Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Octávia versus Peugeot 407

Recommended Posts

Odesláno

P 407 a Octávia ?

Porovnávate hrušky s jablkami a pritom väčšina z vás nieje schopná objektívneho úsudku.

...zlaté je ak príspevok začína slovom \"ochcávka\". Z toho srší objektivita. :D

Odesláno

S Octavií všech nových verzí (I., II. v současnosti III.) jsem zejména služebně najezdil za posledních 10 let stovky tisíc kilometrů. Zároveň jsem jezdil v dalších soukromých (manželčiných a jiných služebních) autech.

Jak je zřejmé, s Octavkou jsem se musel naučit žít a jezdit, mým názorem je, že není to špatné auto a plní funkci slušného a spolehlivého auta - aspoň ty, se kterými jsem jezdil já. První jsem dal pryč v době, kdy měla najeto 380 tis. km, dodnes jezdí velmi spolehlivě a má najeto u kamaráda hrubě přes 500 tis. km - 1,9TDi, 66 kW. Další jsem odevzdával po najetí cca 150tis. Km. Taky jsem měl služební 307 Break, 1,6 HDi, slušný motor, jinak ale s Octavií nemohla soupeřit, bohužel, věčně v servise. Rád jsem se do Octavie vracel.

Aktuálně mohu posoudit Octavia III., 1,9 TDi (r.v.2009, 77kW) a soukromé (manželčino) Ford Focus C-Max 1,8TDCi (r.v. 2007, 85kW). C-Max má subjektivně lepší podvozek, prostorný interiér, motor mírně kultivovanější (ale ne o moc, taky to je traktor...), přesnější řízení a řazení. Cca o 1l/100km víc žere při cca stejném stylu řízení. Výbavu nehodnotím, záleží na verzi, C-Max je Titanium, takže více než vyhovující.

Nemám rád, když někdo odsuzuje Octavii a přitom s ní najel několik málo km a jezdí v 10 let starém autě. Každému vyhovuje něco jiného, někomu třeba právě to, že má Octavia velký kufr, servis na každém rohu, nechce vyčnívat, …. Když jsem řešil koupi ojetého auta (nakonec C-Max), projel jsem se s 15ti auty v podobné cenové kategorii, s podobným r.v., s podobným výkonem. Vyhrál C-Max a jsme zatím Maximálně spokojeni (nejvíc asi 5-ti letá dcera, která je nadšená ze stolíku, který má před sebou).

Nicméně - Octavia je cenově v ČR nadhodnocená, proto bych ji asi jako novou natož ojetou nekoupil, kdyby nebyla za super-luxusní cenu, kterou ale komerčně nikdo nedostane. Zase se ale v ČR líp prodá, jiné značky ztrácejí na ceně podstatně rychleji a víc…

Odesláno

Zdravím přátelé,

srovnávat tyto dvě auta si myslím nejde srovnávat. Dostaneš tu dva názory.Buď to Ti řeknou, že je lepší Octa, nebo Pegy.Každé auto má svoje pro a proti. Vemte si například Peugeot.Je to francouzské auto.Všude se píše, jak sou francouzská auta nespolehlivá hlavně elektronicky.A přeci jich spousta jezdí.Další Vám řekne, že Octu by si nikdy nekoupil, protože je to ŠKODA.A co je na ŠKODĚ špatného? Já měl Octu 1.8 SLX 20V Turbo rok 99. Maximální spokojenost.Po dvou letech šla k novému majiteli.Je to o tom, co člověk chce. Já zarytej VWageňák a jezdím P 407 SW.Při pořizování nového auta jsem prošel moooooooc Passatů a ani jeden mi nesedl tak jako ten můj.No, nakonec mám doma Pegynu :-) .

Dle mého názoru jsou obě auta pěkná a nikde Vám neudělajíí ostudu.Řeči typu s Octou bych se propadl ostudou jsou jen známkou nevyzrálosti člověka.Já bych si Octu klidně koupil. Nehledě na to, že servis je opravdu všude. Peugeot je více o designu.

