Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar...tak já bych měl dolévat aditivum Eolys DPX42, nebo tak nějak....a tak tady je má otázka...nemá někdo fotodokumentaci kam a jak se to přesně leje..??Vím že potom musím na disgnostiku aby mi to tam v řj upravily...jen si to chci udělat sám...díky za příspěvky. :papa

Odesláno

Dolej to jakkoli. Někde je zátka, anebo odpoj některou hadici, prostě vytvoř otvor a nic nepokaz...:D

Auto si postav se sklonem doprava, ať tam dostaneš co nejvíc.

Na dolívání potřebuješ stojan, kam zavěsíš nádobku, anebo lít trychtýřem (trpělivost), anebo to tam tlačit velikou injekcí...

Některé systémy mají čidlo hladiny aditiva, v tom případě budeš úspěšný, protože oddálíš hlášku \"málo aditiva\". Jiné systémy vypočítávají množství aditiva, podle toho kolik dávek už bylo vstříknuto, od naplnění. Takový systém neoklameš, musí se diagnostikou po naplnění nastavit \"plná nádržka\".

[upravil dne 12.2.2010 P607Olda]

Odesláno

Jelikož mám v plánu tam zatím dát litr...trošku mě tlačí finance, takl toho tam snad moc nedám...na diag můžu kdykoliv za dvě sta, takže až to tam budu lejt zase, tak to nebudu mít tak drahý...jen škoda, že nikdo nemá žádnou fotku, nebo aspoň nákres...

Odesláno

Je to prostě na Tobě - až to budeš plnit, udělej fotky, nebo aspoň nákres...

Typů nádržky je vícero, musíš si prostě poradit sám.

[upravil dne 13.2.2010 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Je to prostě na Tobě - až to budeš plnit, udělej fotky, nebo aspoň nákres...

Typů nádržky je vícero, musíš si prostě poradit sám.

[upravil dne 13.2.2010 P607Olda]

Tak jo, pokusím se udělat nějakou fotodokumentaci a pak to sem dám...třeba to po mě někomu pomůže..

• O 15 let později...
Odesláno
V 12. 2. 2010 at 18:28, P607Olda napsal:

Dolej to jakkoli. Někde je zátka, anebo odpoj některou hadici, prostě vytvoř otvor a nic nepokaz...:D

Auto si postav se sklonem doprava, ať tam dostaneš co nejvíc.

Na dolívání potřebuješ stojan, kam zavěsíš nádobku, anebo lít trychtýřem (trpělivost), anebo to tam tlačit velikou injekcí...

Některé systémy mají čidlo hladiny aditiva, v tom případě budeš úspěšný, protože oddálíš hlášku \"málo aditiva\". Jiné systémy vypočítávají množství aditiva, podle toho kolik dávek už bylo vstříknuto, od naplnění. Takový systém neoklameš, musí se diagnostikou po naplnění nastavit \"plná nádržka\".

[upravil dne 12.2.2010 P607Olda]

Ahoj. Dá se nějak obejít čidlo hladiny eolys? Motorek mne funguje,eolys je doplněný ale diagnostika píše "trvala závada" a nejde nastavit že eolys byl doplněny. Díky za případnou odpověď.

Odesláno

Ahoj, dělal jsi to origo dia PP2000 nebo Diagbox? Pokud ano, tak může být problém v uzávěru nádrže ve kterém je magnet, který spíná jazýčkový kontakt. Magnet může chybět. Tím se potvrzuje (otevřením nádrže a zavřením) doplnění aditiva. Dále, pokud si matně vzpomínám, tak má být v nádrži aspoň 20 l paliva.

Odesláno (upraveno)

Ahoj.  Magnety tam jsou,spinač funguje (prozvanel jsem ho micrometrem),všichni servisy rikaji že nadobka eolysu KO ale motorek v nadržce funguje,proto si myslim že bude špatne čidlo hladiny eolys. Mel jsem tu nadržku vykuchanou a vizualne vše O.K.

IMG20251007171511.jpg

bohužel ani nevim jak to mam zmeřit jestli to čidlo funguje,proto bych chtel toto čidlo nejak obejit. Vim že davaji odpor 20 ohm ale nevim kam ho mam zapojit

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím, poznám podle některého čísla na karoserii (např. na sloupku dveří anebo jinde), jaký patří do auta Eolys, aniž bych musel pod auto zkoumat barvu koncovky nadržky (pytlíku) na aditivum DPF? Sice žádná hláška o chybějícím aditivu nevyskakuje, ale ani nevím, jestli to něco takového má. Auto v městském provozu i při ostřejší jízdě jezdí normálně, ale pak někdy při delší jízdě do kopce, jedno jestli plyn šolíchám anebo na to šlapu, padá do nouzáku s rozsvěcející se kontrolou "motoru". Po novém startu jede auto normálně a i kontorlka pak zas po dalších km jízdy zhase. Děkuji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...