätám.

[upravil dne 22/2/10 Judes]

Odesláno

Bylo pouze elektronicky - divné však je to, že když jsem brknul do pedálu, ustalo to, brknul do něj znovu a opět začalo - po vypnutí / zapnutí motoru vše OK

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: RadoH8

caute ako som cital prispevky tak som zistil ze ten vypinac co je pod plynovim pedalom sluzi na vypnutie obmedzovaca?je to tak?

Veď som ti to tam napísal :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...