Kde je více pohodlí?To je pořád dokola.To je to samé jako benzín, nebo naftu? Každému sedí něco jiného.Někdo raději tvrdší podvozek, někdo raději houpavou francouzskou loďku.Je to jen o názorech.

Ti co jezdí s Octou, Vám řeknou nikdy francouze.Málo lidí si dokáže přiznat, že je i něco lepšího ve stejné třídě než to, co maji oni samotní.

Za mě to vyhrává P 407.Proč?Design.Do servisu musíte s každým autem.Žádné není bez poruchy.Nevadí mi podvozek Octy,ale sedí mi více Pegy.Spolehlivost?Kdo na to umí odpovědět?Každý nadává na Renaulta.Máme doma Scenica 99 rok a nikdy v životě mě nenechal na holičkách.Passat?po dvou měsících výměna motoru.Takže spolehlivost je u aut,která mají do 5 let dle mého názoru jen RELATIVNÍ POJEM.

Odesláno

Doporučuju vyléz z tý Oktávky a rovnou sednout do Pažouta. Měl jsem od nova Oktávku I TDI 2001 66kw, použitelný rozsah otáček katastrofa, nebrzdilo to, žralo to olej jako kráva... děkuji už nechci. Nedávno jsem si dal 2x 380 km s O II TDI 77kw a ještě teď mi hučí v hlavé a do smrti už budu mít otlačenej zadek. Úplnej balzám když jsem si dojel posledních 40 km ve svý stařičký 406... Navíc to všude vrzalo a na to jsem hodně náchylnej. Spotřeba mě taky neoslnila - na stejné trase o 0,5 výší než s mojí 406. A o ceně ojetin se ani nemá smysl zmiňovat. Jak říká moje kolegyně, s Oktávkou nejedu - na každý křižovatce mi to zdechne a to se mi s Peugeotem ještě nestalo ( TDI / HDI ) ...

Odesláno
Původně zaslal: kovma

Zdravím přátelé,

srovnávat tyto dvě auta si myslím nejde srovnávat.

Popsal jsi to docela trefně a mám na to dost podobný názor.:papa

Odesláno

Cieľom Octavie je presne to, nevycnievat zradu, a poskytnut standard, ktore to auto poskytne. Nic viacej, nic menej ... Kazde auto ma svoje pre a proti ... Inak hore spominal nekdo, klasicke hlasky internetu, peugeota si nekupuj, francouzi maji slabou elektroniku, naposled to nekdo psal na 407 cku ... Pak nasleduje zasadni otazka na autra prispevku, a to definuj co konkretne ... Ostanu ticho ... Je to vseobecny zauzivany fakt medzi hloupim narodem ... Pretoze kdyz nekdo povazuje za slabu elektriku to, ze jeho znamemu prestala jit 1x stahovacka okna, tak to potom fakt nevim ...

Taky mne vadi tvrde sedacky, nepomozem si, vadi mi... Ale poznam lidi, kterym vadi ty mäkšie ... Takže zase len vec nazoru ... Avšak znova sa zopakujem - fakty pre ktore by som si octaviu nekoupil

1. Octavia je zbytečne draha, či už nova, alebo ojeta. Ted kamarat kupuje 407 cku (doufam ze to bude novy clen klubu), 1.6 HDI 80 KW, ma 10 tis. Eur ... Povodne vsak chcel Octaviu 2 1.9 TDI 77 KW ... Pretoze byl ocaren, jak to vsichni chvaly. Bohuzel rocniky 2006 a vice, nemohol ve slusnym stavu najit po 9 tisic. Euro ... Ted bude brat 2006 tku 407 SW 1.6 HDI za 6500 Eur od znameho ... Byl pozerat i bazarove kousky, a za 8 tis. Eur se dali najit velmi pekne kousky navyse s vybavou, ktoru Octi v tej cenovej hladine nemali ...

