shark734 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 ja na motor nemozem povedat jedno zle slovo...mam na tachaci cez 100tis a ziadny problem nebol, pri -20 nastaruje na prvykrat(trva asi 6s ale chyti)....samozrejme pravidelne menim vsetko co treba Citovat
Chepp Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Taky se priznam ze s HDi nemam problem, jedina vec vymena drv, ale to bylo zpusobenou chybou v servise. Myslim si ze je to trosku narocnejsi motor na udrzbu, ale nakladny bych ani nerekl.. delal sem na aute hroamdu veci ale nikdy nic s motorem a jede jako o zivot.. na tachaci 220tkm... ale realne tak 400? buh vi.... ja bych hledal problem jinde... nez v motoru... samoze nejsem schopen presne rict co mate za moto mam decentne jiny. Citovat
MatrixChose Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Přesně to taky říkám, jen víc takových, ať ceny padaj a padaj a rád si půjdu koupit zase to HDi za levno a aby byl výběr Citovat
bara Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Pro šindy 307: Víš co? Hodím ti sem 2 odkazy,jeden je o autě z druhé ruky http://www.e46.cz/index.php/bmw-e46-rady-pri-koupi/64-rady-pi-koupi/88-diesel-z-druhe-ruky.html a ten další o čipování jako takovém. http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=142 Samozřejmě se jich dá najít mnohem víc,tento je třeba ford clubu,což nehraje žádnou roli.Popisují v něm jak lze lehce čipnutím sprasit motor a pak to jde do desetitisíců korun.Tohle se všeobecně ví takže si tu zcela zbytečně honíš triko.Já jsem taky před 1,5 rokem nadával,že to nemá díru na tažné oko a byl pro srandu,než jsem zjistil,že auto bylo čelně bouráno a nárazník byl popraskaný a nějaký všeuměl to zavařil tak,že tu prasklinu zavařil i s dírou a jelikož normálně jelo,neměl jsem důvod ihned hledat jak se táhne že?Startovalo na brnk.Tím chci jenom říct,že můžeš mít něco zatajené třeba sprasený čip tuning. Citovat
Radek 306 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 125Kw je dost risk, ne že by ten motor byl špatej, tyhle motory vydrží fakt hodně, sle takovouhle presečinu asi špatně snáší chce to hledat, co se tomu nelibí, ale softem bych asi začal Citovat
kodajz Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 jj P 307 a nepíšeš rok výroby, předváděčky jsou většinou max 3 roky staré. V techničáku je jméno autosalonu jako vlastníka. Dovozy jsou většinou předváděčky nebo od důchodců co s tím málo jezdili nebo od staré paní co to má po manželovi co umřel-chce se mi smát kde dovozci tyhle infa berou. Normálně koupí levné auto, stočí km, načančají a pohádka je na světě. čech chce takovým pohádkám věřit protože dal spoustu peněz. Např němci měnili velké techničáky plošně, když kupuješ auto starší, musíš k němu dostat i starý velký techničák. Kdo ví jak je tu u francouzkých lajdáků. Navíc francouzská předváděčka, každý den jiný testovací jezdec, jsou jako italové, ráno start a furt plný plyn. brrrrr:myslim [upravil dne 5/2/10 kodajz] Citovat
BV406 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: Šindy 307 SW 125 kW sem si jistý, bylo to dovezene s francie jako předváděcí vůz.A ty peníze co jsem za to dal.A neni to přehnané,už jsem se nabažil výkonu a chtěl bych ještě víc. no, dobry no, kdyz chces vic, tak sis snad mel koupit poradny motor a neprasit stavajici... nikde nepises, co tam vlastne mas za motorizaci ... tzn. objem a puvodni vykon Citovat
BV406 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 jinak v tom prvnim odkazu, ktery tu dal bara nade mnou ... tam jsou pekne perly :myslim [upravil dne 6/2/10 BV406] Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 No jo, to je ten starej Vaculíkův blábol, je to nalepené v leckterých diskuzních fórech, i v novinách. Citovat
BV406 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 :xvul citace: Při plné zátěži se ale turbo silně zahřívá a když náhle vypnete motor, způsobíte to, že rozpálený rotor se ještě chvíli točí, aniž by k němu proudila chladivá olejová lázeň. konec citace jiste, vsichni prece vypiname motor zasadne, kdyz ma aspon 4000 otacek ... jeste jednou sory za ale nedalo mi to ... Citovat
Radek 306 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 prej že se motor točí když už tak se dotáčí turbo a to je dobrý dochladit Citovat
Hauke Ivo Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 zkus vyměnit palivovoej filtr, taky mi to trhalo po víměně OK, nevim jestli jsi ho uz menil ale na 60 se meni poprve pokud se nemilim... Jo a jen pro predstavu ja mam za poslednich 30.000 km uz druhej a porad to sami Citovat
twoolf Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 viděl jsem partnera s chipem na stejný výkon. Jel jak prase, žral jak prase a třískalo to vněm jak prase. Chtít 200kobyl, nesockuju s levnym autem a koupim si 3,0 V6 a nemusim trapařit s Chipem. Sice o něm taky uvažuju, ale spíš jako optimalizaci průběhu momentu avýkonu. Jinak 125 kW mají nová HDi a těžce pochybuju, že jsou konstrukčně ůplně stejná jako generace minulá. Citovat
BV406 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: Radek 306 prej že se motor točí když už tak se dotáčí turbo a to je dobrý dochladit kdyz,tak pise ROTOR, ne motor a mysli tim rotor turbicka [upravil dne 6/2/10 BV406] Citovat
Radek 306 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 jsem slepej, sorry ale to má pravdu, že to chce dochladit Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 No jak by, tlakovým olejem, jako ložiska na klice. Ale vzhledem k tomu, že se turbo provozem zahřívá a je od bloku oddělené, tak se tím olejem také chladí. Pokud jedete pilu, teplota turba stoupne klidně i na stovky stupňů, a pokud se pak ten motor hned vypne, olej se v turbu připaluje. To je ten problém, a ne jestli se točí nebo ne. Ale řekněme si upřímně, kde vám nastane situace, že jedete dlouho na plný výkon a pak naráz motor vypnete? Možná když jedete 200 po dálnici, vyjedete takhle 5km dlouhej koůpec a strhnete to k pumpě. Jinak asi těžko... Citovat
MHS Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 kdyz sem ted nedavno mnenil motorovy olej a daval sem jiny tak to maze ten samy olej? Citovat
MatrixChose Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Jo, ten samý nebo leješ vedle i fritovací? Citovat
MHS Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 no to ne ja jen z nektereho vlakna myslim hdi nemazou umiraji byla zminka o tom ucpavani tak se ptam jestli kdyz sem vypustil olej jestli v tom turbu nezustal bo fakt newim jak to tam vypada:D no a kdyz teda pojedu jak pises pilu 200km na dalnici tak to mam nechat vychladnout na volnobeh? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.