Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Volnobežka Alternátoru

Recommended Posts

Odesláno

no nevím no jen se tady zeptal a vy ho tady málem ličujete:myslim no a když se to veme kolem a kolem tak má pravdu alternátor volnoběžku nemá volnoběžku má jen řemenice né alternátor:D:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: JardaČapek

Ahoj když je špatná volnobežka tak se to projevuje tím že na volnoběch rachotí když se třeba zapnou světla nebo něco tak motor jako by ubere otačky a začně ta volnoběžka rachotit a vydavat takové divné zvuky.Mě to dokonce dálo těd už pořat..A je dobré to moc neodkládat protože by se mohl poškodit altik ložisko v něm a tak..Těd je to v pohodě a motor si krasně přede.

ok. diky :super

Guest JardaČapek
Odesláno

No tak chlapci se tady nehadejte:roker alternator volnobežku proste má a je to těd jsem ji měnil tak vím ne:D

Guest JardaČapek
Odesláno

ale na druhou stranu at se každej ujistí že má pravdu a pak něco plácá.fakt mám rád lidi kteří maj plnou pusu kecu a prd vědi.ale to jsem nepatří takovéhle dohadování.

Odesláno

no nechci to tady rozvyřovat ale on se jen zeptal podívejte se na jeho dotaz jedinej kdo se tady dost hustě prezentuje je oddie:nevim a netuším jakej k tomu má duvod se na něj takhle obořit:myslim

Odesláno

úplně jsem zapoměl,že jsem mu už jednou ukazoval jak volnoběžka vypadá :D

Nenapsal bych to líp jak oddie,obzvlášť když se mu to jednou už říkalo.

Odesláno

Ako jedna z x-možností: Peugeot 406/2.0HDi/D9/ RHY, RHS, RHZ,r.v.04/1999-06/2004-viď obrázok.

Pokiaľ má byť rada, resp.diskusia, účinná a konkrétna, je potrebné ako prvé dať konkrétnu technickú informáciu-typ

auta, motora, resp. súčiastky, najlepšie však VIN auta-tým je daná technická jednoznačnosť. To ste doteraz neurobili. Namiesto toho....

Peter

post-0-14109611869024_thumb.jpg

Odesláno

Tak si to tedy shrneme:

Toto téma se přímo jmenuje VOLNOBĚŽKA ALTERNÁTORU. V prvním příspěvku se tazatel ptá, jak tuto volnoběžku demontovat. Je tedy zcela jednoznačné, že se toto téma týká právě volnoběžky a její demontáže, neptá se na to, jestli jí tam má nebo nemá, píše, že ji MÁ, a ptá se, jak ji sundat.

Na to mu dotyčný - poté, co mu více z nás napsalo, jak se demontuje - píše, že nic takového jako volnoběžku alternátor nemá. Cituji:

\"Ahoj.

to Čapek:

Môžeš vložiť foto tej voľnobežky? Alternátor totiž žiadnu voľnobežku nemá.

Peter\"

Podotýkám - neptá se, ale tvrdí, že alternátor žádnou volnoběžku nemá. Přesto, že se tazatel ptal, jak ji sundat, přesto, že tu samou blbost plácal už do jiného tématu, kde mu to vyvrátilo více lidí. S dovolením z toho tématu ocituji:

Původně zaslal: dubravap

Ahoj.

A to ste kde videli voľnobežku na alternátore? Alternátor

ŽIADNU voľnobežku nemá.

Peter

Poté, co mu více lidí vysvětlí, že volnoběžka alternátoru existuje, a dají i obrázek, přesto plácá dál:

To nie je voľnobežka alternátora, ale napínacia kladka hnacieho (drážkového) remeňa. Remenica alternátora je vždy pevne spojená (bez pretáčania sa) s rotorom alternátora.

Peter

Upozorňuji především na tu poslední větu - \"Remenica alternátora je vždy pevne spojená (bez pretáčania sa) s rotorom alternátora.