2. Kradne sa to. Ako som pisal vyssie, nikdy si nekupim nic, od VW group, pretoze na trhu je plna prdel znacek ktere muzou byt me potencionalni auto, fiat, lancia, alfa, peugeot, citroen, renault, toyota, volvo, mazda, honda, ford, kia, hyundai a mohu menovat dale ... Je toho na vyber naozaj hodne, takze proc zbytecne riskovat ? Jo i kdyz mam garaz a tak dale, ale proc mit vubec strach o auto ? Poistky sou tez supr, az na to ze penize uvidite tak za 3 mesice po kradezi, a nikoho nezajima, na cem ty 3 mesice budete chodit ... Rok spatky, si jeden ze clenu klubu vyberal nove auto, vybral si klasickou octavii Tour, varovalo ho vice lidi, ze se to krade, ale on je to sve, ze ma garaz. Byl nekde ze stredniho slovenska. Druha jazda, kterou na tom aute urobil mu bola osudna... .V BA (hoc byva uplne niekde inde) mu to auto ukradli se zabezpecenim DEFEND LOCK a od auta bol prec celych 10 minut. Za bieleho dna s 500 KM na tachometri mal po aute ... Vzivote, by som to neriskoval ...

3. Uz vubec ne lacne, ND ... Naposledy sme si robili zaujimave srovnani, ktere si muze udelat kazdy sam ... Porovnali sme material, na vymenu rozvodu u Skoda Octavia II 2.0 TDI 103 KW vs Alfa Romeo 159 1.9 JTFm 16V 110 KW ... Podle vseobecnych reci, kolujicich na internete, ma Alfa predrazene ND, a SKODA je ma za lidove ceny.

Rozvodova sada SKF pre ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 110 KW - 183,78 Eur

Tady odkaz, ze si nevymyslam

http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx?PrimaryCode=SK%20VKMA02193&Sender=Catalog&CatalogPath=SK%20VKMA02193

Rozvodova sada SKF pre Skoda Octavia II 2.0 TDI 103 KW - 193,52 Eur

http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx?PrimaryCode=SK%20VKMA01250&Sender=Catalog&CatalogPath=SK%20VKMA01250

Takze dokonce uz i ta draha ALFA ROMEO, ktera nova stala o hodne vic, ma vyc vykonu, lepsi motor a tak dale, ma o 10 Eur lacnejsie rozvody ... A takto je to podobne i s inymi suciastkami.

A na posledy, sada rozvodov na Peugeot 407 2.0 HDI 100 KW - 154,94 Eur

http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx?PrimaryCode=SK%20VKMA03257&Sender=Catalog&CatalogPath=SK%20VKMA03257

Ja nechcem nic hovorit, vazne ... Ale dnes uz mi prijde, ze Octavia, alebo jina skoda je na servis ne levna, ale jedna s najdrahsich ...

Takze nevidim, naozaj nevidim dovod, preco by som si mal kupit take auto ... Je drahe, nove aj stare, kradne sa, a ma spomedzi normalnych znaciek pomaly najdrahsie diely ... Ako spominal nekdo nademnou, za vela penez, malo muziky ...

Tymto u mne octavie konci ... Keby to bolo, za ty penize, aspom neznicitelnej stroj, lenze on se sere, rovnako jek peugeot, citroen, fiat ci ine auta ...

Odesláno

Do firmy jsme koupili Fabku a dvě Oktávky. Na Oktávce po 10 t. km se pokazilo řazení - tam jak musíš stlačit páku, aby šla zpátečka, tak se něco (plastový bazmek) pokazilo a na křižovatce, když jsi zařadil jednotku, tak auto vyrazilo - DOZADU. No bezva...

Opravu \"v záruce\" jsme si museli zaplatit.

Takže mě rozesmívá, jak redaktoři v testech nadávají na řazení v Peugeotech, ale nikdy jsme s řazením v Peugeotech neměli problémy.

