Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

nazdárek, v zimě jsem si koupil tažný zařízení v Peugeotu. Nyní jsem koupil přívěs a hned v prodejně jsme zjistili, že přívěs má na levém zadním světle zkrat. Auto to nahlásilo a tak jsme to opravili. Po opravě jsme přívěs znovu připojily a zjistily jsme, že levé zadní mlhové svělo se vůbec nerozsvítí a pravé svítí normálně. Po odpojení přívěsu svítily obě zadní mlhovky normálně. Před týdnem se mi rozsvítily dvě hlášky: Foglamp build faulty a airbag(s) or pretensioner seat belt(s). Airbag(s) or pretensioner seat belt(s) jsem opravil dneska, jak mi poradlily vyčištěním konektorů pod sedačkou. Abych se zbavil hlášky o mlhovce, tak jsem vyčistil i konektor na levém a pravém zadním světle. Po vyčištění a nastartovaní mi najednou naběhly hlášky všechny žárovky na obou zadních světlech jsou prasklé. Přitom konektory jsou v pořádku a světla svítí. Čistil jsem to přípravkem WD40. Já si myslím, že to bude způsobeno zkratem na tom přívěsu. :) Doufám že se v tom vyznáte a popřípadě poradíte.

děkuji

Odesláno

V elektrike sa tak nevyznám ale kontakty by som nečistil WD-40 ale KONTOXOM čistí a konzervuje elektrické kontakty.

Odesláno

jasně zkusim něco speciálního na to vyčištění kontaktů, mě jen zaráží že mi najednou naběhly všechny ty hlášky. A to jsem nic neudělal kromě toho, že jsem ty konektory vytáhl a prostříkl wd40.

Odesláno

Skús to vyčistiť tým Kontoxom a nechaj vysušiť až potom zasuň konektory. Nemohli ti zle zapojiť zásuvku pri montáži ťažného zariadenia? Prívesný vozík som mal ešte ku predošlému autu a tak som dal aj ja namontovať ťažné zariadenie ešte v lete minulého roku v origo servise a všetko je OK.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj!

Opět jsem vystříkával konektory Kontoxem, aby mi přestaly chodit falešný hlášky o špatných žárovkách. Nemůžu si ale odpustit poznámku: Kterej vůl dal tak titěrný a choulostivý konektory do auta, kde se průběžně vyhodnocuje odpor žárovek? Ty konektory se spíš hodí do kompa!

Odesláno

Caute,

Ja som ako blbec cistil vsetky kontakty, podla tunajsich rad. Kedze mam ten najparadnejsi displej (ciernajuci :D) tak som nevidel, ktora to ziarovka ma problem. Furt mi to pipalo pocas dlhej cesty ( 600km) pri kazdom dotknuti sa brzdy a vyhodenia laveho blinkra.

Az vcera rano som si vsimol ze lave svetielko SPZ nesvieti. Bola akoby len povytiahnuta ziarovka. Dotlacil som ju, dosadla pekne a nic uz nepipa a vsetko svieti a blika ako ma :roker

[upravil dne 13/8/10 medo]

Odesláno

To je divný že by ti to dělalo osvětlení SPZ. Toto totiž jako jediné není do hlídaného okruhu zapojeno. Tzn. PP nehlásí špatnou žárovku....

Odesláno
Původně zaslal: Brizan

To je divný že by ti to dělalo osvětlení SPZ. Toto totiž jako jediné není do hlídaného okruhu zapojeno. Tzn. PP nehlásí špatnou žárovku....

ahoj

Nie som si isty, ale mne sa zda ze kontrolu toto osvetlenie ma.

Tie co by nemali hlasit vypalene ziarovky, by mali byt len bocne blinkre a tretie brzdove svetlo.

[upravil dne 15/8/10 medo]

Odesláno
Původně zaslal: Přema

NE žárovky SPZ to NEHLÁSÍ.....,Nehlásí to ani dálkové a ani couvací žárovky....

[upravil dne 15-8-10 Přema]

No tak to je dost divne, ja mam nnapisane v manuale ze nepodliehaju kontrole iba bocne blinkre a tretie brzdove svetlo.

Ale faktom je ze som pozeral na tu ziarovku a bola ozaj vypalena. Lenze ako som tam daval novu, tak som na nej trosku zdeformoval kontakt a pipalo mi to pri kazdom vyhodeni laveho blinkra a pri asi kazdom druhom stlaceni brzdy.

