Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak mě napadlo pro oživení fóra a hlavně po zkušenostech s jinýmy auty,měnil jste už někdo na 407sw 2.0 spojku a jaká je skušenost.Zajímalo by mě kolik se dá asi tak v průměru najezdit do výměny a taky hlavně cena za novou.Zdravím všechny ...

Odesláno

Ja si myslim,ze je to i o tom jak kdo stim jezdi,jestli se s autem jezdi jen mesto,tak ma mensi zivotnost :) Ja vim,ze budu stovnavat trabanta s mercedesem,ale znamej mel Felicii a mel najeto 60tis-pak ji prodal a druhemu majitely se spojka rozbila asi po cca 1000km..... Segra ma WV polo a spojku menila ve 120tis, no a ja mam i Felicii ma najeto 220tis a spojku jsme nemenil:) Takze asi tak:papa:papa:papa

Odesláno

Nazdar chlapci. Ked sa tu uz pise o spojke, mam otazku o jej pouzivani. Vieme, že kazde stlacenie spojkoveho pedalu ju opotrebuva. Co je teda lepsie? Priklad, ked stojim na krizovatke, pomaly sa pohybujem dopredu, tak ze pracujem stale spojka-plyn (rychlost vobec nevyradujem). Alebo pohnem sa kusok dopredu, vyradim rychlost a o 2 sekundy zase musim spoku vytlacit, zaradit, pohnut sa dopredu a tak stale dookola. Alebo to je jedno? Diky:papa

Odesláno
Původně zaslal: King81

Nazdar chlapci. Ked sa tu uz pise o spojke, mam otazku o jej pouzivani. Vieme, že kazde stlacenie spojkoveho pedalu ju opotrebuva. Co je teda lepsie? Priklad, ked stojim na krizovatke, pomaly sa pohybujem dopredu, tak ze pracujem stale spojka-plyn (rychlost vobec nevyradujem). Alebo pohnem sa kusok dopredu, vyradim rychlost a o 2 sekundy zase musim spoku vytlacit, zaradit, pohnut sa dopredu a tak stale dookola. Alebo to je jedno? Diky:papa

stlacenie spojkoveho pedalu neopotrebovava spojku ale spojkove lozisko,pri pustani spojkoveho pedalu sa opotrebovava cely spojkovy system,to je spojkove lozisko,lamela spojky,pritlacny tanier,cize neodychovat na spojkovom pedali s nohou
Odesláno

Tak ta výměna mě v brzké době čeká.Akorát ještě nevím kam to dám udělat.Když s tím jezdím slušně,tak to ještě jde,ale jakmile trochu víc sešlápnu plyn,tak je to znát jak prokluzuje.

Mám najeto cca 180 tisíc

[upravil dne 8.2.2010 Jurko]

Odesláno

Přidávám se do zástupu, taky mi sem tam na vyšší rychlostní stupeň proklouzne. Počítám že do dvou měsíců půjde ven:fnuk Co jsem zaslechl odhad tak i se setrvačníkem cca 23tis :o je to možný že by to byl takový ranec? Jo a podotýkám není to u origo Peugeot servisu......

jo a mám najeto 150tis

[upravil dne 8/2/10 Brizan]

Odesláno

Se setrvákem to je opravdu ranec. Doufám, že ho nebudu mít načnutý, vůbec ho neslyším. Jen aby nebyl vyhřátý od toho občasného klouznutí. Doufám, že bude potřeba jenom spojková sada.

Odesláno

tak 3 jste napsali že vás čeká výměna spojky,ale ani jeden nenapíše kolik máte najeto. Kdyby jste to napsaly dostane toto vlákno smysl.:bacha:bacha:bacha

A vůbec by bylo dobrý kdyby kždej u svého problému UVEDL POČET NAJETÝCH KILOMETRŮ !!

Výrazně by to zvýšilo hodnotu zde uváděných informací.

Berte to jako výzvu.

Ono je totiž velkej rozdíl,když určitej díl odejde v 80000 nebo v 200000.Může to i lecos napovědět o skutečném stavu kilometrů.

Odesláno

Tak tedy spojka na 407sw 2.0HDI šla do kytek v 75000km, cena byla 15000Kč v Peugeotu Vysoké Mýto. A taky bez setrváku.

Začala nejdřív trošku klouzat. Zjistil jsem to cestou do Francie, pak se cestou zpět trošku uklidnila a vypadala, že ještě něco vydrží. Jenže pak bylo potřeba odtáhnout jiný auto na laně asi 50 km a šla sr*t za hodinu.

EDIT: ta cena 10000 byla kde? To je docela rozdíl

[upravil dne 8.2.2010 Sobull]

[upravil dne 8.2.2010 Sobull]

Odesláno
Původně zaslal: Kawa

tak 3 jste napsali že vás čeká výměna spojky,ale ani jeden nenapíše kolik máte najeto.

Upraveno viz. můj příspěvek:mad::papa

Odesláno

Jo ta cena není nic divného,když dáš 16 000kč,za dvouhmotu,6000kč za sadu Luk a za ten zbytek a práci,tak to tak vyjde v servisu.Jenže ono je to tak,dvouhmota 9 500kč,sada 3600kč pro servis,ale ty se na tu cenu nikdy nedostaneš.To jsou ty odběratelské smlouvy.Takže už mají na tobě vyděláno dopředu,prodělal jsem si to taky.Až jsem to měl vyměněné tak byli nabídky ůplně jiné a jeden mě nalil čistého vína.Jinak mám pocit,že ty ceny už trošku spadly oproti loňsku,jak tu píšou v jiných vláknech o spojkách.Asi tak.

Odesláno

koukal jsem na e-shop s dílama ( www.e-cat.cz ) a ceny spojek a setrváků jsou:

spojka,sada - 5550 - 6692,-:nevim

setrvák 15174 - 15709,-:bojim

+ samozřejmě práce,takže asi tak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...