Fusion Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Navazuju trochu na to, co sem psal tady Někdo si možná řekl, že sem se zbláznil, ale mám sto chutí to vyzkoušet. Já měním v benzínech kolem 10tis. a asi díky tomu, že ty motory jsou v kondici, vyliju vždycky olej, kterej bych skoro mohl ještě prodat. V bávu když sem vytáhl měrku tak sem se lekl, že tam není olej protože je tak čistej, že na měrce byl skoro průhlednej. A to má těch cca 10tis. Video zde Velice zajímavý názory, fakta, a zkušenosti... předpokládám, že video ale nenechá moc lidí klidnýma. Edit: A když spočítám jen olej tak na dvou autech, kam liju kvalitu mě stojí během 100tis. km olej cca 26000 x2 a do Budečky 7000. [upravil dne 24/12/2009 Fusion] Citovat
Qcko Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Obchodnik najazdil za 11 rokov neuveritelnych 180000 km:D ... to ma pobavilo... ...take oleje urcite su, ale mne sa to nepozdava, je to olej a olej starne, nech je aky je, poznam auta (napr. Passat, rok 1993), v ktorom bol olej meneny hadam v roku 1995 a odvtedy len otroci vo firme a taktiez jazdi, je to vecou nahody a nie oleja, ale tak casy sa menia, ja si olej radsej vymenim:cool: S cim plne suhlasim je to, ze si servisy pri takychto veciach vzdy najdu \"nejaku pracu naviac\", preto som rad, ze si olej menim sam:aut Zhrniem to tak, ze tema je to zaujimava a urcite to ma nieco do seba, ale to video mi pripada ako reklama na cosmodisk, nemozem si pomoct:myslim Citovat
Fusion Odesláno 24. prosinec 2009 Autor Odesláno 24. prosinec 2009 No to mě taky napadlo ale co by z toho ZDF mělo? Shaha zruinovat ropný společnosti nebo udělat reklamu jednomu pánovi co jezdí rozlívat doživotní olej? Citovat
macik.83 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Je pravda, ze jsem znal frajera, kterej na olej s*al a nic neresil. Taky mozna to, ze pri vymene filtru neco vytece a staci jen dolejvat to chybejici mnozstvi. Citovat
pastorek Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 No neviem nakoľko sa dá tým informáciam veriť. Bežného spotrebiteľa s tým možno ohúria ale kto sa venuje autám podrobnejšie to musí považovať prinajmenšom za prehnané. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 tak to je úžasná zpráva,vynikající novinka,jsem z toho nadšený...:roll P.S. olej budu měnit co 10 tisíc jako dosud Citovat
Qcko Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Som rad ze sa najde tema, kde sa vacsina ludi s kludom zhodne ...ked uz su tie Vianoce:super Citovat
shark734 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Původně zaslal: Qcko Zhrniem to tak, ze tema je to zaujimava a urcite to ma nieco do seba, ale to video mi pripada ako reklama na cosmodisk, nemozem si pomoct:myslim no cosmodisk nahodou funguje a co sa toho oleja tyka tak to bude poriadna kravina Citovat
BV406 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 no, ja bych to zase tak neodsuzoval ... kvalitni znackovy olej vydrzi o hodne vice kilometru nez kdy se ma menit ... pro urceni kilmetroveho nebo casoveho useku pro vymenu oleje je smerodatne urceni vyrobce metoru, ne vyrobce oleje ... proto, i kdyz vim, ze ten olej snese klidne i 80t km, doporucuji ho zakaznikovi menit tak, jak ma napsano v manualu ... prodavam oleje jiz dlouho, rekl bych, ze hodne profi znacku, a znam doporucene kilometrove probehy, u lepsich \"polosyntetik\" to je 30-60 tisic km, pro \"polosyntetiky\" pro dalkovy provoz to je dokonce az 180t km !!! a po lab rozboru je ten olej v dobre forme ... neco jineho je pochopitelne celkovy stav motoru a pripadna silna kontaminace oleje jinymi provoznimi kapalinami ... takze, kdyz mi nekdo rekne, ze ten a ten olej vydrzi v motoru i 60t bez zasadni ztraty vlastnosti, tak nemam duvod mu neverit... PS: a nemci byli odjakziva ti nejlepsi chemici Citovat
