Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,stalo se Vám někomu že při nastartování za studena při zapnuté klimě pípá počítač a hlásí ENGINE TEMPERATURE TOO HIGH.Po zahřátí se to ztratí,začalo to dělat v těch mrazech.

Odesláno

Hledej, už se to tady řešilo. Nejdřív dolít nemrzku do chladiče, pokud to nepomůže, tak vyměnit nějaké odpory u chladiče (snad si to dobře pamatuji).

Odesláno

Zdravim. Mám úplně stejnej problém, do teploty -6 to hlásí, když slezla teplota níž, tak byl klid. Jeden nikdy neví kdy to vyskočí, neni to pravidlem. Vodu jsem dolil hned a nic. Jen když už se mi podařilo přeluštit tu hlášku a že trvalo několik dní, tak pak si člověk myslí, že si z něj francouz dělá srandu, když na vymrzlým motoru vyskočí hláško o přehřátí. Asi to bude vadná sonda, jen nevim jaká a kde je, ještě jsem nebádal, ale když bude někdo vědět a dá vědět, byl bych rád :super

Odesláno

Ja mam taky tento problem, ale zjistil jsem, ze se vyskytuje jen, kdyz zapnu klimu. Po chvilce zacne pipat,, blikat STOP a palubak pise Engine temp too high. Kdyz klimu vypnu, tak vse ustane.

Ze by mrtve (zoxidovane od soli) rele spinani ventilatoru chladice?

Odesláno

mne to dnes tiez vypisalo,ale nemam ziadny problem pisalo mi to vtedy ked som odpojil cidlo teploty cladiacej kvapaliny pisalo mi presne toto Engine temp too high a blikala mi stop,a teplota motora bola na nule som napojil a vsetko ok,skuste pozriet kontakty na cidle.

Odesláno

nemyslel som co je na nadrzke,je v tej casti ako su hadice na vodu,a idu na blok motora,malo by tam byt aj termostat aj to cidlo pokial sa pametam tak by malo byt zelenej farby,mam sice benzin ale vela veci je podobne.dam nejake foto

Odesláno

Nový poznatek, tak to dělá taky jen u zapnutý klimatizace, pokud je vypnutá je klid. Dostal jsem dnes typ od kamaráda, ale ještě jsem to nezkusil. Při zapnutý klimatizaci musí běžet ventilátor na chladiči na první stupeň, což mi neběží a problém by měl být v předřadným odporu. Ty odpory jsou 2 a jsou umístěný na čele před chladičem, tudíž sundat přední mřížku s lvíčkem a tam v horní části jsou, odmontovat a odpor který je tam umístěný bude vadný (oxidace ve spoji). A nezapomenout omrknout pojistky, ty v motoru, tam je na ventilátor. Dnes jsem se k tomu nedostal, tak nevim. :roker PS: tak snad to bude ono

Odesláno
Původně zaslal: kovi

Nový poznatek, tak to dělá taky jen u zapnutý klimatizace, pokud je vypnutá je klid. Dostal jsem dnes typ od kamaráda, ale ještě jsem to nezkusil. Při zapnutý klimatizaci musí běžet ventilátor na chladiči na první stupeň, což mi neběží a problém by měl být v předřadným odporu. Ty odpory jsou 2 a jsou umístěný na čele před chladičem, tudíž sundat přední mřížku s lvíčkem a tam v horní části jsou, odmontovat a odpor který je tam umístěný bude vadný (oxidace ve spoji). A nezapomenout omrknout pojistky, ty v motoru, tam je na ventilátor. Dnes jsem se k tomu nedostal, tak nevim. :roker PS: tak snad to bude ono

Tak je problém VYŘEŠEN. Na jednom z předřadných odporů byla vadná pojistka přehřátí, za 30Kč jsem koupil novou a je klid :roker:super
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

ty myslis ten odpor jak je v takovy ty kovovy mrizce se spiralkou?koukal jsem na to a mam je docela zaoxidovany ale na druhou stranu kdyz zase zapnu klimu tak se mi ventilator normalne rozebehne..stejne mi to tam tu hlasku pise..koukal jsem i na ty relatka jak jsou v te krabicce u tych odporu i pojistky,vse je OK. nechapu to

[upravil dne 9/4/10 sweetyboy]

Odesláno

Dnešok som strávil hľadaním tejto závady Engine temp too high a blikala stop pri zapnutej klimi.Podľa schémy som prešiel všetky relátka, predradné odpory všetko OK. Skončil som na tlakovom spínači. Po odpojení konektoru pri vypnutom motore som ho premeral potom naštartoval, zapol klímu ŽIADNA ZMENA je to viac kontaktný tlakový spínač.

Tie odpory sú pre plynulý (mäkký) rozbeh.

V konektore som nasimuloval zopnutie a ventilátor sa rozbehol

dobre mi nakládol po prstoch tak že POZOR!!!! je tam tesno ako všade.

Hláška a pípanie zmizlo.

Ale aj tak ventilátor nebežal v takých cikloch ako pred tým.

Vie niekto čo sa deje s médiom v tejto časti???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...