Přejít na obsah

martin6718

Uživatel
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

Vše od uživatele martin6718

  1. martin6718

    Letné pneu P 405

    ja mám 175/70-14 Matador Stella a môj prvý dojem bol biedny.Ked som ich kúpil, pripadali mi dosť mäkké na letné pneu. Ale jak sa nahodili na disky tak pohoda. Už ich mám tretí rok a nepociťujem žeby sa nejako veľmi schádzali. Takže spokojnosť Chcel som pôvodne barumky, ale cena bola vyššia, tak som išiel do matadoru a neľutujem.
  2. Tak MAP som vyskúšal s inej 1.8 (bol tam iný nemecký) ale robilo to stále. Bohužiaľ tamta 405 má iný systém riadenia voľnobehu.Nemá krokáč na škrtiacej klapke jak ja, ale má ventil voľnobehu. Takže som ho nemohol vyskúšať. Divné mi bolo, že keď som dal svoj MAP na spomínanú 405 tak tiež po prvom štarte zdochla. Ale potom išla normálne bez trhania pekne silno od spodu. No a mne sa to zhoršilo. Teraz ked prudšie šlapem na plyn tak motor veľmi slabo ide do otáčok (akoby pomalá reakcia na plyn). Je tam veľká výkonová diera a v zábere na 1 a 2 stupeň motor trhá. Skúsim ešte zohnať ten krokový motor. Vďaka za odpoved moskyt.
  3. Ďakujem za odpoveď Ferry. A môže závada týchto dvoch súčiastok súvisieť s posilovačom brzdového účinku. To že mi po zabrzdení stúpnu a padnú otáčky?
  4. Zdravím všetkých. 1,8 8v Xu7jp LFZ 74kW Môj problém spočíva v tom, že keď naštartujem studený motor tak skoro vždy zdochne. Druhý štart je dobrý, ale keď sa idem pohnúť zdochýna a motor musím točiť cez 2500ot inak mi zdochne. Zistil som že keď pri voľnobehu stlačím brzdu a pustím ju tak sa otáčky zvýšia a potom klesnú bez korekcie plynu. Zeby to robil zlý podtlak za škrtiacou klapkou??? 1/Klapku som kontroloval a nevyzerá byť špinavá. 2/Nikde nie je počuť syčenie. Spoje sú dotiahnuté. 3/RJ som vyblikal a žiadnu chybu nenašlo. 4/Brzdy brzdia takže by mala byť membrána v poriadku. 5/Keď som odpojil hadicu podtlaku od posilovača a upchal dieru za klapkou prstom tak sa otáčky samovoľne zdvihly asi na 2000 a potom klesli. Keď som dieru otvoril tak začal dochnúť. (chýbal mu podtlak) 6/Krokový motorček voľnobehu som odpojil a je to bez zmeny. 7/volnobeh je za studena cez 1000ot a po zohriatí spadne na 850. 8/Pri akcelerácií na 1 stupeň a pri preraďovaní otáčky padajú strašne pomaly. Pri vyšších stupňoch je to lepšie. Tieto príznaky sa dejú iba pri studenom motore. (motor nemá výkon) Ale keď sa zohreje aspoň na 40 stupňov, všetko je v poriadku. Z miesta sa rozbehnem aj z voľnobehu, nedochne a ťahá pekne. Za prípadné rady vopred ďakujem.
  5. tento motor nemá hydroštely, iba klasické hrniečkové zdvihátka. To brian: Presne taký klepot si mal na svojom motore. Nepripadá mi to ako cvakanie zdvihátok. Utorok som vymenil olej za 10w 40 valvoline a klepanie trochu utichlo. Pôvodne tam mal byť 15w40 ale pôvodný majiteľ ten olej asi dlho nemenil. Bol čierny a nebolo ho tam ani 4 litre. Na voľnobeh je to oveľa lepšie, ale keď sa motor zaťaží pri rozjazde tak sa ten klepot strašne zvýrazní. Už sa s tým autom hanbím výjsť z dvora:bojim Ďalšiu vec čo som spozoroval: Keď idem na trojku pri 2500 ot tak to klepe, ale keď pustím nohu z plynu, kvalt je vždy 3-ka tak klepot úplne zmizne. Ako náhle opäť pridám plyn tak začne klepať. Motor ťahá pekne, len klepe. V príručke som sa dočítal, že to môže robiť vyklajúci sa piest. Teoreticky by to mohla byť aj táto závada, lebo keď sa motor zahreje na 75 stupňov tak klepot rapídne klesne a už je počuť len cvakanie zdvihátok. Ako sa ešte prejavuje vadný vstrekovač?
  6. Ďakujem veľmi pekne všetkým za odpovede. Momentálne riešim výmenu motora za 1,9 zo starého modelu r.v89 a zisťujem kde sa čo napája na elektriku auta. Či to je vôbec možné zrealizovať. Dôvodom výmeny je mechanický klepot môjho motora 1.8LFZ. A poznám 4 autá s týmto motorom, ktoré klepú tak isto. Tento motor sa asi veľmi peugeotu nevydaril.
  7. Ďakujem za odpoveď fredy. A majú tieto 3 konektory aj iné 405, či len 1.8 benzin nový model?
  8. áno, tie tri veľké kruhové zásuvky. Ten malý hnedý konektor spája spínaciu skrinku s cievkou štartéra, len tie zásuvky nepoznám.
  9. Zdravím. Vie niekto načo slúžia tieto tri veľké zásuvky na obrázku. (hnedá, sivá, čierna) V literatúre to nemôžem nájsť. Za pomoc vopred ďakujem. http://postimage.org/image/18w2woyys/
  10. martin6718