Na fábce se po asi taky 10 t. ulomil ten čudlík v kufru, co drží plato (a druhý je nalomený). Protože ten čudlík je vakuově vytažený z bočního plastu, takže to nejvíc namáhané místo je nejvíc zeslabené. Takže jsem čudlík vytočil ze silonu. Je to nějak blbě vymyšlené.

PS: a olej doléváme... To na Peugeotech neznáme, že by papal olej...

[upravil dne 17.6.2010 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Rok spatky, si jeden ze clenu klubu vyberal nove auto, vybral si klasickou octavii Tour, varovalo ho vice lidi, ze se to krade, ale on je to sve, ze ma garaz. Byl nekde ze stredniho slovenska. Druha jazda, kterou na tom aute urobil mu bola osudna... .V BA (hoc byva uplne niekde inde) mu to auto ukradli se zabezpecenim DEFEND LOCK a od auta bol prec celych 10 minut. Za bieleho dna s 500 KM na tachometri mal po aute

To som bol ja. Bola to čierna 1,9 TDi. Prvá jazda z východu do BA a tak ako píšeš, Defend Lock, 10 minút a auto s 500km na tacháči fuč. Auto bolo 2 dni na značkách. Poisťovňa napriek tomu nepreplatila celú sumu. Našťastie tam bolo poistenie z Defend Locku a to dorovnalo poistku takmer do plnej sumy.

Odesláno

To zdechání se dá vyřešit, je to jen \"vylepšení\" k snížení emisí. Nahraje se tam upravený Sw a je to postatně lepší. Dokonce jsem se setkal i s tím, že to nabídli i v Autorizáku, s tím, že to sice není ofic. ale funguje to.

Odesláno

Rozhodně bych do ochcávky nešel... :) Je to sice jakoby \"český\" auto,ale všechny škodovky oproti peugeotům jsou jako nové dražší při stejném stupni výbavy .... Navíš škodovky nejsou zrovna extra pěkný auta a to jak exteriér,tak interiér.... Další věc je podvozek,peugeot je prostě peugeot a všechny VW auta jsou prostě takový nekomfortní.... Navíc sedačky ve škodovce to je jak lavice ve vlaku.... :D Jsem zaujatý to nepopírám,ale měl jsem možnost tyto vozy porovnat a prostě škodovku nebrat,už jen to že je to tuctový auto....

A věc kterou jsem nikdo nepochopil kdo si ty auta může kupovat ?? I ojeté jsou podstatně dražší než konkurence,většinou v horší výbavě a s větším počtem kilometrů.....

Odesláno

Kdo? Lidi mají vtlučené do hlavy, že:

a) je to škodovka, tak je levná (hlavně ten servis!), na jiné bychom neměli

b) nevyčuhuje, je tuctové, nikdo mi ho neodře

c) měl jsem škodovku a byl jsem spokojený

d) má velký kufr

edit:

e) jo a je to vlastně Audi A4 ;)

[upravil dne 17/6/10 shwaara]

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Kdo? Lidi mají vtlučené do hlavy, že:

a) je to škodovka, tak je levná (hlavně ten servis!), na jiné bychom neměli

b) nevyčuhuje, je tuctové, nikdo mi ho neodře

c) měl jsem škodovku a byl jsem spokojený

d) má velký kufr

edit:

e) jo a je to vlastně Audi A4 ;)

[upravil dne 17/6/10 shwaara]

No tak nějak no.... :) šáde je cenově dost drahá a to auto tomu neodpovídá... nic proti tomu,at si každej jezdí v čem chce,ale nemá moc co nabídnout.... většina výbavy za příplatek , vyžší pořizovací cena a servis vyjde cenově stejně jako všechno ostatní....:roker

Odesláno

Posledny zaujimavy poznatok

Skoda Fabia Junior 1.2 HTP 40KW 2007/06 , garancna prehliadka v 38 tis. KM, vymeneny olej, olejovy filter, vzduchovy filter, doplnena voda do ostrekovacov,vymenena zarovka v osvetleni SPZ + klasicka kontrola auta , olej uzivaji zasadne SHELL ... Cena prohlidky s materialem 236 Eur ...

