Hauke Ivo Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Ahoj, potřebuju zmeřit průtok čerpadla v nádrži. Když to napojim na hadicu a šoupnu to do nějaký nádoby, třeba 1,5L petky a změřím čas za kterej to naplní tak by to mělo stačit ne? Když vy čerpadlo mělo mít 150l/h a 250kpa tak by jí to mělo naplnit za 1/100 hodiny (tj. 36 vteřin) ne? Asi je to blbej dotaz, ale mám podle všeho malej všeho malej tlak na railu tak potřebuju zjistit čim to je. PS: 2.0HDI 79kw BOSCH [upravil dne 10/1/10 Hauke Ivo] Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 no tlak na railu nedělá čerpadlo v nádrži Citovat
jara1 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 malej tlak v railu sem měl taky 2.0hdi 66kw a dělal to dr ventil Citovat
Hauke Ivo Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Než se pustím na DRV ventil, tak si chci prolízt celej palivovej systém, hned po startu nemám tlak a vynechává motor, což nevím jestli dělá DRV ventil, ale je jasně slyšet jak si chvilkama pískne vysokotlaký čerpadlo kvůli nedostatku nafty... Citovat
Radek 306 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 tak čerpadlo slyšíš jak natlakuje..to zkontrolovat můžeš, ale já bych to viděl na DRV Citovat
Hauke Ivo Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 To čerpadlo v nádrži tlakuje jen při startu a nebo běží i po nastartování? Edit: Taky to vidím na DRV ventil, ale není to zrovna levná sranda a tak než abych ho vyměnil a pak zjistil že jím to není tak radši zkusím i jiné možnosti. [upravil dne 10/1/10 Hauke Ivo] Citovat
qwertz90 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 podavaci cerpadlo v nadrzi jen tlaci naftu k cerpadlu vstrikovacimu(vysokotlakemu) ktere dela tlak na railu, jinak podavaci cerpadlo by melo jet furt... Citovat
Hauke Ivo Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Vůbec nevím čím jsou ty problémy co mám způsobený, ale nedávno co jsem startoval tak byl klasicky nepravidelnej chod, kterej vyrovnávám sešlápnutím plynu, ať si to nasaje co potřebuje a srovná se to. Auto se srovnalo, tak plyn pustím a ouha rovnou z otáček na nulu, takže pětovný start a ejhle čerpadlo nic, zkusím starotvat a nic jen na prázdno točíme. Tak znova čerpadlo v nádrži furt nic, ale chytli sme a zase s nepravidelným chodem. Takže chci zkusit podávací čerpadlo. A hlavně mi není vůbec jasnej průtok a tlak toho čerpadla, proč tam tolik když potřebnej tlak dělá vysokotlaký čerpadlo. Citovat
kobr Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Pokud čerpadlo v nádrži jde jen občas, vidím to na výměnu podávacího čerpadla. Podávací čerpadlo musí být proto, protože vysokotlaké čerpadlo nenasaje z nádrže. Nejlepší bude zajít na diagnostiku na test akčních členů, kde ti otestujou čerpadlo. A uvidíš hned. Po domluvě může diagnostikovat i doma. Určitě. Citovat
Xantik Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Průtok změříš, tlak se Ti bude blbě měřit, protože při natlakování systému filtr a mechanickej regulátor tlaku vytvoří určitej protitlak a podávačka musí dodávat stejný množství i pod tímto protitlakem, to nasimuluješ těžko, Tobě bude čerpadlo jen přečerpávat bez protitlaku na konci a k tomu nepotřebuje takovej výkon, čili to jím klidně může být a nepoznáš to touhle metodou. Ale podle toho co píšeš, bych řek, že spíš budeš mít problém s tím DRV, zajdi někam kde dělají za orzumnej peníz diag a umí měřit live data a nakopni motor a at tikouknou na tlak na railu musí být kolem 300bar. Pokud sešlápneš plyn, musí se postupně vyšplhat až na 1350bar tak ověříš comonrail čerpadlo, pokud toho tlaku nedosáhneš, buď je blbej ten DRv a pokud ne on tak CR pumpa už nedovede takovej tlak vytvořit. Jak mi přemrzla nafta a zacpala mi filtr a čerpadlo sálo a vytvářelo tak podtlak na filtru tak to taky odstavovalo motor. Na diagu to na volnoběh ukazovalo místo 300barů 500barů a chod byl taky nepravidělný. Použiju obrázek od Gohii, takhle by to mělo vypadat, když je tlak na volnoběh OK. Jde tam vidět i RCO regulátoru tlaku. RCo je cyklické měření otevření DRV ventilu, čili pokud se špatně otevírá/zavírá nebo přidírá, jde to na tom poznat. http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?action=attachment&tid=30918&pid=346766 Nebo koukni sem, tady je to taky v pořádku. [upravil dne 11.1.2010 Xantik] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.