Žerda Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 Zdravím,stalo se Vám někomu že při nastartování za studena při zapnuté klimě pípá počítač a hlásí ENGINE TEMPERATURE TOO HIGH.Po zahřátí se to ztratí,začalo to dělat v těch mrazech. Citovat
Péťa Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 Hledej, už se to tady řešilo. Nejdřív dolít nemrzku do chladiče, pokud to nepomůže, tak vyměnit nějaké odpory u chladiče (snad si to dobře pamatuji). Citovat
kovi Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Zdravim. Mám úplně stejnej problém, do teploty -6 to hlásí, když slezla teplota níž, tak byl klid. Jeden nikdy neví kdy to vyskočí, neni to pravidlem. Vodu jsem dolil hned a nic. Jen když už se mi podařilo přeluštit tu hlášku a že trvalo několik dní, tak pak si člověk myslí, že si z něj francouz dělá srandu, když na vymrzlým motoru vyskočí hláško o přehřátí. Asi to bude vadná sonda, jen nevim jaká a kde je, ještě jsem nebádal, ale když bude někdo vědět a dá vědět, byl bych rád Citovat
alternativ Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Ja mam taky tento problem, ale zjistil jsem, ze se vyskytuje jen, kdyz zapnu klimu. Po chvilce zacne pipat,, blikat STOP a palubak pise Engine temp too high. Kdyz klimu vypnu, tak vse ustane. Ze by mrtve (zoxidovane od soli) rele spinani ventilatoru chladice? Citovat
martis Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 mne to dnes tiez vypisalo,ale nemam ziadny problem pisalo mi to vtedy ked som odpojil cidlo teploty cladiacej kvapaliny pisalo mi presne toto Engine temp too high a blikala mi stop,a teplota motora bola na nule som napojil a vsetko ok,skuste pozriet kontakty na cidle. Citovat
MatrixChose Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Čidlo na nádržce, pootočit, vyndat a otřít od případnýho bordelu a zkusit. Pak jen nový. Citovat
martis Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 nemyslel som co je na nadrzke,je v tej casti ako su hadice na vodu,a idu na blok motora,malo by tam byt aj termostat aj to cidlo pokial sa pametam tak by malo byt zelenej farby,mam sice benzin ale vela veci je podobne.dam nejake foto Citovat
martis Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 foto 2 mozno ho mate niekd inde ulozene,ale toto je vasa porucha na 96% Citovat
alternativ Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 Tohle cislo jsem v lete menil, tak snad by mohlo byt jeste dobre... Citovat
kovi Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Nový poznatek, tak to dělá taky jen u zapnutý klimatizace, pokud je vypnutá je klid. Dostal jsem dnes typ od kamaráda, ale ještě jsem to nezkusil. Při zapnutý klimatizaci musí běžet ventilátor na chladiči na první stupeň, což mi neběží a problém by měl být v předřadným odporu. Ty odpory jsou 2 a jsou umístěný na čele před chladičem, tudíž sundat přední mřížku s lvíčkem a tam v horní části jsou, odmontovat a odpor který je tam umístěný bude vadný (oxidace ve spoji). A nezapomenout omrknout pojistky, ty v motoru, tam je na ventilátor. Dnes jsem se k tomu nedostal, tak nevim. PS: tak snad to bude ono Citovat
kovi Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Původně zaslal: kovi Nový poznatek, tak to dělá taky jen u zapnutý klimatizace, pokud je vypnutá je klid. Dostal jsem dnes typ od kamaráda, ale ještě jsem to nezkusil. Při zapnutý klimatizaci musí běžet ventilátor na chladiči na první stupeň, což mi neběží a problém by měl být v předřadným odporu. Ty odpory jsou 2 a jsou umístěný na čele před chladičem, tudíž sundat přední mřížku s lvíčkem a tam v horní části jsou, odmontovat a odpor který je tam umístěný bude vadný (oxidace ve spoji). A nezapomenout omrknout pojistky, ty v motoru, tam je na ventilátor. Dnes jsem se k tomu nedostal, tak nevim. PS: tak snad to bude ono Tak je problém VYŘEŠEN. Na jednom z předřadných odporů byla vadná pojistka přehřátí, za 30Kč jsem koupil novou a je klid Citovat
alternativ Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 kovi, diky za poznatky, o vikendu na to mrknu i ja! Za chvili bude klima zase aktualni, tak je treba to poresit Citovat
sweetyboy Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 tak to se k vam budu muset kluci taky pridat.snad bude ted teplo.uz me to pipani taky stve a zlobi me uz 4 mesice:bacha Citovat
sweetyboy Odesláno 9. duben 2010 Odesláno 9. duben 2010 ty myslis ten odpor jak je v takovy ty kovovy mrizce se spiralkou?koukal jsem na to a mam je docela zaoxidovany ale na druhou stranu kdyz zase zapnu klimu tak se mi ventilator normalne rozebehne..stejne mi to tam tu hlasku pise..koukal jsem i na ty relatka jak jsou v te krabicce u tych odporu i pojistky,vse je OK. nechapu to [upravil dne 9/4/10 sweetyboy] Citovat
Milan-HDI Odesláno 11. duben 2010 Odesláno 11. duben 2010 Dnešok som strávil hľadaním tejto závady Engine temp too high a blikala stop pri zapnutej klimi.Podľa schémy som prešiel všetky relátka, predradné odpory všetko OK. Skončil som na tlakovom spínači. Po odpojení konektoru pri vypnutom motore som ho premeral potom naštartoval, zapol klímu ŽIADNA ZMENA je to viac kontaktný tlakový spínač. Tie odpory sú pre plynulý (mäkký) rozbeh. V konektore som nasimuloval zopnutie a ventilátor sa rozbehol dobre mi nakládol po prstoch tak že POZOR!!!! je tam tesno ako všade. Hláška a pípanie zmizlo. Ale aj tak ventilátor nebežal v takých cikloch ako pred tým. Vie niekto čo sa deje s médiom v tejto časti??? Citovat
Milan-HDI Odesláno 12. duben 2010 Odesláno 12. duben 2010 Pod pravým svetlom tesne vedľa chladiča. Šedý konektor so štyrmi káblikmi. Citovat
Milan-HDI Odesláno 12. duben 2010 Odesláno 12. duben 2010 Ale nenašiel som čidlo na snímanie teploty chladiva - zelený konektor. Citovat
sweetyboy Odesláno 12. duben 2010 Odesláno 12. duben 2010 pod pravym svetlem??da se tam prosim te dostat aniz bych rozebral pul auta?:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.