patko79 Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Zdravím páni Tak som to tu prehľadal a nejak som nenašiel riešenie svojho problému:fnuk Od prezutia z letných na zimné pneu som postupne zaznamenal silnejúce hučanie v kabíne. Pripisoval som to pneumatikám no po troch mesiacoch jazdenia je hukot už neznesiteľný a že by to robili len pneu? Dezén majú ešte OK. Druhý typ je niektoré zadné ložisko, nikdy mi však v žiadnom aute nehučalo ložisko, tak ten zvuk nepoznám:fnuk No a tretí typ by bol zadný stredný rozvod, ale čo by v ňom mohlo hučať neviem:grr Už som dnes xcel prezuť na letné a vyskúšať to bo sa to už nedá zniesť BTW pneu sú to Matadorky a nikdy více:bojim :bojim [upravil dne 19/2/10 patko79] Citovat
Sobull Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Pokud se to stupňuje bude to možná to ložisko. Stalo se mi to samý hned první zimu, taky sem to sváděl na pneu. Nakonec to bylo ložisko. A pozor nemusí to být jen v těch zimních, nakonec přišli v servisu na to že nám to pravděpodobně načalo jedno letní kolo, který bylo asi lehce hnutý... muselo na srovnání, aby neodrovnalo třeba i další ložisko. Citovat
patko79 Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 Původně zaslal: Sobull Pokud se to stupňuje bude to možná to ložisko. Stalo se mi to samý hned první zimu, taky sem to sváděl na pneu. Nakonec to bylo ložisko. A pozor nemusí to být jen v těch zimních, nakonec přišli v servisu na to že nám to pravděpodobně načalo jedno letní kolo, který bylo asi lehce hnutý... muselo na srovnání, aby neodrovnalo třeba i další ložisko. No jo, ohnutý disk na letných som mal, dnes som ho dal akurát spraviť, ale to koleso bolo na prednej ľavej strane a mne sa zdá, že ten hukot ide zo zadných kolies asi. Mimochodom, ako zistím, ktoré ložisko je na prd náhodou nevieš? Citovat
Holland Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Ložisko se může zahřívat- pak ještě kola na hever a zkusit vůli kol/ložisek-nejlépe za jízdy pomalu a venku poslechem ale sluch jak muzikant:super Citovat
P607Olda Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Ložisko zjistíš snadno - zvedni auto a rukou zatoč kolem, vadné ložisko hučí. Rozdíl v hučení mezi pneu a ložiskem je ten, že když uděláš \"slalom\", tak ložisko víc mění hluk (hučí/nehučí) podle zatížení, zatímco pneu hučí víc stejnoměrně, ale chce to cvik. Pneu dokážou hučet úplně šíleně. Vím to ze zkušenosti. Můžeš to poznat tak, že když je hladíš rukou, tak jsou na nich hrby ve vzdálenosti asi 10 cm. Jak hrby vzniknou, přesně nevím, snad nějaká vůle, ale fakt nevím. Takové pneu dojezdit, anebo hned zahodit. No nic, zvedni to a zatoč a budeš hned vědět. Citovat
Sobull Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Jo tak to nevím, ale asi jak píše Holland. A neměl jsi třeba předtím to kolo na zadku? nebo můžeš mít hnutý i další. nebo ti prostě ložisko odešlo jen tak, i to se stává... Mě to šlo od zadu, jako z kufru to bylo slyšet. Nejdřív jsem to házel na gumy, ale bylo to čím dál horší až to nešlo vydržet Citovat
AnotherOne Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Že je to ložisko poznáš tak, že sa hukot stupňuje s rýchlosťou auta a mení sa intenzita v zákrutách. Keď odľahčíš stranu auta so zlým ložiskom, hutok sa zmenší. Ak hukot prestáva pri zatáčaní do prava tak je vadné ložisko na pravej strane a opačne. Na heveri sa to dá poznať ale až v pokročilom štádiu. Môže byť cítiť vôľu v kolese alebo koleso nejde hladko. [upravil dne 19.2.2010 AnotherOne] Citovat
janou Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Minulý rok som na 407me menil obe na ľavej strane [upravil dne 19.2.2010 janou] Citovat
patko79 Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 no tak dúfam, že to budú len tie pneu, pretože to hučí rovnako, či idem rovno, doprava alebo doľava, začína to hučať už pri nízkej rýchlosti, zajtra skúsim, ešte či sa nezahrieva niektoré z ložisiek A pneu zásadne dávam na to isté miesto, odkiaľ som ho zobral, takže 100 % viem, že ten ohnutý disk bol na ľavom prednom. Ostatné disky sú rovné a vyvážené, len ten jeden bol ohnutý na vnútornej strane trocha. BTW, koľko vyjde predné a zadné ložisko náhodou neviete? V práci to viem mi to chlapi vedia vymeniť, len neviem, či sa dá aj inde ako v peugeote zohnať Citovat
patko79 Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 No tak mi to nedalo a zdvihol som koleso za kolesom a pravé zadné je v prdeli:blicismajlik. A presne ako povedal P607Olda ten rozdiel okamžite spozná aj laik:papa Tri idú potichu a štvrté hučí už nízkych otáčkach Teraz už len neviete niekto, kde to nájdem na servise boxe? pretože som to tam už poobede hľadal a nič Môj VIN je : VF36DRHRG21292517 alebo sa dá zohnať aj inde? Citovat
patko79 Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 Díky AnotherOne, 154 éčok, si ma potešil:nevim Dá sa to vymeniť aj doma? Alebo treba na to niečo špeciálne (vylisovať to alebo nejaký sťahovák)? [upravil dne 19/2/10 patko79] Citovat
janou Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Aby si mal nadstavec do stredu - osa je dutá. Citovat
patko79 Odesláno 23. únor 2010 Autor Odesláno 23. únor 2010 Tak, ložisko je hore:D práca samouka 3 hoďky, cena za ložisko 114€, čo nie je zase až tak moc podľa mňa. Bez sťahováka by sa to dole dať dalo pomalým vyklepávaním. Ja som použil malý sťahovák a tú strednú dutinu som vyriešil tak, že som do nej vopchal origo skrutku z kolesa, o ktorú sa oprel sťahovák:aut Pozor si treba dať na čidlo ABS/ESP, mne sa dole nedalo dať, bolo tam prilepené a urvať som ho nechcel. Každopádne na zemi bez jamy alebo zdviháka by som sa do toho nepúšťal:bojim [upravil dne 23/2/10 patko79] Citovat
pyrone Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Skusim ozivit tuto temu. Mam v prdeli predne lave lozisko , dost huci ale je mozne ze toto lozisko sposobuje trasenie celeho auta pri rychlostiach nad cca 130 km/h? Citovat
Frantic Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Ahoj pyrone, lozisko som menil cca 2 tyzdne dozadu a islo o prave predne. Trasenie to urcite nesposobovalo, skor mas zle vyvazene kolesa, pripadne brzdove kotuce su pokryvene... [upravil dne 1/4/12 17:59 od Frantic] Citovat
pyrone Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Tiez si myslim, nedavno som tam daval letne gumy a servis mal problem s vyvazenim bezdierovych aludiskov. necham ich este raz prevazit Citovat
Judes Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Pravdepodobne to bude tými kolesami, ak by boli pokrivené (zvlnené) kotúče vibroval by ti brzdový pedál pri brzdení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.