Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych! Potreboval by som poradit, od zaciatku zimy mam problem so startovanim. Ked v noci mrazne, rano nechyta motor na prvy krat. Niekedy treba pretocit 3-4 krat, kym auto chyti. Vymenil som zhavice, ale nepomohlo. Mohol by byt problem v baterke? Auto som kupil jazdene a neviem, ci a kedy bola baterka menena. S predavajucim sa mi nepodarilo skontaktovat.

Odesláno

Este som zabudol dopisat, ze pokial nemrzne, tak so startovanim nie je problem. Cez leto stacilo tuknut a motor bezal. Skor som myslel, ze ked mrazne a je starsia bateria, tak by mohol byt problem v tom, lebo nizke teploty znizuju moznosti baterie a este ked by bola samotna bateria uz stara...

Odesláno

Pokud ti baterka točí bez problemu, hledej problem v naftě. Vlastni zkusenost. ja loni vyměnil žhaviče, baterku, začal lít aditiva a porad nic. -5 a víc, neskutečné veci, nez to chytilo. to uz i nova baterka zkomirala. zde na foru sem se dočetl, že DHI je pomerne dost citlive na kvalitu nafty, v lete nepoznas, v zimě tutově. bral sem predtim na shelu, ale dle nezavysleho testu autoklubu je nejlepsi nafta u benziny o fous pred OMV. nafta u shellu vysla nejhur. koukal sem, kolega tam bere a nema problem, ale ten ma TDi. tak sem přešel na OMV a muzu ti řict, ze v -15 naskoci na 2 otoceni motoru. a slape jako hodinky. Loni sem v tomhle mrazu temer oddelal novou baterku, letos no problem. a davam tedy aditivum dvojtou davku. Shell nebo OMV, člověk si rekne, že neni rozdil, ale ja muzu rict, ze to je o rozdíl o 300 %.

Zkus zajet na omv a mělo by být dobře:papa

[upravil dne 4/1/10 lucascz]

Odesláno

no mám uplně stejnej problém:myslim:myslim že by fakt ta nafta aditivum dávám ale dával jsem druhej DRV ventyl ale z vraku tak možná i ten vetyl sákriš dylema:myslim:myslim

[upravil dne 4/1/10 zzipCZ]

Odesláno

Řešil jsem teď něco podobnýho. Myslel jsem, že mi taky odešel DRV. Starty a vše bylo ale OK, ale při předjíždění mi to utlo, kontrolka motoru a po sekundě chcíp motoru. PO znovu nastartování vše OK, pak to udělallo ještě jednou, na diagu hláška chybná regulace tlaku paliva. Podezříval jsem DRV, diagnostik zase říkal, že je v pohodě, že má měřenou chybovost jen 16%, že prý když je vadný, je ta chybovost přes 25%. Tlak mi to na volnoběh ukazovalo kolem 500barů, což taky není správně má být kolem 300 barů. Druhej den se oteplilo na +7 a bylo po problému. Teď zas mrzlo ale jen už kolem -10 a taky vše v pohodě.

Příčina, měl jsem v nádrži 15litrů nafty a na horách když bylo ráno -20°C (kolik bylo v noci nevím) jsem nastartoval a jel natankovat Vervu, vše bylo OK. Až při cestě z hor po cca 60km se stalo to že mi to utlo motor. Sem si říkal ta Verva je pěkná srajda, chyba lávky tou to nebylo. Vysrážel se mi parafín v naftě, dolil jsem sice nádrž Vervou, ale to bylo furt kolem -14°C, tím jsem zabránil tomu, že to neudělalo hned, ale až po tolika km, kdy se postupně zasíral filtr parafínem a až při potřebě většího množství paliva přes filtr neprošel. Po shlédnutí nádoby filtru bylo vše jasné, ulomený bimetal z 1/3 co řídí přepouštění nafty před tím než nateče do filtru přes šneka na bloku motoru kde se nafta předehřívá, tím pádem se neměl šanci rozpustit. Už jsem objednal nádobu novou. Tak kdyby to při velkých mrazech a zmrzlé naftě dělalo někomu něco podobnýho, nemusí to být nutně tím DRV nebo podávačkou. Jen nefungova předehřev, který by parafín rozpustil a bylo by po problému.