pastorek Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Původně zaslal: BV406 ...neco jineho je pochopitelne celkovy stav motoru a pripadna silna kontaminace oleje jinymi provoznimi kapalinami ... takze, kdyz mi nekdo rekne, ze ten a ten olej vydrzi v motoru i 60t bez zasadni ztraty vlastnosti, tak nemam duvod mu neverit... PS: a nemci byli odjakziva ti nejlepsi chemici S týmto bez výhrad súhlasím. Je diametrálne odlišné tvrdiť že je olej v motore doživotne a tvrdiť že má niekoľkonásobne väčšiu životnosť, ako sú výmenná intervaly, ktorá je ovplyvnená prevádzkovými podmienkami a technickým stavom motora. K tomu P.S. iba dodám svoje obligátne \"pod to ma podpíš\". [upravil dne 24/12/09 pastorek] Citovat
oddie Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Neskutečná píčovina. 1) interval výměny oleje určuje výrobce motoru, nikoliv výrobce oleje. Jeden a tentýž olej tak může mít v různých motorech předepsaný interval lišící se i dvojnásobně. Takže to o úpravě intervalu by mi musel sdělit výrobce motoru, abych mu věřil, nadto bych to chtěl mít ověřené příslušnými rozbory. 2) na eshopu maj ten jejich \"zázračnej\" olej za skoro 40E/litr, tedy na české zhruba litr za litr. Normální solidní olej stejné specifikace mě stojí cca 100 Kč/litr, takže s těma výměnama jsem teoreticky cenově úplně nastejno - ve skutečnosti ale o dost líp, protože mně tahle suma vystačí na 10 výměn oleje, tzn. 200tis km, kdežto vy ten zázračnej olej budete muset dolívat, něco totiž sežere samotnej motor, a něco se vyplejtvá při výměně filtru (kterej sami píšou se musí měnit stejně). A že vás jen to dolívání vyjde dráž než mě celá výměna, na to můžete vzít jed. Nicméně každej svého štěstí strůjcem, a čím víc blbců na tyhle kraviny skočí, tím víc kšeftů pro opravny a vrakoviště, takže jen do toho. Citovat
Qcko Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Horst Fuchs (ci ako sa vola) by to vedel predat do celeho sveta, ver tomu:D Citovat
brutall Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Zhruba před deseti roky jsem už četl o podobném oleji od značky FINA. Psalo se tam také, že je nutná jen výměna filtru. Já osobně tomu věřím. Citovat
Demo Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Naprostý souhlas s Oddiem.... P.S. Jinak pokud olej po 10 tkm nezmeni barvu, tak je neco spatne. Citovat
pp205 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 pokud to bude benzin bez turba a hydraul, napinaku retezu nemam vyhrad. Ale diesl a turbomotory s hyd. napinakem N E S M Y S L a pro vsechny jedno stupidni video nemusi znamenat ze je vse ok, oni zadreni nezaplati a 2 věc je co tam lije z ty dodavky Citovat
foxo Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 hlavne ty hydrostely su fakt pedanti na kvalitu oleja... Olej, jestli je cisty po 10 tisicoch, tak je hodne nekvalitny, pac v motoru (kazdem a jakemkoliv) dochadza k tvorbre sazi, karbonu a jinych necistot ze spalovani, a ty ma olej za ulohu rozpustat. No a kdyz to dela, tak je cim dal cernejsi.... Citovat
Fusion Odesláno 25. prosinec 2009 Autor Odesláno 25. prosinec 2009 Něříkám, že je stejnej jak novej, ale velice čistej. A liju http://www.valvoline.com/products/brands/synpower/ Citovat
Medvěd Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Šetříme na provozu (díl druhý) - proč měnit destičky, i kov na kov přeci brzdí? Šetříme na provozu (díl třetí) - nač kupovat gumy, když z těch co máme ještě nelezou dráty? ... ... ... Šetříme na provozu (díl Xtý) - nestartujme, ušetříme nejvíc Citovat
Fusion Odesláno 25. prosinec 2009 Autor Odesláno 25. prosinec 2009 Doufám Medvěde, že ti je jasný, že toto je debata na teoretické úrovni s rezervou a ne návod. http://www.autolevel.cz/magazin/jak-vypada-motor-po-100-000-km-bez-vymeny-oleje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.