Přejít na obsah

Liqui

Uživatel
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

Vše od uživatele Liqui

  1. Zdravím, tak opět výstražná oranžová kontrolka a hláška Engine anti-pollution system faulty. Poprvé se objevila vloni v létě, ale během té samé cesty zhasla. Znovu cca měsíc zpět a po pár dnech taky zhasla, zrovna během cesty do servisu. V servisu údajně něco vyčistili, smázli chybu a chvíli byl klid. Teď během týdne hláška už podruhé. Při první jelo auto pořád normálně a po dvou dnech odstavení pak během následné cesty zhasla, jezdilo se dál. Dnes jízda v součtu cca 100 km v pohodě, a při zpáteční cestě pár km od baráku, aniž bych auto nějak honil, blik, a je tam zas, akorát teď už byla jízda v nouzáku. Nepomohlo ani zastavit a znovu nastartovat. Motor poslední dobou pořád běží tak nějak nepravidelně (od STK), ať je v nouzáku nebo ne. Do autorizovaného servisu se ale hned tak nedostanu, tak jen tak orientačně se zeptám. Mohly by to eventuálně dělat svíčky, ani nevím, kdy se měnily. Anebo jestli nedošlo aditivum pro DPF, jestli to tedy může souviset. Kdysi mi tady sice někdo psal, že by se auto mělo ozvat, ale při mém štěstí ohledně tohohle auta může být v háji žárovka kontrolky, jestli to nějakou má. Já ho ještě nedoplňoval. Aditivum - předpokládám pytlík asi někde před levým zadním kolem. Co se do toho dává a kde objednat, neví náhodou někdo bez dlouhého hledání? Díky. (P607, r. 2004, 2.2 Hdi, 98 kW, automat).
  2. Po čase zas zdravím. Dnes se mi rozstvítila oranžová kontrolka motoru doprovázená hláškou Engine anti-pollution system faulty. Stalo se mi to jednou už někdy před létem, když jsem hodně dupl na plyn, auto současně padlo do nouzáku. Po dalším nastratování tenkrát ale už bylo vše ok., kontorlka se už nezosvítila, auto jezdilo úplně normálně. V servisu mi pak řekli, že asi nějaká anomálie, krátkodobé vysoké znečištění výfuk. plynů nebo tak něco. Teď se ale rozsvítila při klidné jízdě a po dalších startech nezhasla, přitom auto jede normálně. Resp. při normálních provozních otáčkách jede normálně, jde i za plynem, ale na volnoběh hrozně kolísají otáčky, anebo i při pomalém popojíždění v koloně (je to automat, takže když nešlapu na plyn). Začalo to po poslední technické konrole, která proběhla cca 14 dní zpět. Všiml jsem si toho kolísání na neutrál hned jak jsem vyzvedával auto, přitom než jsem ho dával na technickou, motor běžel krásně čistě. Teď už to s autem cloumá i při pomalé jízdě bez šlapání na pedál plynu. Nějaká rada na co se zaměřit? Díky.
  3. Liqui

    klimatizace

    Ahoj. Díky za tip.
  4. Liqui

    klimatizace

    Zdravím, pokud by měl někdo nějakou radu, budu rád. Dnes vedro, klima normálě běží. Zaparkuju, po hodině se vrátím, mezi tím začal řádný slejvák. Nastartuju, vyjedu, ale začnou se mlžit okna, tak spustím odmlžení a začala vyskakovat chyba za chybou (deaktivace airbagu i u splujezdce, chyba brzd, ESP, airbox faulty atd., najednou jsem málem nezatočil, protože úplně stuhl volat a na závěr chyba převodovky a nouzát, takže jsem se v daném místě pomalu nerozjel. Nic nepomohlo ani po novém nastartování, větrák ofuku oken chvílemi běžel a chvílemi ne, servo taky tak. K autu jsem se vrátil po 2 hodinách, nastaruju, chyby žádné, dokud nesepla klimatizace. Pak nastalo to samé, okamžitě stuhl volant a začaly naskakovat chyby. Když klimu vypnu najednou jde servo, ofuk oken nevypína, bez chyb. Po chvíli ale zase sám naskočí autorežim klimy a je to nanovo. Přitom když běží zrovna větrák je cítit, že klima chladí. Na co se zaměřit, jezdit s úplně vypnutou ventilací fakt nejde. Díky.
  5. Liqui

