Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: bazant

bral bych tu prvni,tu silnejsi...podle meho dulezita je sirka a delka..pokud bude baterka vyzsi tak ti na ni bude spatne drzet ten deklik...

Ta první je právě 190 :-/

Odesláno
Původně zaslal: Přema

patří tam 74Ah baterka ......jinou bych vrátil a dost je seřval.......

Já koukal na stránky Varty a opravdu je doporučená Vartou...Jinak říkal, že origo baterie neberou z Francie, protože by byl problém s likvidací...takhle mají smlouvu s Vartou a staré baterie jim likviduje Varta...

Odesláno

Tak nastartováno poprvé, ale s tím, že už jsem myslel, že nenastartuji, jak to celkem dlouho točilo...nenapadá Vás ještě, co by to mohlo být? Palivo kvalitní, filtry vyměněný, svíčky vyměněný, baterka nová :-(((

Odesláno
Původně zaslal: xplayer5

Tak nastartováno poprvé, ale s tím, že už jsem myslel, že nenastartuji, jak to celkem dlouho točilo...nenapadá Vás ještě, co by to mohlo být? Palivo kvalitní, filtry vyměněný, svíčky vyměněný, baterka nová :-(((

štartér by som skontroloval

Odesláno

Tak přináším výsledky z měření napětí na svorkách baterie, je to měřené po půlhodinové jízdě, takže teplý motor...je to měřené na analogu...

v klidu - 12V

při žhavení - 11,5V

při startování - 9V

po nastartování - 14V

Co na to říkáte? Mohl by někdo, kdo má také 2.0 HDi změřit napětí při startování?

• O 2 roky později...
Odesláno

Kluci je někde návod, jak se ke žhavičům Peugeot 407 2.0HDI dostat? Dnes mi volal automechanik, že to nedokáže vyměnit, ať si auto odvezu. Začínám mít na tu francouzskou paštiku nervy...

Odesláno

Možno teraz trepnem..

..aj keď sa v novodobých dízloch moc nevyznám, na základe toho čo som čítal, by som to tipol na ložisko štartéra. Ten ako posledný článok \"šartovacieho reťazca\" neprešiel testom. Z čias, keď som bol hrdým majiteľom škody 100 si pamätám, že základom úspešného štartu bola správna zmes bezínu so vzduchom, iskra (sviečka, káble, indučka), schopná batéria a štartér. U dízla to bude obdobné, len sa to inak nazýva.

Na škodovke mi raz odišlo ložisko rotora štartéra (takej medenej farby). I keď navonok sa zdalo všetko OK. (baterka nová, sviečky nové, indučka nová, karburátor zoštelovaný) Vo vymontovanom stave štartér točil ako guľa. Akonáhle sa však namontoval späť do auta, točil akoby z posledného..

Problém bol nakoniec v tom, že akonáhle sa pri štarte pastorok zakusol do zotrvačníka, silou je vôle sa v statore zpriečil a nastalo prerážanie napätia, resp. skrat, ktorý navonok robil divadlo ako vybitá baterka.

Toľko moja skúsenosť..

Odesláno

Ale vymeni, len to treba vidiet. Bol som menit zhavice u znameho v Peugeot servise, trvalo mu to cca 1.15 hod. Dovolim si tvrdit, ze teraz by som ich vymenil aj ja, samozrejme za nejake tri - styri hodinky. Pristup je tam ozaj blby.

• O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...