Ford Mondeo 2.0 TDCI 96 KW 2008 , garancna prehliadka v 60 tis. KM, vymeneny olej (ford formula), olejovy filter, vzduchovy filter, palivovy filter, pelovy filter, tiez doliata voda do ostrekovacov + klasicka garancna prehliadka ... Cena rovnych 220 Eur...

Cena u skodovky - AUTOCOMODEX TRNAVA

Cena u forda - FORD SERVIS v Trnave na Bulharskej

Viem, ze ceny zalezia aj hrubo od servisov, ale pokial garancka na nove mondeo, s 2litrovym turbodieslom, do ktoreho ide viac oleja, a menil sa navy palivovy a pelovy filter stala este o par eur menej, ako na 3 valcovi bycikel ... Nehnevajte sa ... Skoda reci ...

To sou samozrejme garancne prohlidky, jinde v servisech budou ceny jine...

Odesláno
Původně zaslal: jbily

S Octavií všech nových verzí (I., II. v současnosti III.) jsem zejména služebně najezdil za posledních 10 let stovky tisíc kilometrů. Zároveň jsem jezdil v dalších soukromých (manželčiných a jiných služebních) autech.

Jak je zřejmé, s Octavkou jsem se musel naučit žít a jezdit, mým názorem je, že není to špatné auto a plní funkci slušného a spolehlivého auta - aspoň ty, se kterými jsem jezdil já. První jsem dal pryč v době, kdy měla najeto 380 tis. km, dodnes jezdí velmi spolehlivě a má najeto u kamaráda hrubě přes 500 tis. km - 1,9TDi, 66 kW. Další jsem odevzdával po najetí cca 150tis. Km. Taky jsem měl služební 307 Break, 1,6 HDi, slušný motor, jinak ale s Octavií nemohla soupeřit, bohužel, věčně v servise. Rád jsem se do Octavie vracel.

Aktuálně mohu posoudit Octavia III., 1,9 TDi (r.v.2009, 77kW) a soukromé (manželčino) Ford Focus C-Max 1,8TDCi (r.v. 2007, 85kW). C-Max má subjektivně lepší podvozek, prostorný interiér, motor mírně kultivovanější (ale ne o moc, taky to je traktor...), přesnější řízení a řazení. Cca o 1l/100km víc žere při cca stejném stylu řízení. Výbavu nehodnotím, záleží na verzi, C-Max je Titanium, takže více než vyhovující.

Nemám rád, když někdo odsuzuje Octavii a přitom s ní najel několik málo km a jezdí v 10 let starém autě. Každému vyhovuje něco jiného, někomu třeba právě to, že má Octavia velký kufr, servis na každém rohu, nechce vyčnívat, …. Když jsem řešil koupi ojetého auta (nakonec C-Max), projel jsem se s 15ti auty v podobné cenové kategorii, s podobným r.v., s podobným výkonem. Vyhrál C-Max a jsme zatím Maximálně spokojeni (nejvíc asi 5-ti letá dcera, která je nadšená ze stolíku, který má před sebou).

Nicméně - Octavia je cenově v ČR nadhodnocená, proto bych ji asi jako novou natož ojetou nekoupil, kdyby nebyla za super-luxusní cenu, kterou ale komerčně nikdo nedostane. Zase se ale v ČR líp prodá, jiné značky ztrácejí na ceně podstatně rychleji a víc…

S tímto názorem docela souhlasím.

Měl jsem P406 a byl jsem s tímto autíčkem spokojenej.

Bylo to velice pohodlné autíčko, i když na údržbu trochu dražší (a to jsem si hodně věcí dělal sám nebo s kámošem).

Nyní vlastním Octávii I po faceliftu (r.v. 11/2004), takže mohu porovnávat.

Je pravda, že Octávia má trdší podvozek a trdší sedadla, ale v poslední době patří k docela spolehlivým autům (a dají se sehnat ND levněji).

[upravil dne 21/6/10 Pinďa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...