    ruční brzda

    Zdravím, neměl by někdo odkaz na obrázek (schema) na zadní ruční brzdu, resp. rozkreslené sestavení brzdového obložení a ostaních dílů zadní ruční brzdy a jejich uložení pod koutoučem, P607, r. 2004, 2.2. HDi, 98 kW. Začalo tam něco drhnout, interzitá různá, někdy více někdy méně, ale nic výrazného. Tak do servisu, údajně zatuhlé lanovody ručky, prý to rozpohybovali. Drhlo to ale stále stejně, a než jsem se dostal opět do servisu tak rána, auto nadskočilo, a začlo drhnout o poznání více. Tudíž opět servis, něco tam uvolnily, že můžu jezdit než dojdou díly, a byl klid, žádné dření, jen ručka nebrzdila dostatečně. Údajně úlítl nějaký čep ze zadního plechu, seklo se to a poškodilo uchycení obložení. Následně mělo být vše vyměněno, ručka brzdí jako nikdy dříve a už na pár zubech, ale zase tam něco drhne hned od převzetí jako předtím (po týdnu si to nesedlo). Tak to znovu zkontrolovali, a teď prý přidrhává kotouč o ten zadní ochranný plechový štít, protože ten plech je prý narezlý a nabývá tloušťky. Což mi příjde jako blbost, neboť když za něj vezmu, je fakt pevný a nedá se ani o kousek odehnout od kotouče, tj. intenzita skřípění by snad měla být stále shodná, a ne někdy skoro nic a jindy, hlavně při pojíždení zatáček, výraznější škrtání. Přijde mi, jako kdyby bylo volnější obložení ručky a někdy se posunulo a šrtalo zevnitř o kotouč (buben). Po páté se mi ale už do servisu fakt nechce.
  6. Liqui

    Sekundární baterie

    Zdravím. Nevím kam dotaz umístit, tak zkusím sem. V kufru za tapecem za pravým zadním kolem, v "kapse" pod sekundární baterií, vedou tesně nad dnem dva svazky slabších barevných kablíků do dvou průchodek skrze kastli směrem ke kolu (resp. asi dva dráty a do druhé průchodky asi 3 nebo 4). Neví někdo k odkud a k čemu vedou. Zjistil jsem, že celý prostor pod baterií je pod vodou, která nevím kde se vzala. Shodou okolností mi poté co jsme to vysušoval a hýbal s kabely přestalo fungovat ESP + ABS. Tak zkoumám, zda to souvisí anebo je to jen souhra náhod. Díky
  7. Liqui

    Sekundární baterie

    Zdravím, tak opět další sekundární baterie v háji. Po loňkých a předchozích útrapách s vybíjením sekundární baterie jsem vloni z jara rozebral co se dalo a odpojil vše nepůvodní na co jsem přišel (HF, Bluetoot atd.) a dal novou baterii. Zdálo se, že je klid, žádný problém s vybíjením. Bohužel jen do prosince. Mezi svátky najednou sekundární baterie během týdne opět k.o., nešla ani nabít. A během dalších pár týdnů další dvě nové v háji. Kyselinová se ještě impusní nabíječkou probrala, ale po 3 dnech v autě je opěk k.o.; gelovka už ani nešla nabít. Při měření napětí při chodu motoru (svítící světla atd. jako za provozu) na obou bateriích (přední i zadní) cca 13,7 V. Je to o.k.? A jaký tedy má alternátor dávat proud, aby se obě baterie dostatečně nabíjely. Odchází mi neustále jen ta zadní. Když je tedy pak už hodně vybitá, začne se vybíjet i přední. Auto bylo v minulosti v několika různých servisech, ale na nic nepřišli, a během roku zlikviduje 1-2 baterie (některé končí rychleji, asi podle kvality baterie). Ale teď 2 ks Varty za 2 měsíce.... Nějaká rada, nebo podobná zkušenost?
  8. Liqui

    Budiky

    Zdravím. S autem jezdím málo, ale neustále a poměrně často mi odcházení malé celoskleněné žárovky podsvícení a kontrolek v budíkách. Kdysi jsem dal shodnou za to co tam bylo, tj. 1,2 W. Pak už jsem to nezkoumal a dával při výměně ostaních vždy 1,2 W. Dnes opět, ale všiml jsem si, že některé další, i když ještě svítí, jsou zevnitř očouzené do černa. Jaké tam správně patří žárovky, ty 1,2 W, anebo ještě dělají 1,5 W. Díky.
  9. Liqui

    Motorový olej do HDi

    Zdravím, kolik přesně patří motorového oleje do P607 2.2 Hdi 98 kW, r. 2004? Poprvé, co mi vrátili ze servisu prázdný 5 litrový kanystr, že to nalili po rysku max. Dali pak ale novou měrku oleje, náhražku na tento motor, pry se jim ta původní rozpadla, a podle te tam mam min. půl cenťáku nad max. a podle stare to nezjistim, nebot chybi cely vrsek, nevim kam az ji zarazit. Merak co ukazuje na palubce asi ukazuje jen podmiru oleje. Nevim, jestli to nemam radeji odsat, vic oleje preci taky neni správně. Diky.
  10. Liqui