    pupma ABS

    Prosím o radu. Ako odvzdušniť brzdy s ABS Bendix? Na ABS sú 2 odvzdušňováky. Najprv mám odvzdušniť jednotlivé brzdy, alebo prvé ABS? [upravil dne 18/4/11 18:52 martin6718]
  11. martin6718

    Stav oleja 2.0sri

    Ďakujem za odpoveď. Mám nemeckú príručku a tam písalo že 5,5 litra, ale zdalo sa mi to veľa.
  12. martin6718

    Stav oleja 2.0sri

    A môže byť v 1.8 benzin LFZ (405) 5,5litra oleja?
  13. martin6718

    Nejde zaradit ziadna rychlost

    http://www.postimage.org/image.php?v=gxrcMSJ ešte som našiel toto.Chyba bude niekde v tom. [upravil dne 15/6/10 martin6718]
  14. martin6718

    Nejde zaradit ziadna rychlost

    http://www.postimage.org/image.php?v=TsiiIhA takto to nejako vyzerá, ja mám vybitý ten guľak.
  15. martin6718

    Predné svetlomety P405

    Vďaka za odpoveď.Aký význam tam plní H1 a na aký spínač sa to napája? Svetlá som zohnal 2x H4+H1 vraj je to z nového modelu. Mám zošrotovaný predok tak zháňam lacnejšie diely a aj aby mi pasovala farba, ale striekaniu sa asi nevyhnem. [upravil dne 26/5/10 martin6718]
  16. martin6718

    Predné svetlomety P405

    http://www.postimage.org/image.php?v=Ts9grM0 Mám to tak, aký je rozdiel medzi H4 a H4+H1?
  17. Sú zhodné predné svetlomety zo starého a nového modelu? Čo sa musí vymeniť pri montáži svetla zo starého do nového modelu? Viem že rozdiely sú v tom zadnom plaste, kde sa menia žiarovky, ale dalo by sa to namontovať do nového modelu? Mám rozbité ľavé svetlo a mám možnosť zohnať svetlo zo starého modelu a neviem či bude pasovať.
  18. no tebe to asi nepomôže zmeniť olej.Zdvihátka to nemusia byť.Tak by sa mohol prejavovať piestny čep.Riešil to tu Brian.Problém je ten že keď sa kov zohreje tak sa roztiahne a opotrebované oko ojnice získa väčšiu vôľu a logicky to klepe pri nižších otáčkach viac a pri vyšších otáčkach menej.Mne to robí presne opačne ako som spomínal pri studenom to klepe hrozne a ked sa dostanem na 70-80 tak to prestane.Ten čep možno nie je tvoj prípad, ale jedna z možností by to mohla byť.Múdrejší budeš ked motor rozobereš a skontroluješ. Ale zlé je na tom to že nájdeš dalšie vadné veci a zistíš že rozumnejšie bude zohnať nový motor. Tvoj motor je 8 ventil z hrniečkovými zdvihátkami a zmema oleja by mala význam skôr pri hydraulických si myslím.Opravte ma ked som to napísal blbo.
  19. mne to robí opačne, pri studenom klepe ako tebe a pri 80stupňoch sa to dosť utlmi.Dvaja rôzny mechanici mi radili že nech zmením olej na 10w40 že to robia zdvihátka.Momentálne tam je 15w40 a teraz som zistil že ho je pod prvou ryskou na merke oleja.Rozvod mám čisto nový a má asi 60km.A zvuk sa nezmenil. Skúsim ešte vymeniť olej.Koľko máš oleja v motore?
  20. motor je teplý alebo studený?
  21. na 1.8 mám priemer 7l/100km
  22. martin6718

    Teplota motora

    To by mal byť problém termostatu. Výmena je jednoduchá a cena cca do 500 CZK. Pre správny typ by bol treba VIN kód lebo sú tam tri druhy. 3 druhy sú aj pri 405?Motor sa mi ohreje na 70 a dosť, topí to skvele a mám podozrenie na termostat.Môžeš napísať typy tých termostatov?
  23. martin6718

    Barva 306

    alebo ešte môže byť vpredu na ľavom tlmiči zvrchu.
  24. martin6718

    Kulisa radenia rychlosti P405

    Potrebujem vedieť cenu tých tyčiek.Sú fakt vymlatené. V autokelly to nemôžem nájsť. Da sa to nejako zisťiť cez VIN? VF315BDD208650577 Alebo je ešte nejaký internetový obchod, kde sa to dá zohnať?
×
×
  • Vytvořit...