Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych dotaz jak jsou ovládány nebo čím, tyto ventily. Jednou jde vzduch z turba na přímo a jednou přes intercooler. Stává se mi nepravidelně že motor má menší tah. V servisu nic nezjistili protože žádná chyba se neukázala vše v pořádku a diag prý není všemožný. Navíc auto jak napotvoru když jsem tam byl jelo normálně. Někdy když prošlápnu plyn na volnoběh a padá z otáček je slyšet zvuk jako zpětný tlak vzduchu do sání a pokud levý ventil odpojim tento zvuk se neozývá ale auto jede stejně hůř, při odpojení právého se nic neděje už jsem prolezl celej motor a nic

sry za ten román

[upravil dne 15/12/09 Vendis69]

post-0-1410961155321_thumb.jpg

Odesláno

taky mi přijde že občas auto táhne líp a někdy hůř. někdy turbo zatáhne až bych to ani nečekal ajindy je to vlažnější. Jojo nic neni dokonalý :nevim:cool:

Odesláno

mno ja som na svojom pred týždňom vymenil olej s filtrom a tiež vzduchový filter a je to podstatný rozdiel:super:super

Ja som mal ten svoj vzduchový už pekne zas..tý a bolo mi povedané, že kvôli nemu viditeľne klesá výkon

• O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Na čo presne slúžia hore zakrúžkované ventily? Dajú sa medzi sebou zamenit, su rovnaké? Neotrhnem tam nejaké papierové tesnenie ked to odšrobujem? Vopred vďaka za všetky rady.

Odesláno

Tyto ventily ovládají 3cestnou klapku pro sání vzduchu na přímo a nebo přes cooler při regeneraci FAPU.......ono totiž při regeneraci FAPU jde vzduch na přímo a nejde přes cooler aby teplota vzduchu byla hodně teplá a neochlazovala se v cooleru.......je jasné že při klapce na přímo jede auto hůř , bo vzduch není ochlazován ...tudíž je horší spalování......já tu klapku u 2,0 HDI mám ovládanou podtlakovým ventilem...

[upravil dne 8-2-10 Přema]

Odesláno

Zdravím,

já bych jen doplnil:

úkolem přeplňování dmychadlem (poháněné turbem) je nahnat do spalovacího prostoru co nejvíc vzduchu. Když je vzduch teplý má větší objem a nenažene se ho tam tolik, jako když se napřed ochladí. Proto to chlazení.

On ten výkyv výkonu je znát i u obyčejného atmosférického motoru. Když je venku parno a suchý vzduch, jede to o něco hůř. Ale v podvečer za chládku nebo po dešti to má kolikrát znatelně lepší tah.

[upravil dne 8/2/10 PPK]

Odesláno

Aj regenerácia FAP-u sa prejavuje znížením výkonu motora,

taktiež auto, ktoré jazdí často krátke trasy - a teda nestíha regenerovať FAP - postupne stráca výkon (nemajú kam unikať výfukové plyny...).

Občas je vhodné \"povyháňať pavúky z výfuku\", dať dlhšiu jazdu, aby sa zatiaľ FAP zregeneroval.

Proces regenerácie sa dá zistiť aj podľa zvuku výfuku (dobrým uchom)...

1.6HDi je výkonovo len-tak-tak na také veľké auto, takže každé zníženie výkonu je rozhodne cítiť...

Odesláno

tak to mu budu muset naložit nějakou trasu :-) jezdim denně 25 km do práce a pak to stejný domu... auto má 40 000 km. Cestou domu to po zahřátí trochu pohonim, ale delší cesta bude asi potřeba....popřemýšlím kam ?:mrk

Jak často se regeneruje FAP... je to moje první auto s touhle věcičkou (kurvítkem?) ..no vlastně druhý ale současně (jedno v listopadu a druhý v září loni)

Odesláno

Interval regenerácie závisí od celkového stavu FAP. Môže byť 500km ale aj 200. Pri 25km jazdách by to na regeneráciu FAP-u malo stačiť, samozrejme záleží od štýlu jazdy (mesto a samý semafor tomu moc nepomáha). Auto si podľa štýlu jazdy zmyslí, že je mimo mesto a teda predpokladá dlhšiu plynulú jazdu, vtedy spustí regeneráciu. Lenže okrem toho registruje, kedy bola posledná regenerácia a regeneráciu nespustí skôr ako má plánovanú novú. Takže sa kľudne môže stať, že sa plynulo prejde 100km ale regenerácia sa zatiaľ nespustí, hoci by krásne prebehla - nato sa jazdí dlhodobo po meste a korektná regenerácia proste neprebehne. Extrém je potom chybová hláška - prekročený maximálny počet neúspešných pokusov o regeneráciu FAP.

Tento systém je tak nedokonalý, že sa za to jeho tvorca môže hanbiť...

Úplne by pritom pomohla jedna kontrolka, resp. hláška že prebieha regenerácia - a namiesto zaparkovania by sa dalo plynulo pokračovať v jazde až kým regenerácia neskončí.

To by to však mal vodič príliš pod kontrolou...a to sa zjavne nechce...

Holt, nie je to auto do mesta, resp na krátke trasy...

Odesláno

Já bych i uvítal možnost manuálního spuštění regenerace. Vím, že pojedu teď hodinu po dálnici, tak bych o tom dal hlášku elektronice a ta by si, v případě potřeby regenerace, onu proceduru vykonala, co?:myslim

[upravil dne 10/2/10 PPK]

Odesláno
Původně zaslal: pkr

Ještě větší.:bojim:bojim:bojim:grr

Ahoj,mám problém, že se mi rozsvítí po rozjetí signalizace doplnění aditiva do FAP a pak zhasne.Nevím,jestli je malá hladina nebo nutná regenerace a má to vliv na výkon motoru?Můžete mi poradit? Dik.

Odesláno

Pokud je málo aditiva, měla by se rozsvítit kontrolka a příslušná hláška by měla svítit pořád.Není v nádobce plovák, ale počítač to počítá podle tankování.

Regenerace FAP se spouští sama, pokud je FAP ucpaný, zase se rozsvítí kontrolka a příslušná hláška.V tom případě se zkouší nucená regenerace přes dia.Pokud nepomůže, je třeba FAP vyměnit.

Proč to jen problikne nevím, asi by to chtělo napíchnout na dia, co ukáže.

Jsou tady ale kluci, co vědí skoro všechno, tak Ti třeba poradí líp.

Pokud svítí kontrolka diagnostiky motoru, většinou auto přejde do nouzového režimu a motor nejde vytočit víc jak na 2500 otáček.

[upravil dne 11/2/10 pkr]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...