Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak mě to nakonec chytlo, když jsem nabil baterku, ale mám tam jenom 55Ah (420A), to bude asi fakt málo. Váhám zda nemám koupit Optimu, která při velikosti jako 50Ah dává opravdu hodně (815A). V 309 vydržela asi 15 let. Ale stojí okolo 6 000 Kč :(

Odesláno

Já sem měl taky 55A ted mám 62A chtěl sem 72A, ale ta mi tam nevleze. Ted nabýjím tu 62A odpoledne už to i jednou blaflo ale baterka konec tak to zkusím zase zítra odpoledne ted už je zase -12.:roker

Odesláno

To máš asi pravdu, ale našel jsem prodejce, co je nabízí za 4500 Kč. Já si pamatuji, je to pár let zpátky a bylo okolo -20°C a P309 chytla skoro na otočení. Teď už moc nevydrží, dokonce kolíčky jsou skoro ulomené :(.

Já to ještě promyslím, co do toho dám ... ale bohužel větší jak 62 Ah tam nedám - tedy krom té Optimy.

Odesláno

Mno jednou za dva roky vyměním palivovej a vzduchovej filtr, před zimou do nafty naliju čistitč palivové soustavy. Značku nějak neřeším - před touto zimou jsem tam lil něco z Globusu (ne zeměkoule ale toho obchoďáku) ;-)

Loni na podzim mi začal při statu palírovat jeden válec => autí dostalo nové žhaviče od Boshe.

Auto stojí parkuje venku, pravda je, že jezdí skoro denně ale v tuto zimu ani pří -17 nebyl se starem nejmenší problém = naskoční na první cvrnk.

Je pravda, že při mrazech točím starterem až tak 10s po zhasnutí kontrolky žhavení - žhavení totiž trvá ještě tak cca 15 sekund po zhasnutí kontrolky.

Naftu beru u pumpy autorzovaného dealera škodovek - takže snad slušná.

Odesláno

Včera jsem tankoval obyč. diesel na Benzině a šel jsem platit a pumpařka mi doporučovala ten VERVA diesel prej nějaká arktické verze do -32 :o Má někdo zkušenosti ..vyplatí se:myslim btw. je o korunu drašší

Odesláno

tak ja som dneska vyhodil zhavice a zo styroch mi svietili tri....jeden bol odpaleny ale ja myslim ze i s tromi by nemal byt nejaky problem so startovanim...asi skusim vyhodit trysky a skusim ci dobre rozprasuju...

Odesláno

Já jsem P309 na tři žhaviče nastartoval, jenom jsem to chvíli musel držet pod plynem, zvuk motoru hrůza. Po 10s už to blafalo v pohodě na volnoběh. Ale to nebylo 15° mrazu.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Pročítám toto vlákno a říkám si, sakra i já jsem tu něco plkal. Musím tedy trochu objasnit své problémy s HDI. Bylo to po koupi od známého, tak jsem se na filtry nedíval, ty jsem udělal až na jaře. A musím říci, že to byl opravdu humus - jak vzduchový, tak palivový. Letošní zimu bych tedy neměl mít problém se starty. Loni baterka točila jako blázen (tou to fakt nebylo).

PS: přidávám nyní i aditivum, ale jak známo, to nežhaví, ale nafta by měla být řídčí, snad.

Odesláno

Já zatím tuto zimu zatím problém neměl - startoval jsem max. při teplotě -7°C - vždy chviličku žhavilo a hned naskočilo (jako v létě), jenom zvuk studeného motoru není zrovna hezký. Uvidíme, až bude opravdová kosa po ránu.

Odesláno

Je rozdíl, pokud baterka točí a nechytí nebo zda její výkon rychle klesá (na výměnu). Mně i loni točila jako blázen - tři pokusy o startování v délce cca 8 sekund a pořád dávala. Chyba tedy nebyla v baterce.

Se zvukem motoru toho moc neudělám, hold nezní jako v létě.

Odesláno

Já dneska při asi -8°C, žhavil jsem jednou a hned startoval. Starter se jednou otočil a rozsvíilo se znovu žhavení :o , ale hned zhaslo, protože to chytlo. Takže si říkám, že mám chytré auto :D

Jak dlouho tam máš baterku? Pokud jít táhne na 4 roky, tak už má nárok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...