Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: pastorek

Nabíjacej sústave je úplne jedno akú veľkú baterku nabíja lebo vždy \"dopĺňa\" iba spotrebovanú energiu.

Nesouhlasím, vždy má za úkol zároveň dobít i AKU. který se vysál při startu. Navíc i kapacita alternátoru je limitovaná.

Nesúhlasíš ale tvrdíš to isté, zrejme prišlo k nedorozumeniu. Napísal som že alternátor iba dopĺňa spotrebovanú energiu v akumulátore a preto nezáleží na jeho veľkosti. Zrejme si to pochopil že píšem o spotrebe energie spotrebičmi ale bolo to o baterke.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nesúhlasíš ale tvrdíš to isté, zrejme prišlo k nedorozumeniu. Napísal som že alternátor iba dopĺňa spotrebovanú energiu v akumulátore a preto nezáleží na jeho veľkosti. Zrejme si to pochopil že píšem o spotrebe energie spotrebičmi ale bolo to o baterke.

Tak se omlouvám, myslel jsem, přesně jenom ty spotřebiči.

Odesláno

Abych se vrátil k původní debatě, včera jsem koupil 74Ah, značka Black Dot, sedla tam naprosto přesně. Dnes ráno bylo -21 a startnul jsem napoprvé. Nicméně, možná hloupý dotaz, ale vždy po tak mrazivé noci a po studeném startu mi na neutrál svítí světla trošku méně a větrák fučí méně, než když přidám plyn. Po dvou kilometrech jízdy se to stabilizuje. Je to normální nebo může být i nějaký problém s alternátorem? Podotýkám, že u té staré baterie to dělalo taky. Jde altík nějak jednoduše proměřit? Díky za příspěvky!

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Já tam mám 56 Ah rok starou Starline. V čera jsem jí musel hodit na nabíječku, ani jsem nenastartoval. Nevím proč mám pokaždé v zimě problémy s baterií. Denně najezdím cca 20km, o víkendu 50km. Že by nestačila dobíjet? Přitom mi na palubce žádné kontrolky nesvítí. Ale zase mně udivuje, že před tím jsem měl Audi 80 B3 a tam to bylo bez problému.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dokáže někdo povědět, při jaké nejvyšší baterce jde ještě nasadit kryt baterie??

Délka 278mm by se dle mého názoru měla vejít

Šířka 175mm by rovněž měla být v pohodě

Výška varianty jsou 175 nebo 190mm a nevím, zda při vyšší z uvedených půjde nasadit kryt.

Může někdo změřit, kdo dával novou baterku a nevejde se mu kryt??

Děkuji

Odesláno

Konkrétně přemýšlím o Silver Dynamik 74Ah případně Silver Dynamik 77Ah. Moje původní z výroby jaksi odchází do věčných lovišť... Přecijenom je už 8 let stará...

Odesláno

Pozor to víčko má prolisy a v těch zaoblené okraje a tak se to těžko měří. Resp. záleží taky na tvaru té horní části baterky. Spíš doporučuju se ptát an konkrétní značky / typy baterek.

Odesláno
Já tam mám 56 Ah rok starou Starline. V čera jsem jí musel hodit na nabíječku, ani jsem nenastartoval. Nevím proč mám pokaždé v zimě problémy s baterií. Denně najezdím cca 20km, o víkendu 50km. Že by nestačila dobíjet? Přitom mi na palubce žádné kontrolky nesvítí. Ale zase mně udivuje, že před tím jsem měl Audi 80 B3 a tam to bylo bez problému.
Něco ti vyžírá baterku, nejspíš to bude špatně zapojené rádio - navzájem přehozené napájení stálé/přes klíček

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...