Je na tom ještě co řešit? Dotyčný přes to, že se lidé ptali na jednoznačnou a konkrétní věc - tu volnoběžku - tvrdí, že nic takového neexistuje, přes to, že mu více lidí opakovaně potvrdilo, že existuje. Divíte se té reakci? Pokud by se normálně zeptal, místo zabedněného opakování evidentního nesmyslu, k takovéhle reakci by opravdu nebyl sebemenší důvod.

Jako obrovská ironie pak působí to, jak píše na závěr, co musí být splněno, aby byla rada účinná. Aby byla nějaká rada účinná, je třeba především, aby ji psal někdo, kdo o tom něco ví, a ne někdo, kdo o tom neví ani zbla a omílá nesmysly.

No a na závěr pak ani nepřekvapí ani to, jaký je srab, když ani nedokáže přiznat svou chybu a neznalost, že neměl ani tušení, že něco jako volnoběžka na altíku existuje, a místo toho sem matlá jakýsi důkaz, že existuje i pevná řemenice (na což se tu nikdo neptal). Nehledě na to, že ten zdroj v době online přístupu do Peugeotího ServiceBoxu působí trochu směšně. Na té neznalosti by samo o sobě nebylo nic špatného, nikdo učený z nebe nespadl, ale takováhle zabedněnost a neschopnost přiznat chybu, a ještě trapné pokusy o otáčení toho proti ostatním jsou opravdu velmi směšné.

Nic víc k tomu nemám, myslím, že tím bylo řečeno vše. Členům Clubu pak přeji, aby na jejich dotazy odpovídali především ti, kteří jsou v obraze, vědí o čem mluví, a neustále na sobě pracují a vzdělávají se. Naštěstí je tu už dnes takových lidí hodně, ale jak je vidět, ani to občas nestačí ;)

P.S. pokud by měl někdo děsný pocit, že by to chtěl slyšet z očí do očí, nemám s tím sebemenší problém, jak tu jistě spousta lidí ví, stačí mě navštívit.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Tak si to tedy shrneme:

Toto téma se přímo jmenuje VOLNOBĚŽKA ALTERNÁTORU. V prvním příspěvku se tazatel ptá, jak tuto volnoběžku demontovat. Je tedy zcela jednoznačné, že se toto téma týká právě volnoběžky a její demontáže, neptá se na to, jestli jí tam má nebo nemá, píše, že ji MÁ, a ptá se, jak ji sundat.

Na to mu dotyčný - poté, co mu více z nás napsalo, jak se demontuje - píše, že nic takového jako volnoběžku alternátor nemá. Cituji:

\"Ahoj.

to Čapek:

Môžeš vložiť foto tej voľnobežky? Alternátor totiž žiadnu voľnobežku nemá.

Peter\"

Podotýkám - neptá se, ale tvrdí, že alternátor žádnou volnoběžku nemá. Přesto, že se tazatel ptal, jak ji sundat, přesto, že tu samou blbost plácal už do jiného tématu, kde mu to vyvrátilo více lidí. S dovolením z toho tématu ocituji:

Ahoj.

A to ste kde videli voľnobežku na alternátore? Alternátor

ŽIADNU voľnobežku nemá.

Peter

Poté, co mu více lidí vysvětlí, že volnoběžka alternátoru existuje, a dají i obrázek, přesto plácá dál:

To nie je voľnobežka alternátora, ale napínacia kladka hnacieho (drážkového) remeňa. Remenica alternátora je vždy pevne spojená (bez pretáčania sa) s rotorom alternátora.

Peter

Upozorňuji především na tu poslední větu - \"Remenica alternátora je vždy pevne spojená (bez pretáčania sa) s rotorom alternátora.

Je na tom ještě co řešit? Dotyčný přes to, že se lidé ptali na jednoznačnou a konkrétní věc - tu volnoběžku - tvrdí, že nic takového neexistuje, přes to, že mu více lidí opakovaně potvrdilo, že existuje. Divíte se té reakci? Pokud by se normálně zeptal, místo zabedněného opakování evidentního nesmyslu, k takovéhle reakci by opravdu nebyl sebemenší důvod.