Ziarovku som este raz vymenil a daval som si pozor na tie kontakty. Inak sa mi zda, ze tam isla hrozne lahko a bojim sa ze bude natolko volna, ze bude zase vypadavat.

Dnes mi to este ani raz nnespravilo, ale ci to ma nnejaku suvislost ozaj neviem.

Idem este dnes nna dlhsiu trasu (600 km), tak potom dam vediet, ci sa problem zopakoval, alebo by to naozaj mohlo byt tym osvetlenim SPZ.

PS: Na displeji, ked bol nahodou rano citatelny, tak som si vsimol Left hand stamp lamp bumper faulty.

Teda co ine by uz mohlo byt situovane v narazniku? :myslim

Mimochodom, som ale prerabal aj zasuvku tazneho. Takze by to mohlo mat suvislost aj s tym a preto presne povedat neviem.

[upravil dne 16/8/10 medo]

Odesláno

Nedívej se co je v manuálu ..........vím co auto dělá a co ne......

Cau,

Tvojim informaciam osobne verim, ale prave popisujem co mi to v skutocnosti robi a tiez mi takuto suvislost hlava neberie. :myslim

Ako som pisal isiel som vcera 600km trasu a prvych 100km som tu lavu ziarovku SPZ vybral a piplo mi to vzdy pri kazdom sliapnuti na brzdu a pri lavom blinkri. Po 100km som ju dal naspat a celych 500km to nepiplo ani raz.

Co by potom mohla byt hlaska na displeji (nepamatam sa uz presne) \"Left stemp lamp bumper faulty\"? Fakt tam bol ten bumper (naraznik)

Ak niekto viete poradte, prosim. :nevim

Odesláno

Správne má byť Left side lamp bulb faulty. Žiarovka ľavého smerového svetla je vadná. A problém je práve v konektore toho ľavého zadného svetla. Tým, že si ho rozpojil a spojil si zmenšil odpor preto potom chybu nehlásilo.

[upravil dne 17.8.2010 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Správne má byť Left side lamp bulb faulty. Žiarovka ľavého smerového svetla je vadná. A problém je práve v konektore toho ľavého zadného svetla. Tým, že si ho rozpojil a spojil si zmenšil odpor preto potom chybu nehlásilo.

[upravil dne 17.8.2010 AnotherOne]

Aha dik no ta hlaska bude asi presne ta co si ty popisal (moj displej mi dovoli citat len ciastocne)

Skusal som ho predtym aj trochu cistit, tak som mozno trochu aj tym skusanim (castym vytahovanim a vsuvanim) mozno malicko oskrabal kontakty a ide to.

Mam ale pocit ze to potom budem musiet vycistit poriadne aby sa to nezacalo opakovat opat po mesiaci ;)

Myslis ze by stacil vycistit len ten konektor, alebo sa treba nejako venovat aj plosaku vnutri svetla?

Dik

[upravil dne 17/8/10 medo]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Plošáku nie, ja som čistil aj kontakty žiaroviek a trochu napružil kontakty v konektore. Všetko som prestriekal kontoxom.

OK diky moc. Este ma caka dlha cesta domov tak to pred nou precistim.

Ako dlho ti to po takomto precisteni a poopaveni kontaktov funguje bez problemov?

Odesláno
Původně zaslal: medo

Nedívej se co je v manuálu ..........vím co auto dělá a co ne......

Cau,

Tvojim informaciam osobne verim, ale prave popisujem co mi to v skutocnosti robi a tiez mi takuto suvislost hlava neberie. :myslim

Ako som pisal isiel som vcera 600km trasu a prvych 100km som tu lavu ziarovku SPZ vybral a piplo mi to vzdy pri kazdom sliapnuti na brzdu a pri lavom blinkri. Po 100km som ju dal naspat a celych 500km to nepiplo ani raz.

Co by potom mohla byt hlaska na displeji (nepamatam sa uz presne) \"Left stemp lamp bumper faulty\"? Fakt tam bol ten bumper (naraznik)

Ak niekto viete poradte, prosim. :nevim

Mám v SPZ diody....a nikdy mi to nic nehlásilo, tak vím co to auto dělá....jakmile sem dal diodu jinde tak to hned řvalo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...