Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

1500 je minimum po rovine, pokud jedes z kopce je to jedno a do kopce samozrejme od 1800 a vys, motor neni dobre podtacet jak bylo receno vyse, spatne se chladi, velky zlaky..

Odesláno

Tak proto mi automat řadí při 2200ot., já byl zvyklý řadit tak 1600ot, a koukám že blbě? Ale při 2200ot mi to řadí pouze když nastavím zimní režim a nejedu do kopce :)

Když nemám nastaven žádný režim tak to řadí ještě později což se mi nelíbí, proto stále dávám zimní režim.

Nevím jestli to dělám dobře ale jde i o spotřebu. Ten zimní režim má nějakou výhodu v zimně, momo to že řadí dříve?

A pak ještě jedna věc, když jedu s kopce, motor vyhodnotí rychlost a najednou podřadí a otáčky stoupnou nad 3000 a auto se zbrzdí, nevím co blázní a co v takové situaci dělat, možná je to normální

Odesláno

Kdyz na to prijde jezdim i na 6ku 50km/h (hluboko pod 2k otacek) :D Ale to ho opravdu jen lechtam bez zateze a to mam benzin :) Je to o citu a na nejake zrychlovani podradim..

Odesláno

Ten automat vie co robi. Ja ked idem z kopca tiez podradujem a to mam manualnu prevodovku. Ma to viac vyhod - brzdis motorom a nemusis ako pri klasickom brzdeni nicit brzdove dosticky, pri brzdeni motorom je spotreba este mensia ako pri volnobehu (pokial das nohu dole z plynu). Zvysenie otacok motora s tym ide ruka v ruke. Ked ides na stvorke 70 km/h, das tam za tri okamzite vyskocia otacky a ked nestupis na plyn auto zacne plynule a bezpecne spomalovat. Co sa tyka radenia, ked otacky prekrocia 2200 radim hore, ked klesnu pod 1800 radim dole. Pocuvam motor a myslim, ze je s mojim stylom radenie spokojny.

Odesláno

Taky byl pro mě nezvyk naučit se jezdit ve vyšších otáčkách. 205D si nechala líbit aj 50 na 5ku prázdnej po rovině. U 306 HDI je to tak na 3ku a na 4ku 60 po rovně prázdnej. Prostě držět motor okolo 1800 až 2200. Nikdy míň jak 1500. Je to na motoru slyšet, že jde lehčeji a aj tak mi to řikal serviceman.

Odesláno

Všiml sem si, pokud mas kvalt a das nohu z plynu, tak PP pak ukazuje spotřebu 0.0 je to realne?

Každý šofer přeci pozna, kdy ma podradit, že se motor hadá a nebo naopak, když na nás motor křičí, tak zaradíme vyšši stupen. na nejake tabulky moc nedam a ridim se uchem a citem. a vraci se mi to, jak komfortni jizdou tak i spotrebou.

Odesláno
Původně zaslal: igor.sk

To ozaj všetci po meste jazdíte na 3-ku?

Já s P106 1.0 33kw jezdím po měste 50-55, většinou na 4ku a někdy to i řve, a když je rovina tak normal na 5ku.

edit: je šetrnější / lepší, když už musím, motor přetáčet nebo podtáčet?

[upravil dne 2/2/10 Frozz]

Odesláno
Původně zaslal: lucascz

Všiml sem si, pokud mas kvalt a das nohu z plynu, tak PP pak ukazuje spotřebu 0.0 je to realne?

Každý šofer přeci pozna, kdy ma podradit, že se motor hadá a nebo naopak, když na nás motor křičí, tak zaradíme vyšši stupen. na nejake tabulky moc nedam a ridim se uchem a citem. a vraci se mi to, jak komfortni jizdou tak i spotrebou.

Ano mne tiez PC pise spotrebu 0,0 ked idem z kopca, je zaradena trojka a noha je dole z plynu. Nemyslim, ze v tomto pripade je spotreba naozaj nulova, ale urcite je velmi nizka. RJ davkuje palivo podla zatazenia motora a ked ides dole z kopca a mas zaradenu rychlost je to ako ked ides na bicykli - dole z kopca tahat nemusis a motor nemusi tahat tiez, tak riadiaca jednotka vyrazne znizi prisun paliva, lebo o pohon motora sa stara zotrvacnost a zemska pritazlivost.

