Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Obkladačky - jsem v koncích...

Recommended Posts

Odesláno

Nenachází se zde někdo coby odborník, který dokáže poradit a hlavně nabídnout tipy na prověřené a kvalitní obkladačky prosím? Jsme ve fázi, kdy si chcem něco vybrat. Já preferuji české výrobce, bohužel nabídka je omezená - resp. manželka chce něco jako černou, červenou a bílou. Jedno je moc světlý, jedno moc mdlý, další by i šlo, ale nemaj červenou dlažbu. Já si fakt už nevím rady a když jsem někdy v roce 2000 pracoval v tomto oboru, tak vím, že ne vždy byly kvalitní obklady. Ti češi jsou prověření, ale když si je nevyberu, nabízí se firmy jako je Siko, či jiné španělské, italské nebo polské výrobky a i když je jich na netu plná pr..l, tak stejně člověk kvalitu z obrazovky nevyhledí.... Proto by mně zajímaly tipy - koupil jsem zde a kvalita je dobrá atd.....

Preferuji moravu, jestli Olomouc nebo Brno to je jedno. Je mi jasný, že to za mně nikdo nevybere, ale aspoň poradí odkaz nebo přihodí názor atd.... Děkuji

Odesláno

Upřímnou soustrast :nevim Včera jsme akorát dodělali wc a koupelnu. Čeká nás ješte chodba a kuchyň. Koupelnu, wc a chodbu máme od RAKA a max spokojenost. I zedník si liboval, že obklady i dlažba jsou kvalitní a poměrně přesný. Co se výběru týká, tak jsme něco podobného řešili u kuchyně. To co jsme si původně vybrali se přestalo vyrábět a na netu jsme si nebyli schopni vybrat něco jiného. Nakonec jsme skončili v OBI koupili tam :aut

Odesláno

Nevim, ale taketo veci sme neresili vubec pres net ... Myslim, ze nase mesto je male, napriek tomu je tu asi 10 kupelnovych studii...

Tie sme presli, a nasli obklad, kterej se nam libyl... Samozrejme, vybrat, byl problem, s te velke nabydky, ale primo tam sme si ho mohli osahat, pozret, pozret vyrobce,a porovnat s konkurenci ...

Farebnou kombinaci kterou chces, se i mne velice liby :) Je to ted dost moderny :)

Osobne, sme najkrajsi kombinaci cerno/cervena/biela nasli paradoxne v Baumaxu ... Ale bolo to pred cca rokem ...

Nakonec sme zvolili jinou, kolekci bambus, kde se kombinovala tmave hnede, s bledo s sito zelenou ... Ale ta tva byla taky v planu ...

Osobne sme vubec nepozerali jaksik na nejakou overenou kvalitu dlazby, ono kdyz se to tam nalepi, myslim, ze to je jedno. Mozna si to iba ja tak predstavuju, nevim ... Dulezity z hladiska kvality se mi zdal jen povrch, jak byla dana obkladacka spracovana ... Myslim si to proto, protoze sme svagrovi dlazdily garaz, kde sme vybrali najlevnejsi obklad jekej tam v te farbe byl... Stal par korun ... Chodi po nem santa fe s vahou pres 2 tony, a zatim klop klop, nic ...

Inak doted na segrinem domu resime jednu nepeknou vec. Vybrali sme myslim velmi peknou, vzorovou dlazbu ... Po nalepeni, se zistilo, ze 2 obkladacky maju bledsi odstin, a je to docela videt. Danou skutecnost sme reklamovali, a 30 dni vychadzelo na 24.12 a do te doby to nevyresili. Byli to u nas i skouknout, a chybu si priznali... Tak stale cakame, ci nam ty dve rovnakeho odstinu daji ...

Praju pevne nervy, vybrat tu spravnou, to je nekdy fakt o hubu ....

Odesláno

on myslí i kvalitu \"pro řemeslníka\" aby se mu to dobře řezalo a nepraskalo to tam kde nemá a pravej úhel byl opravdu pravej :D

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Inak doted na segrinem domu resime jednu nepeknou vec. Vybrali sme myslim velmi peknou, vzorovou dlazbu ... Po nalepeni, se zistilo, ze 2 obkladacky maju bledsi odstin, a je to docela videt. Danou skutecnost sme reklamovali, a 30 dni vychadzelo na 24.12 a do te doby to nevyresili. Byli to u nas i skouknout, a chybu si priznali...

No to je právě o té kvalitě. Nám bylo řečeno, že někteří výrobci si udávají u obkladů a dlažby i 15% odchylku! A to už je sakra znát. Konkrétně se jednalo o dlažbu nějakého maďarského výrobce :myslim Každopádně souhlasím s tím, že než si člověk něco objedná/koupí, tak je nejlepší se na to jet podívat. Někdy mají dlaždičky např. divnou glazuru a ta na fotce vidět rozhodně není;)

Odesláno
Původně zaslal: punkac

on myslí i kvalitu \"pro řemeslníka\" aby se mu to dobře řezalo a nepraskalo to tam kde nemá a pravej úhel byl opravdu pravej :D

Přesně tak ;)

Odesláno

Uz pul roku mame tuto... http://www.rako.cz/cz/produkty/bytova_keramika/koupelny/164-botanica

Vypada fakt paradne, vsem se hrozne libi a neokouka se tak rychle jako nejaka cirkusova cerveno/zeleno/modra koupelna :aut

O obkladac si na nic nestezoval, vse pekne sedelo.