    Brzdy - kotouče,destičky

    Zdravím, na předku jsou potřeba vyměnit brzdové destičky, tak chci nechat vyměnit i kotouče, prý už jsou nic moc. Koupil jsem kotouče Bremba a mají být i se šrouby na přichycení k náboji. V kazdém kotouči jsou ale tři díry (kormě otvorů na šrouby ko), v náboji jsem myslel že jsou dva otvory na přichycení kotouče (ale nevidím tam), a šrouby byly přiloženy v sadě jen dva, tj. jen jeden na kotouč. Je to správně?
  11. Liqui

    únik vody

    Zdravím, může poradit někdo znalý, abych nenarazil na nějaký zádadní problém v průběhu demnotáže a auto pak nebylo možném převést. Jde vypustit okruh chlazení motoru, vyměnit chladič vody (před ním je ještě chladič klimy, ten zůstane) a zase naplnit a odvzdušnit bez nutnosti rozebírat celý předek a sundavat saharu? Resp., když odpojím hadice a 2 úchty nahoře na chladiči, půjde vytáhnou nahoru? Už se mi nechce znova sundavat celý předek. A ještě, kde je nějaký výpušťák, kolik je náplň okruhu chlazení (P607 2.2hDi, r. 2004, automat) a kolik odvzdušňovacích míst je na okruhu. Díky.
  12. Liqui

    Vymena autoradia

    Zdravím, je možné vyměnit bez nutných dalších úprav rádio z novějšího modelu (po face l.) s CD přehrávačem za starší s kazeťákem, ke kterému byl připojen CD měnič a navigace umístěné v kufru? Díky.
  13. Liqui

    blbne otevirani dveři

    Zdravím, mám trochu jiný problém s dveřmi u řidiče, ale nechci zákládat nové vlákno, tak zkusím zde. Občas se mi stane, když trochu přimrzne, že odemku normálně dálkáčem a po otevření dveří u řidiče je už nemůžu zabouchnout, nedrží zavřené, zámek nezacvakne. Můžu s dveřmi mlátit jak chci, protáčet zámek klíčkem anebo cvakat západkou z boku, ale nic, ta nezacvakne. Auto se musí ohřát aby topilo a ve dveřích někde něco povolilo. Nemá někdo podobnou zkušenost, abych věděl na co se zaměřit, než budu rozebírat dvěře. Abych pak nezjistil, že to bylo zbytečné, protože se třeba do zámku ani nedostanu. Díky.
  14. Liqui

    Přední nárazník

    Nevi nahodou nekdo, zda se daji dostat bez odmontovani nazarniku zpet ty plastove otocne prichytky narazniku k blatniku pod svetly? Zapomel jsem je tam dat pri montazi narazniku a uz mam vse skompletovane, ale lehce odstavaji ty hrany narazniku v mistech prichytek.
  15. No prave ze pri sepnuti klimy neudela nic, ale nez se veterak zasekl, taky to trvalo nez se roztocil na malou rychlost, a to bylo zrovna jeden den cca 15 st., ted je kolem nuly. Pri zapnuti klimy se ma spudtit vzdy, i kdyz je takova kosa?
  16. Díky za foto. Hm, zase skvěle přístupné místto. To bude asi zajímavé se k čidku dostat. Doufam, že alespoň odpojením docílím sepnutí větráku. Nebo myslíte, že vlivem zadření větráku a spálením pojistky mohlo mimo pojisku odejít i něco jiného?
  17. Namá prosím někdo k dispozici schema ovbodu chlazení na P607 automat 2,2HDi, 98 kW, s klima, r. 2004, abych našel teplotní spínač venitlátoru chladiče, který když odpojím, předpokládám, že by se měl větrák po nastartování spustit bez ohledu na teplotu chladiva. Díky.
  18. To jsem si taky myslel a tak odpojil konektor od nadrzky v domeni, ze cidlo teploty je tam, a nic. Nebo je jinde? Jinak tedy vetrak mimo auto na baterii bezi.
  19. Poradi nekdo jak na aute vyzkouset vetrak chladice a klimy, aniz bych musel cekat na ohrati vody? Jak docilit aby sepl.
  20. Zdravím, a díky za odkaz na pojistky výše. Ještě bych se chtěl dotázat někoho znalého ohledně motoru ventrilátoru chladiče. Zadřel se o plastový rámeček, protože praskly dvě výztuhy toho rámečku pro uchycení do sahary, a odpálilo to pojistku. Sehnal jsem celý větrák i s rámečkem, ale má utržený pojistný šroubek vrtule (je s opačným závitem a nevím jaký má šroubek parametry, průměr a závit, zda se dá nahradit, když ho nějak vydoluju ). Takže bych chtěl prohodit motory a použít původní motorek co byl v autě. Oba motory se po připojení na batrii rozběhnou. Když ale měřím na pinech nazapojeného motoru odpor, ten můj původní má jen 0,9 ohm a nekolísá a ten koupený staronový cca 22 ohm ale odpor kolísá sem tam (neustálí se), aniž by se otáčelo vrtulí, tak nevím. Je tam jen jeden větrák pro chladič vody i klimu. Nerad bych to uvařil anebo nějak poblbal klimu. Ještě jsem si vzpomněl, že kdysi po diagnostice v Peugeotu mi sice řekli, že je vše o.k, ale v papírech jsem pak s odstupem času vyčetl vypsanou závadu koherence motoru ventilátoru chlazení vody a klimy, ale žádné problémy s autem nebyly, tak jsem to neřešil. Poradí někdo jak zjistit zda je motor správně funkční? Díky.
  21. zdravím, múže mi prosím někodo poradit, kde je pojistka ventilátoru chlazení a klimy (mám jen jeden). Nasálo mi to igelitovou folii a přestal fungovat, resp nejde sním ani pootočit. Doufám že je někde pijistka a odešla odešla jen ta, ale v mototorovém prostoru u pojistek dle manuálu není. Díky.
  22. Liqui

