Budhas Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Zdar...tak já bych měl dolévat aditivum Eolys DPX42, nebo tak nějak....a tak tady je má otázka...nemá někdo fotodokumentaci kam a jak se to přesně leje..??Vím že potom musím na disgnostiku aby mi to tam v řj upravily...jen si to chci udělat sám...díky za příspěvky. Citovat
Budhas Odesláno 12. únor 2010 Autor Odesláno 12. únor 2010 Koukám, že asi nikdo nemá... ani nákres.. Citovat
P607Olda Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Dolej to jakkoli. Někde je zátka, anebo odpoj některou hadici, prostě vytvoř otvor a nic nepokaz... Auto si postav se sklonem doprava, ať tam dostaneš co nejvíc. Na dolívání potřebuješ stojan, kam zavěsíš nádobku, anebo lít trychtýřem (trpělivost), anebo to tam tlačit velikou injekcí... Některé systémy mají čidlo hladiny aditiva, v tom případě budeš úspěšný, protože oddálíš hlášku \"málo aditiva\". Jiné systémy vypočítávají množství aditiva, podle toho kolik dávek už bylo vstříknuto, od naplnění. Takový systém neoklameš, musí se diagnostikou po naplnění nastavit \"plná nádržka\". [upravil dne 12.2.2010 P607Olda] Citovat
sendmen Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 plnicí otvor je pod levým zadním podběhem. Nákres ani fotku nemám Citovat
jofo Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Zas by som tam nenalieval co tam vlezie aby nevybehla hlaska ze ma toho aditiva vela, ako sa stalo jednemu clenovy tu na fore. Citovat
Budhas Odesláno 13. únor 2010 Autor Odesláno 13. únor 2010 Jelikož mám v plánu tam zatím dát litr...trošku mě tlačí finance, takl toho tam snad moc nedám...na diag můžu kdykoliv za dvě sta, takže až to tam budu lejt zase, tak to nebudu mít tak drahý...jen škoda, že nikdo nemá žádnou fotku, nebo aspoň nákres... Citovat
P607Olda Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 Je to prostě na Tobě - až to budeš plnit, udělej fotky, nebo aspoň nákres... Typů nádržky je vícero, musíš si prostě poradit sám. [upravil dne 13.2.2010 P607Olda] Citovat
Budhas Odesláno 13. únor 2010 Autor Odesláno 13. únor 2010 Původně zaslal: P607Olda Je to prostě na Tobě - až to budeš plnit, udělej fotky, nebo aspoň nákres... Typů nádržky je vícero, musíš si prostě poradit sám. [upravil dne 13.2.2010 P607Olda] Tak jo, pokusím se udělat nějakou fotodokumentaci a pak to sem dám...třeba to po mě někomu pomůže.. Citovat
MarecKO02 Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 za fotodokumentaciu sa pripajam:))))mne naposledy menili aditivum minuly rok v peugeote,ale chcel by som to skusit am.a este jedna otazka ako často?dolievat myslim:))) Citovat
PEŽO 607 Odesláno 2. únor Odesláno 2. únor V 12. 2. 2010 at 18:28, P607Olda napsal: Dolej to jakkoli. Někde je zátka, anebo odpoj některou hadici, prostě vytvoř otvor a nic nepokaz... Auto si postav se sklonem doprava, ať tam dostaneš co nejvíc. Na dolívání potřebuješ stojan, kam zavěsíš nádobku, anebo lít trychtýřem (trpělivost), anebo to tam tlačit velikou injekcí... Některé systémy mají čidlo hladiny aditiva, v tom případě budeš úspěšný, protože oddálíš hlášku \"málo aditiva\". Jiné systémy vypočítávají množství aditiva, podle toho kolik dávek už bylo vstříknuto, od naplnění. Takový systém neoklameš, musí se diagnostikou po naplnění nastavit \"plná nádržka\". [upravil dne 12.2.2010 P607Olda] Ahoj. Dá se nějak obejít čidlo hladiny eolys? Motorek mne funguje,eolys je doplněný ale diagnostika píše "trvala závada" a nejde nastavit že eolys byl doplněny. Díky za případnou odpověď. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Ahoj, dělal jsi to origo dia PP2000 nebo Diagbox? Pokud ano, tak může být problém v uzávěru nádrže ve kterém je magnet, který spíná jazýčkový kontakt. Magnet může chybět. Tím se potvrzuje (otevřením nádrže a zavřením) doplnění aditiva. Dále, pokud si matně vzpomínám, tak má být v nádrži aspoň 20 l paliva. Citovat
PEŽO 607 Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor (upraveno) Ahoj. Magnety tam jsou,spinač funguje (prozvanel jsem ho micrometrem),všichni servisy rikaji že nadobka eolysu KO ale motorek v nadržce funguje,proto si myslim že bude špatne čidlo hladiny eolys. Mel jsem tu nadržku vykuchanou a vizualne vše O.K. bohužel ani nevim jak to mam zmeřit jestli to čidlo funguje,proto bych chtel toto čidlo nejak obejit. Vim že davaji odpor 20 ohm ale nevim kam ho mam zapojit Upraveno 5. únor uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
Liqui Odesláno 17. duben Odesláno 17. duben Zdravím, poznám podle některého čísla na karoserii (např. na sloupku dveří anebo jinde), jaký patří do auta Eolys, aniž bych musel pod auto zkoumat barvu koncovky nadržky (pytlíku) na aditivum DPF? Sice žádná hláška o chybějícím aditivu nevyskakuje, ale ani nevím, jestli to něco takového má. Auto v městském provozu i při ostřejší jízdě jezdí normálně, ale pak někdy při delší jízdě do kopce, jedno jestli plyn šolíchám anebo na to šlapu, padá do nouzáku s rozsvěcející se kontrolou "motoru". Po novém startu jede auto normálně a i kontorlka pak zas po dalších km jízdy zhase. Děkuji. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. duben Odesláno 17. duben ahoj, když jsem ta aditiva měnil, tak sem si ověřil co mám koupit tady přes VIN auta, taky tam i nakoupil https://www.citroeny.cz/aditiva-pro-fap/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.