Jako obrovská ironie pak působí to, jak píše na závěr, co musí být splněno, aby byla rada účinná. Aby byla nějaká rada účinná, je třeba především, aby ji psal někdo, kdo o tom něco ví, a ne někdo, kdo o tom neví ani zbla a omílá nesmysly.

No a na závěr pak ani nepřekvapí ani to, jaký je srab, když ani nedokáže přiznat svou chybu a neznalost, že neměl ani tušení, že něco jako volnoběžka na altíku existuje, a místo toho sem matlá jakýsi důkaz, že existuje i pevná řemenice (na což se tu nikdo neptal). Nehledě na to, že ten zdroj v době online přístupu do Peugeotího ServiceBoxu působí trochu směšně. Na té neznalosti by samo o sobě nebylo nic špatného, nikdo učený z nebe nespadl, ale takováhle zabedněnost a neschopnost přiznat chybu, a ještě trapné pokusy o otáčení toho proti ostatním jsou opravdu velmi směšné.

Nic víc k tomu nemám, myslím, že tím bylo řečeno vše. Členům Clubu pak přeji, aby na jejich dotazy odpovídali především ti, kteří jsou v obraze, vědí o čem mluví, a neustále na sobě pracují a vzdělávají se. Naštěstí je tu už dnes takových lidí hodně, ale jak je vidět, ani to občas nestačí ;)

P.S. pokud by měl někdo děsný pocit, že by to chtěl slyšet z očí do očí, nemám s tím sebemenší problém, jak tu jistě spousta lidí ví, stačí mě navštívit.

Jen mu dej.

Kristovanoho, tak se rozčilovat kvůli kokotině.

Odesláno

Nehádajte sa tu za takú blbosť..

Alternátor na HDi má volnobežnú remenicu. Mal som ju tiež zadretú. Keď som ju chcel odkrútiť tak sa zrazu rozhýbala - do jednej strany zaberala, do druhej išla na voľno. Problém bol trošku v tom, že keď sa rozhýbala a chcel som ju povoliť tak práve do tej strany išla na voľno a nedala sa povoliť.

Remenica je vlasne prostredníctvom závitu našrobovaná na rotore alternátora.

Najlepšie je, keď je už úpne zadretá - vtedy sa najlepšie zhadzuje z rotora altíku.

Nechcelo sa mi stým moc babrať, tak som zváračkou spraviť krátky zvar medzi vonkajšou a vnútornou časťou remeničky aby sa mi netočila naprázdno.

Treba dať kostru čo najbližšie k zváranému miestu - altérnátor je na to citlivý.

Doťahovanie je už v pohode.

Robil som to asi pred 1,5 rokom, cena remeničky bola vtedy asi 3000 SK.

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Jen mu dej.

Kristovanoho, tak se rozčilovat kvůli kokotině.

Když ono těch \"kokotin\" je poslední dobou dost.

Oddiemu se nedivím,že reagoval poněkud ostřeji,sám jsem měl co dělat,abych svůj příspěvek napsal v rámci slušnosti(a to jsem si nevzpoměl na to,že jsem mu již jednou volnoběžku ukazoval).

Dovolím si posoudit,že Oddie je zrovna člověk,který toho o autech ví víc než dost,a pokud někdo zabedněně trvá na nesmylu a není schopen uznat omyl nezaslouží si nic jiného než reakci,která je zde k přečtení :myslim

• O 7 let později...
Odesláno

je to už staré vlákno ale práve riešim, či moj peugeot 306 HDi 66kW r.v. 2000 VIN VF37ERHYF33121179 ma volnobezku alternatora alebo len pevnu remenicu. Obrazok nie je moj, ale mam rovnaku remenicu ako vydno na tom alternatore a ta vyzera ze je pevna...resp nikde neviem najst na SERVICEBOXE extra kod dielu tej volnobezky ak tam teda vobec je...

Vie mi niekto poradit?

Dakujem.

post-48095-14109637340901.jpg

bez_názvu.JPG

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...