    Prosím poradtě FAP 2.2HDI

    Zdravím, díky za reakce. Tankuji víceméně min. 3/4 nádrže (nafta aditivovaná), nevím jak předemnou. Když jsem auto kdysi koupil, bylo v Peugeotu na diagnostice a mělo být vše o.k. Ptal jsem se i na aditivum pro FAP, bylo mi řešeno, že až dojde, auto se ozve, tak jsem to neřešil. Najeto má něco přes 170.tis, ale příjde mi, že regenerace poslední dobou neprobíhá tak často, anebo tak zantelně. Alespoň jsem tedy vždy dřív přikládal občasné výraznější kolísání otáček a zvýšený hluk při zastavení právě regenerci. Jak s jistotou zjistím množství aditiva, jen rozebráním zadní sedačky a mechanickou kontrolou naplnění nadržky nějakým udělátkem, nebo je tam měrka?
  23. Liqui

    Prosím poradtě FAP 2.2HDI

    Zdravím, může mě prosím někdo navést, kde je na palubce nebo jinde nějaká kontrolka pro případ, že dojde aditivum pro FAP? Anebo to hlásí jen PC jako závadu na displeji, když dojde, a nemůže se tudíž stát, že aditivum není a kontrola nesvítí protože oděšla žárovka. Auto nikdy nijak nekouřilo, ba naopak. Jezdím s ním však už jen málo, nehoním ho a víceméně jen kráké vzdálenosti, letos se moc neprojelo. Dneska servisáka vymetli z emisí, neboť auto nesplňuje, prý asi špatný FAP. Na začátku to údajně bylo jen nepatrně nad limitní honotu (0,5 nevím čeho, co snad dříve ani neměřili), ale čím déle to týrali, tím to bylo horší. Jsem laik, jen hádám, že jestli byl FAP nedostatečně regenerován a byly tam nahromaděné saze, asi se tůrováním ještě více hromadily. Teď otázka na co se zaměřit, zda je aditivum když auto nic nehlásí, anebo zda odešel FAP. Díky.
  24. Liqui

    topeni 607

    to: Kovacmichal Zdravím, potkalo mě asi to co bylo popsáno. Přestala fungoval klima, tak jsem nechal naplnit chladivo. Cca po 14 dnech opět nechladila a přestal i foukat ventilátor, tedy někdy šel jindy ne, ale i když běžel, nechladilo to. Nechal jsem tedy vyměnit údajně špatný chladič klimy a opět naplnit, asi tři dny to konečně normálně fungovalo. A teď, když jsou přes den zas vedra, tak mrtvo. Ventilátor na AUTO nesepne, přitom na panelu ukazuje, že je naplno, a nelze regulovat ani ručně. Co bylo příčinou popsané závady, podařilo se vyřešit? Díky.
  25. Liqui

    Otevírání kufru zlobí.

    Zdravím. Chtěl bych se zeptat, kudy vedou kabely od motoru víka kufr, než začnu rozebírat tapec. Zda se mohly někde taky přelámat, i při tom opravdu zřídkavém použití. Už je to dlouho, co se vylomil ten mini čep táhla víka kufru z pantu (byl vlisovaný). Motorek normálně fungoval dál, tak jsem jen sundal táhlo a zvedal ručně. Nyní jsem chtěl vyměnit pant za nový. A ejhle, kromě toho, že už nejde kufr odemkout dálkou z klíčku už netočí ani motorek. 607 už nepoužívám na běžné časté ježdění, ale přijde mi, že pokaždé, když do toho sednu, nefunguje toho o něco víc než když jsem jel naposled.
×
×
  • Vytvořit...