Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

MilanF1: ja ked idem na 4ke 1400 tak uz to neni ono, uz to zacina dunet...pri 1250 na 4ke sa motor spravne nechladi, viac sa namaha a ver tomu ze ked podradis do 3ky tak ti to bude zrat menej, toto uz je trochu modernejsi motor.

Kamarat ma P405 1.9D a na 5ke chodi 55km/h a ten motor ma nabehanych cez 600tis a stele ide, ale HDi je uz o inom

Odesláno

Boronto: Tak já v obci při 50 mám čtyřku a 1250 otáček, pětku tam fakt dávat nemohu.

shark734: to já s P309 jsem jezdil na pětku po obci a no problem, minimum bylo 35 km/h, to mi zrovna řvalo rádio a já zapomněl řadit - valilo se to na volnoběh :-) Kdyby mi třeba někdo potvrdil teorii, že nejnižší spotřeba je na vrcholu točivého momentu, pak by to bylo OK. Pak držet motor mezi 1750-2200 - to by bylo OK. Já tak většinou mimo obec jezdím - mezi 80-90. Pro mě to auto je moc výkonný, já ty kobyly ani nevyužiju.

Odesláno

Pokoušel jsem se to točit, obec 3, pětku nad 90. Jezdím s Peugeotem teprve od listopadu, autem 22let, musím se převychovat:mad:. Mezi motorem a pedálem je spousta záhadných čuramentů, nejen odstředivý regulátor jak bych si mohl představit. A jestli to napíše Medvěd, tak to jako \"učeň prvního ročníku\" respektuju. Naberu plnou, a konec ploužení. Uvidím to při dalším tankování, než odrovnat dvouhmotový setrvačník a kdovíco k tomu, to se raději přinutím točit:nevim

Odesláno

Jezdi normálně a spotřebu neřeš... 307 kort SW je dost velký a těžký auto... Já mám 307 SW 1,6 HDI 88kw s FAP a jezdím teď v zimě za 6,5. Mám taky 306 sedan v benzínu 1,8i a ta žere skoro stejně, jenomže je to o dost lehčí a hlavně o dost menší auto... prostě jestli ti to žere klidně kolem 7 tak je to ok. Hlavně nevěř klukům v hospodě, že jezdí s oktávkama tdi za 5 litrů, dlouhodobý průměr mají v zimě taky kolem 6 a to jen proto, že je to o dost menší auto než P-SW. :super ...

Odesláno

Tak moje teorie mě hodně překvapila , po dalším testovacím dnu jsem ověřil že vyšší otáčky jsou učinejší nežli točit někde kolem 2000-2200 . Je učiné rozjet se na 1 vytočit do 2600 ot. dát za 2 vytočit tak do 2800-3000 ot. dát za 3 a točit to dokud není rychlost na 90 Km/h a dáme za 5, koukejte jak to poleze dolu ja mel nejmeně 4,8l na aktualce chce meli jet třeba 110km/h budem točit 3 do tech 90km/h dáme za 4 a točíme dokud nejedem 110km/h teprva pak dáváme za 5 , spotřeba bude opět poměrně solidní , ale pouze se zahřátym motorem a pak zaleži na silnici, větru nahuštenych pneumatikách , Bojujme proti vysoke spotřbě společně ;)

Odesláno

Možná by napověděla tabulka průběhu toho kroutícího momentu, ale nikde jsem takovou nenašel. Plochá je dost realtivní pojem:mrk Na Wartburga taková byla, dnes tabulky dělá program PC, tak :myslim proč ty tajnosti?

Odesláno

Dneska jsem vzal auto na výlet, najel jsem 325km v kuse po okreskách, kolem Lipna atd. Po příjezdu domů dle PP průměrná spotřeba 5,5L/100km, údaj bude dobře, protože jsem tankoval za 500,- a ukazovalo to tak stejně v nádrži. Jízda dle předpisů, párkrát trochu víc, občas trochu míň, hlavně kolem Wimperku bylo spousta sněhu, tak jsem na prázný nedělní silnici zkoušel, jak funguje ESP a je to fakt dobrej pomocník. Nejvíc to auto žere, když je studený, pak to šlo hodně rychle dolu, i na 5,4 ale pak jsem trochu chvátal. Jsem zvědavej, až opravím podtlakový ventily, jestli to klesne.

Odesláno

tak se taky přidám k debatě .. mám 306 TD 66kw ... netušim za kolim jezdim přesně a tak nák mě to trochu štve, když naberu 30 litru do nádrže, tak na to najedu něco mezi 400-500 km což je spotřeba plus minus mezi 6-7,5 litru, ae zajímalo by mě celkem kolik to je přesně ...

ke stylu jízdy ... někde jsem četl, že je ideál řadit ... u 30km/h hodit tam 3 kvalt

u 50km/h hodit tam 4 kvalt

u 70km/h hodit tam 5 kvalt

což odpovídá plus minus řadit kolem těch 2000 otáček plus minus ...

a chtěl bych se zeptat, zda je lepší na spotřebu pomalej rozjezd ( v nižších otáčkách ) a nebo normálně sešlápnout pedál a v rozumných otáčkách přeřadit?

Odesláno

apfelix: abych zjistil spotřebu, odhodlal jsem se tankovat plnou, dřív jsem žbrndal za pár stovek, a to se těžko pořádně počítá. Dál musí radit kompetentní, něco je tady:

zde řešený zacházení s HDi bude asi trochu jiný, ačkoli třeba unavený filtr vzduchu škodí všeobecně. Naměřil jsem 7,1, tak to teď točím, ačkoli to tahá od volnoběhu, jak tu mouřejší radí. Až dotankuju, poznám.

Odesláno
Původně zaslal: apfelix

a chtěl bych se zeptat, zda je lepší na spotřebu pomalej rozjezd ( v nižších otáčkách ) a nebo normálně sešlápnout pedál a v rozumných otáčkách přeřadit?

Když se jezdí soutěže o nejnižší spotřebu, tak jejich akcelerace je téměř nepostřehnutelná.

Odesláno

Tak spotřeba o něco málo klesla , jezdim podle pravidel , motor točím , snažim se vyhýbat vesnicim , jezdim o krapet delší trasou ale s jednou vesnici nežli s 6 a celkove vyhledávam hlavni silnice , naftu jsem natankoval u Benziny nežli u Luck Oilu , tak doufam že spotřaba pujde dál dolu :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...