Odesláno

No, ja som mal podobny problem na poslednej vectre,co je v podstate nove auto.akonahle je teplota okolo 0´C, nechce naskocit.az na niekolkykrat. a ked je -15 tak to mozes tocit aj minutu :bojim. no a v opli mi povedali ze zhavice su ok, baterka ok,RJ ok,vsetko je ok.diagnostika ok. proste to ze mi to nechce startovat sa mi zda...

ale 406 HDi co ma teraz skoro 230tis mi startuje jak diva svina aj ked je -20...bez problemov

Odesláno

no ja so startovanim take problemy nemam ako na videu....tento rok som sice startoval len pri -12°C ale chytilo po dvoch nazhaveniach asi na 2 otocenia...minuly rok pri -17°C som si myslel ze nikam nepojdem a levik chytil-kamosove bravo take stastie nemalo

Odesláno

Dneska jsem zkoušel nastartovat. Auto stojí 3tí den v -7 až -15 stupních. Podle voltmetru napětí baterky před stratem 12,5V ( což je OK ) baterka 3měsíce stará. Otevření auta a ožití BSI, přístrojovky, vnitřních světel - stále 12,5V. První poloha klíčku - žhavení 11.2V. Start propad na 9,1V a motor chytá na cca 5té otočení ( nepouštím klíček a napětí pomalu leze na 9,5 ). Nevím, ale podle mě je tady problém v baterkách, jednotka při cca 9V už prostě nefunguje. Zítra to skusím s druhou baterkou paralelně .

Stejný test jen Boxer 2,0 HDI s baterkou 94Ah - napětí padá max. na cca 10,5V a chytá na druhé otočení ( nalítáno 250tis. )

Pokud je problém vážně v baterkách, chce to silnější. Ještě mám v plánu předelaat si žhavení po vzoru starých dieselů přes časové relé, aby to předžhavilo déle. zdá se mi to strašně krátká doba... pokud ale pomůže baterka, kašlu na to :)

Odesláno

Lidi nic nepředělávat,přečíst ECU kde vetšinou nic nebude a pak měřit osciloskopem...

Dobrá je kontrola přepadů vtřiků ,pokud je na některém větší,uniká tak důležitý tlak a start je obtížný a funkce žhaviček,ale ne jak hřejou ale kolik odbírají Amp.Dále propad na 9V není nic závažného.

Co teplotní čidla,kostry které v zimě zlobí atd.

Ale hlavně najít příčinu a vyměnit jen to vadné a nedělat výměny a pokusy a ještě kolikrát zničit vícevěcí....

Odesláno

Ahoj, rád bych poprosil o pár rad. Přečetl jsem si celé vlákno a zjistil jsem že vlastně o naftě nic nevím. Do dnešní doby jsem měl pouze benzínové motory a tam nic takového nebyl. Prostě když byla baterka dost silná tak to chytlo v nejhorším se to šťouchlo ze svahu a chytlo to taky. A teď mám 10 dní 807 nafta 2.0 a vůbec nevím co s tí. Je tu mínus 8 a když jsem potřeboval tak na první respektive druhé otočení klíčku chytla. žhavení svítilo cca 1 vteřinu.

A teď prosím pár otázek:

Co to jsou ty aditiva a proč se to leje a kolik do nafty?

Jde nafťák roztlačit aby se nic nepo....?

K čemu je takový balónek v prostoru motoru jako ruční čerpadlo?

Jak moc záleží na kvalitě nafty?

Znovu se omlouvám za začátecnické dotazy a děkuji dopředu za odpovědi na ně.:mad:

Odesláno

Co to jsou ty aditiva a proč se to leje a kolik do nafty?

dostanes to kupit na hocijakej pumpe, supermarkete..zlepsuje to vlastnosti nafty, znizuje bod mrazu a cisti to palyvovy a vstrekovaci system a podobne

Jde nafťák roztlačit aby se nic nepo....?

ziadne auto s katalyzatorom by sa nemalo roztlacat a riskujes preskocene rozvodoveho remena

Jak moc záleží na kvalitě nafty?

pri HDi motoroch dost...su haklive a hlavne vstreky

[upravil dne 7/1/10 shark734]

Odesláno

Díky moc za odpovědi. Zítra koupím aditiva a přidám do nafty. Snad tam bude napsané ředění. A i to jestli se to dává i v létě. Proč to tam nedávají rovnou? Myslím jako už u pumpy když člověk čerpá naftu aby s tím už byla smíchaná.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...