V pripade, ze vyradis rychlost musi motor tahat tzv. vlastne odpory a zotrvacnost ani zemska pritazlivost mu v tomto pripade neodlahci. Sam musi utiahnut valive odpory v loziskach, trecie odpory vo valcoch, rozvody, alternator. Preto je spotreba na volnobehu vyssia ako pri jazde z kopca a zaradenej rychlosti.

Odesláno

chlapík čo vyhral nejakú pežoťácku Eko súťaž tvrdil, že vraj je to tak, že keď ideš z kopca na rýchlosť, automaticky sa uzavrie prívod paliva, resp. žiadne palivo sa nevstrekuje. Takže by to mohla byť pravda....

Odesláno

Ano mne tiez PC pise spotrebu 0,0 ked idem z kopca, je zaradena trojka a noha je dole z plynu. Nemyslim, ze v tomto pripade je spotreba naozaj nulova, ale urcite je velmi nizka. RJ davkuje palivo podla zatazenia motora a ked ides dole z kopca a mas zaradenu rychlost je to ako ked ides na bicykli - dole z kopca tahat nemusis a motor nemusi tahat tiez, tak riadiaca jednotka vyrazne znizi prisun paliva, lebo o pohon motora sa stara zotrvacnost a zemska pritazlivost.

Myslis zle. Ked ide auto dole kopcem tak, ze auto protaci motor, tak RJ to zaznamena, a vypina privod paliva, tudiz tam nejde nic. U HDi RJ uplne uzavre vstrekovace, takze spotreba v temto pripade je fakt 0,0 l/100km.

este neco: Nechapem, jak nekdo \"musi\" vytacet HDi do 3500otacek? HDi ma najvecsi krutak od 2000ot. - 3000ot. Ja mam len 66kW HDi, ale pri 2000ot vytahne vsechno, a nikdo nemoze rict, ze je ten motor podtacany. Nekdo napise, ze HDi ma rad vysoke otacky. Je to blbost. Akurat mu az tak nevada, jak u klasickych starych dieslu, ale z principu ma diesel radsi nizsi otacky. Cital sem mimochodem jeden clanek, a inzinieri z Peugeotu odporucaju radit pri HDi uz pri 2000ot. :mrk

[upravil dne 2.2.2010 foxo]

Odesláno
Původně zaslal: foxo

Myslis zle. Ked ide auto dole kopcem tak, ze auto protaci motor, tak RJ to zaznamena, a vypina privod paliva, tudiz tam nejde nic. U HDi RJ uplne uzavre vstrekovace, takze spotreba v temto pripade je fakt 0,0 l/100km.

Neviem či je to celkom tak... To ako keby si si dole kopcom so zaradenou rýchlosťou vypol motor kľúčikom v spínačke... Čo by sa stalo? Ja som to nikdy neskúšal a preto si myslím, že aké-také palivo tam musí ísť.

Odesláno

Co by se stalo? Prestalo by ti fungovat servo, posilovac brzd, pokud vypnes klicek uplne, zamkne se ti volant a pokud bys tam měl rychlost, tak by sis asi vymlatil zuby o volat a neumim si to teda predstavit,kazdopadne nehoda je jista.

kamos na novu oktavku a tez mi potvrdil, ze mu to taky vypne přívod paliva, a motor je poháněn od kol.

odborne to popsat neumím, ale treba se nekdo najde, kdo to vysvetli, jak to šlape.

Jinak dnes sem se zameril pri jizde, kdy radim a též při pohodovce radim okolo 2000 ot/min.

[upravil dne 2/2/10 lucascz]

Odesláno

Samozrejme mi je jasné vypnutie všetkých ostatných vecí - servo, posilovač atď. Ja som to myslel obrazne ako vypnutie prívodu paliva.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...