Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Šetříme na provozu díl první - výmena oleje

Recommended Posts

Odesláno

Navazuju trochu na to, co sem psal tady

Někdo si možná řekl, že sem se zbláznil, ale mám sto chutí to vyzkoušet.

Já měním v benzínech kolem 10tis. a asi díky tomu, že ty motory jsou v kondici, vyliju vždycky olej, kterej bych skoro mohl ještě prodat.

V bávu když sem vytáhl měrku tak sem se lekl, že tam není olej protože je tak čistej, že na měrce byl skoro průhlednej. A to má těch cca 10tis.

Video zde

Velice zajímavý názory, fakta, a zkušenosti... předpokládám, že video ale nenechá moc lidí klidnýma. :papa

Edit: A když spočítám jen olej tak na dvou autech, kam liju kvalitu mě stojí během 100tis. km olej cca 26000 x2 a do Budečky 7000.

[upravil dne 24/12/2009 Fusion]

Odesláno

Obchodnik najazdil za 11 rokov neuveritelnych 180000 km:D ... to ma pobavilo...

...take oleje urcite su, ale mne sa to nepozdava, je to olej a olej starne, nech je aky je, poznam auta (napr. Passat, rok 1993), v ktorom bol olej meneny hadam v roku 1995 a odvtedy len otroci vo firme a taktiez jazdi, je to vecou nahody a nie oleja, ale tak casy sa menia, ja si olej radsej vymenim:cool:

S cim plne suhlasim je to, ze si servisy pri takychto veciach vzdy najdu \"nejaku pracu naviac\", preto som rad, ze si olej menim sam:aut

Zhrniem to tak, ze tema je to zaujimava a urcite to ma nieco do seba, ale to video mi pripada ako reklama na cosmodisk, nemozem si pomoct:myslim

Odesláno

No neviem nakoľko sa dá tým informáciam veriť. Bežného spotrebiteľa s tým možno ohúria ale kto sa venuje autám podrobnejšie to musí považovať prinajmenšom za prehnané.

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Zhrniem to tak, ze tema je to zaujimava a urcite to ma nieco do seba, ale to video mi pripada ako reklama na cosmodisk, nemozem si pomoct:myslim

no cosmodisk nahodou funguje :D

a co sa toho oleja tyka tak to bude poriadna kravina

Odesláno

no, ja bych to zase tak neodsuzoval ...

kvalitni znackovy olej vydrzi o hodne vice kilometru nez kdy se ma menit ...

pro urceni kilmetroveho nebo casoveho useku pro vymenu oleje je smerodatne urceni vyrobce metoru, ne vyrobce oleje ...

proto, i kdyz vim, ze ten olej snese klidne i 80t km, doporucuji ho zakaznikovi menit tak, jak ma napsano v manualu ... prodavam oleje jiz dlouho, rekl bych, ze hodne profi znacku, a znam doporucene kilometrove probehy, u lepsich \"polosyntetik\" to je 30-60 tisic km, pro \"polosyntetiky\" pro dalkovy provoz to je dokonce az 180t km !!! a po lab rozboru je ten olej v dobre forme ...

neco jineho je pochopitelne celkovy stav motoru a pripadna silna kontaminace oleje jinymi provoznimi kapalinami ...

takze, kdyz mi nekdo rekne, ze ten a ten olej vydrzi v motoru i 60t bez zasadni ztraty vlastnosti, tak nemam duvod mu neverit...

PS: a nemci byli odjakziva ti nejlepsi chemici :papa

Odesláno
Původně zaslal: BV406

...neco jineho je pochopitelne celkovy stav motoru a pripadna silna kontaminace oleje jinymi provoznimi kapalinami ...

takze, kdyz mi nekdo rekne, ze ten a ten olej vydrzi v motoru i 60t bez zasadni ztraty vlastnosti, tak nemam duvod mu neverit...

PS: a nemci byli odjakziva ti nejlepsi chemici :papa

S týmto bez výhrad súhlasím. Je diametrálne odlišné tvrdiť že je olej v motore doživotne a tvrdiť že má niekoľkonásobne väčšiu životnosť, ako sú výmenná intervaly, ktorá je ovplyvnená prevádzkovými podmienkami a technickým stavom motora.

K tomu P.S. iba dodám svoje obligátne \"pod to ma podpíš\". :D

[upravil dne 24/12/09 pastorek]

Odesláno

Neskutečná píčovina.

1) interval výměny oleje určuje výrobce motoru, nikoliv výrobce oleje. Jeden a tentýž olej tak může mít v různých motorech předepsaný interval lišící se i dvojnásobně. Takže to o úpravě intervalu by mi musel sdělit výrobce motoru, abych mu věřil, nadto bych to chtěl mít ověřené příslušnými rozbory.

2) na eshopu maj ten jejich \"zázračnej\" olej za skoro 40E/litr, tedy na české zhruba litr za litr. Normální solidní olej stejné specifikace mě stojí cca 100 Kč/litr, takže s těma výměnama jsem teoreticky cenově úplně nastejno - ve skutečnosti ale o dost líp, protože mně tahle suma vystačí na 10 výměn oleje, tzn. 200tis km, kdežto vy ten zázračnej olej budete muset dolívat, něco totiž sežere samotnej motor, a něco se vyplejtvá při výměně filtru (kterej sami píšou se musí měnit stejně). A že vás jen to dolívání vyjde dráž než mě celá výměna, na to můžete vzít jed.

Nicméně každej svého štěstí strůjcem, a čím víc blbců na tyhle kraviny skočí, tím víc kšeftů pro opravny a vrakoviště, takže jen do toho.

Odesláno

Zhruba před deseti roky jsem už četl o podobném oleji od značky FINA. Psalo se tam také, že je nutná jen výměna filtru. Já osobně tomu věřím.

Odesláno

pokud to bude benzin bez turba a hydraul, napinaku retezu nemam vyhrad. Ale diesl a turbomotory s hyd. napinakem N E S M Y S L

a pro vsechny jedno stupidni video nemusi znamenat ze je vse ok, oni zadreni nezaplati a 2 věc je co tam lije z ty dodavky

Odesláno

hlavne ty hydrostely su fakt pedanti na kvalitu oleja...

Olej, jestli je cisty po 10 tisicoch, tak je hodne nekvalitny, pac v motoru (kazdem a jakemkoliv) dochadza k tvorbre sazi, karbonu a jinych necistot ze spalovani, a ty ma olej za ulohu rozpustat. No a kdyz to dela, tak je cim dal cernejsi....

Odesláno

Šetříme na provozu (díl druhý) - proč měnit destičky, i kov na kov přeci brzdí?

Šetříme na provozu (díl třetí) - nač kupovat gumy, když z těch co máme ještě nelezou dráty?

...

...

...

Šetříme na provozu (díl Xtý) - nestartujme, ušetříme nejvíc

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...