pastorek Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: pastorek Nabíjacej sústave je úplne jedno akú veľkú baterku nabíja lebo vždy \"dopĺňa\" iba spotrebovanú energiu. Nesouhlasím, vždy má za úkol zároveň dobít i AKU. který se vysál při startu. Navíc i kapacita alternátoru je limitovaná. Nesúhlasíš ale tvrdíš to isté, zrejme prišlo k nedorozumeniu. Napísal som že alternátor iba dopĺňa spotrebovanú energiu v akumulátore a preto nezáleží na jeho veľkosti. Zrejme si to pochopil že píšem o spotrebe energie spotrebičmi ale bolo to o baterke. Citovat
Kdo Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 Původně zaslal: pastorek Nesúhlasíš ale tvrdíš to isté, zrejme prišlo k nedorozumeniu. Napísal som že alternátor iba dopĺňa spotrebovanú energiu v akumulátore a preto nezáleží na jeho veľkosti. Zrejme si to pochopil že píšem o spotrebe energie spotrebičmi ale bolo to o baterke. Tak se omlouvám, myslel jsem, přesně jenom ty spotřebiči. Citovat
pastorek Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 V pohode. Hlavne že sme sa porozumeli. Citovat
Micky Odesláno 27. leden 2010 Autor Odesláno 27. leden 2010 Abych se vrátil k původní debatě, včera jsem koupil 74Ah, značka Black Dot, sedla tam naprosto přesně. Dnes ráno bylo -21 a startnul jsem napoprvé. Nicméně, možná hloupý dotaz, ale vždy po tak mrazivé noci a po studeném startu mi na neutrál svítí světla trošku méně a větrák fučí méně, než když přidám plyn. Po dvou kilometrech jízdy se to stabilizuje. Je to normální nebo může být i nějaký problém s alternátorem? Podotýkám, že u té staré baterie to dělalo taky. Jde altík nějak jednoduše proměřit? Díky za příspěvky! Citovat
pastorek Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Alternátor premeráš jednoduchým zmeraním napätia na alternátore. Po naštartovaní má byť 13,8 - 14,2 , niektoré zdroje uvádzajú až 14,6V. Citovat
Lukáš406 Odesláno 3. prosinec 2010 Odesláno 3. prosinec 2010 Zdarec. Kolik Ah má být ve 406 1,8 16V 81KW? Díky. Citovat
MJSytic Odesláno 3. prosinec 2010 Odesláno 3. prosinec 2010 Já tam mám Vartu 54Ah \"Silver line\" a nemám problém, točí jako divá Citovat
Lukáš406 Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 Já tam mám 56 Ah rok starou Starline. V čera jsem jí musel hodit na nabíječku, ani jsem nenastartoval. Nevím proč mám pokaždé v zimě problémy s baterií. Denně najezdím cca 20km, o víkendu 50km. Že by nestačila dobíjet? Přitom mi na palubce žádné kontrolky nesvítí. Ale zase mně udivuje, že před tím jsem měl Audi 80 B3 a tam to bylo bez problému. Citovat
Lukáš406 Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 A vůbec, jak silná baterie se dávala do nových 406? Citovat
Osvi Odesláno 12. prosinec 2010 Odesláno 12. prosinec 2010 Dokáže někdo povědět, při jaké nejvyšší baterce jde ještě nasadit kryt baterie?? Délka 278mm by se dle mého názoru měla vejít Šířka 175mm by rovněž měla být v pohodě Výška varianty jsou 175 nebo 190mm a nevím, zda při vyšší z uvedených půjde nasadit kryt. Může někdo změřit, kdo dával novou baterku a nevejde se mu kryt?? Děkuji Citovat
Osvi Odesláno 12. prosinec 2010 Odesláno 12. prosinec 2010 Konkrétně přemýšlím o Silver Dynamik 74Ah případně Silver Dynamik 77Ah. Moje původní z výroby jaksi odchází do věčných lovišť... Přecijenom je už 8 let stará... Citovat
koblih69 Odesláno 12. prosinec 2010 Odesláno 12. prosinec 2010 Pozor to víčko má prolisy a v těch zaoblené okraje a tak se to těžko měří. Resp. záleží taky na tvaru té horní části baterky. Spíš doporučuju se ptát an konkrétní značky / typy baterek. Citovat
P607Olda Odesláno 12. prosinec 2010 Odesláno 12. prosinec 2010 Já tam mám 56 Ah rok starou Starline. V čera jsem jí musel hodit na nabíječku, ani jsem nenastartoval. Nevím proč mám pokaždé v zimě problémy s baterií. Denně najezdím cca 20km, o víkendu 50km. Že by nestačila dobíjet? Přitom mi na palubce žádné kontrolky nesvítí. Ale zase mně udivuje, že před tím jsem měl Audi 80 B3 a tam to bylo bez problému.Něco ti vyžírá baterku, nejspíš to bude špatně zapojené rádio - navzájem přehozené napájení stálé/přes klíček Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.