Vybirali jsme nekde ve stavebninach kde meli velky vyber Rako, a pak si to objednali pres net, vykladal jsem 200kg obkladacek do garaze kdyz nam to dopravce privezl :D

Foto jeste pred uplnym dokoncenim...

IMG_5591.JPG

[upravil dne 10/1/10 MACI]

[upravil dne 10/1/10 MACI]

Odesláno

Důležité jsou rozměry. V obchodě si polož třeba dvě řady po pěti obkladaček vedle sebe a uvidíš, jak se výsledný rozměr sejde. Když pak děláš delší stěnu, je to opruz, když rozměr nesedí. Rako je kvalita, se kterou nemůžeš šáhnout vedle. V kuchyni mám ještě nějaké německé, ty jsou také super. Jen děsně tvrdé, nepořídili jsme do nich udělat díru.

Jika opět Tě Lubk0 nechápu. To jste koupili dlažbu přesně na míru a nemáte ani dvě dlaždice navíc?

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Důležité jsou rozměry. V obchodě si polož třeba dvě řady po pěti obkladaček vedle sebe a uvidíš, jak se výsledný rozměr sejde. Když pak děláš delší stěnu, je to opruz, když rozměr nesedí. Rako je kvalita, se kterou nemůžeš šáhnout vedle. V kuchyni mám ještě nějaké německé, ty jsou také super. Jen děsně tvrdé, nepořídili jsme do nich udělat díru.

Jika opět Tě Lubk0 nechápu. To jste koupili dlažbu přesně na míru a nemáte ani dvě dlaždice navíc?

Jo, jednalo se o chodbu, ktera ma rozmer asi 2 x 1,5 metra, a je to rovna podlaha ... Dlazba byla docela draha, tak ju objednali presne + 2 kousky navyse ... S 2 kousku se jedna rozbila, a s jedne se dorobili sokle ...

Ja to neobjednaval :D

Inak remeselnici to udelali pekne i s tou nejlevnejsi dlazbou, tak teda nevim :) - myslim tu garaz.

Ale tak se kachlickam moc nerozumim, tak nevim...

Odesláno

vzdycky se objednava par kousku navic do zasoby, kdyby nahodou treba jedna prisla k uhone pozdeji (pad cehokoliv, napr.) - stejny rozmer a odstin uz tezko sezenes, muze se lisit klidne i mezi dvema paletama.

Odesláno

Tatko robi obklady a dlazby uz cez 10 rokov,mal obklady uz od X vyrobcov,zle skusenosti ma s talianmi,nemcami ,spanielmi co sa tyka na kalibraciu(rozmer),asi mal stastie,rozdiely v rozmeroch velmi velke aj 2mm,co si pochvaluje je RAKO,OPOCNO,KERKO,ale treba sa hlavne divat nato co sa kupuje v obchode, aj drahe obklady boli naprd.Teraz nam jeden pan (majitel velkoskladu)v Polsku povedal,ze vacsina nasich obchodnikov kupuje od neho druhu triedu,a tu ju predavaju ako prvu.Nejednalo sa len o polske vyrobky.

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

vzdycky se objednava par kousku navic do zasoby, kdyby nahodou treba jedna prisla k uhone pozdeji (pad cehokoliv, napr.) - stejny rozmer a odstin uz tezko sezenes, muze se lisit klidne i mezi dvema paletama.

Tak vidis, boli objednane 2 navyse ... Majster jednu rozbil, a jednu si myslel ze uz ma navyse, tak sokle robil s tej dobrej, pretoze sa mu z nej robili lahsie ako s tych odrezkov.

Zabit ho nemozeme, ale ta dlazba bola v kazdom pripade dost draha na to, aby tie odtiene sedeli ...

Uvidime, v kazdem pripade jak to dobadne. Pri nejhorsim to neni velka plocha na jinou dlazbu tak se uvidi ... Chodba ma iba jeden nater, a neni v nej nic, kvuli tomuhle, takze zadna jina skoda by nevznikla ...

Odesláno

Strejc dela obkladace a tak sem s nim chodil na brigadu.Temer vsechny obklady maji nejakou odchylku.Kdyby si chtel uplne stejny tak by sis musel koupit kalibrovany obklady ale ty sou zas na penezenku narocny.Jinac kdyz budes kupovat obklad tak ne hlavne z baumaxu a takovyhlech supermarketech.To je fakt kvalita na h...o jako materialove to mas hodne popraskany v balikach.Trebas z 20 obkladu jich mas 8popraskanej hlavne rohy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...