Sobull Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Chtěl bych se s váma podělit o zkušenost s touto firmou, která vám prověří auto a zároveň se zeptat na zkušenosti vaše. Takže, protože kupuju jiný auto než peugeot je problém zjistit nějakou servisní historii, zkusil jsem cebii. Cena za prověření je 500 a ještě před zaplacením člověk vidí co kupuju, kolik údajů o historii a podobně obdrží. Věděl jsem že dostanu jen jeden údaj o stavu km, ale napůl ze zvědavosti jsem to zkusil. Přijde např. 6/2009 105500km, toť vše. Tak jsem zvedl telefon a zavolal helplinku, která je v ceně. Chtěl jsem vědět co je to za zdroj abych zvážil hodnotu údaje. A ejhle, zdroje nezdělujeme, to je tajemství. Tak aspoň jestli je to autorizák nebo ne. Nelze, naši partneři jsou tajní. Aha, tak aspoň je ten údaj ještě z Německa nebo už od nás? Nelze, ale drtivá většina našich partnerů je z česka. Tak pěkně děkuju. Za mě je tahle služba úplně ku hovnu. U auta z česka si to každej ověří sám a u auta ze zahraničí je mi celkem na pendrek co zjistěj jejich patneři tady, jejikož to už je třeba dávno pozměněný od českejch nenechavců. Takže závěrem, díky bohu za centrální databázi peugeotu a kluky tady co to z ní dokážou vytáhnout. Zkusil to někdo z vás? myslím tu cebii. Až nebudu línej tak tam ještě hodim vinko 407 u které znám historii do puntíku, ať se ukáže co mají. Citovat
oddie Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 A to si jako myslíš, že to na té helplince vědí? Vždyť mají před sebou jen ksicht programu, kde mohou zjistit ty údaje, a to je vše. Když zavoláš k nám na infolinku a budeš chtít vědět zdroj dat, taky budou vědět prdlajz, a budou si něco vymejšlet. Citovat
CNA Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Ja mohu Cebii jen doporucit. Pred koupi jsem si nechal prolustrovat auto v cele evrope. Trva to sice ctyri dny a stoji 2000,- , ale mam ted jistotu a muzu s nim kamkoli za hranice. Nedavno jsem to doporucil kolegovi z prace, ktery kupovat Octavii II z nemecka. Super stav, vozidlo kontrolovano v origo servise, vse sedelo, proste super. Pak jsem mu rekl at pro jistotu zkusi Cebii at ma klid. Vysledek stal za to: Vozidlo odepsano pro totalni havarii. Takze jinymi slovy, sehnali totalni vrak v nemecku a podle nej ukradli dvojce a to zlegalizovali. Kolega usetril 430 tisic, zkoncilo to trestnim oznamenim na policii a dodnes mi dekuje. Zadne auto uz bych bez testu Cebie nekoupil. [upravil dne 14.12.2009 CNA] Citovat
Sobull Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 Proto se ptám na zkušenosti, nechci to hned odsoudit. Pokud jde o ověření původu, tam to k něčemu být může, to bez debat. Ale nájezd kilometrů bez udání zdroje je mi fakt an nic. Stačilo by jestli je to stk, autorizovaný servis nebo co a hlavně jestli u nás nebo v zahraničí. A není to nějaká infolinka, ale technik na telefonu jak píšou a hlavně jeho služby jsou v ceně, takže placené, měl by něco vědět. Navíc on to asi ví, ale nechce říct, to vypadá. Jak říkám nechci hned soudit, ale jsem zklamanej. Citovat
MatrixChose Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Když jsou tak super, tak nevím, proč mají dole napsaný něco ve stylu (přesně fakt už nevím) že ty informace nemusejí být pravdivé a neručí za ně? To myslím mluví za všechno... Citovat
Fusion Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 To můžeš zavolat na 1188 :) Ale přece pokud jde o Peugeot tak ti to tady kluci ověří... Citovat
MatrixChose Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Jinak vyzkoušeno i u Citroena tak jsme normálně zašli do salonu, řekli VIN a ochotně a zadarmo nám všechno řekli Citovat
Tommy306 Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 troufám si tvrdit, že info podle VIN sdělí kterejkoliv slušnej prodejce..já si takhle pouze po telefonu prošel kompletní historii jednoho Volva, když jsem zavolal do salonu, kterej měl razítka v servisce:super a v Artcomu mi zas řekl borec všechno k mýmu současnýmu autu než jsem ho koupil.. Citovat
Vvitty Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Matrix: treba uz jen proto, ze auto ktere dnes v Nemecku projde jako ciste muze za mesic vyhodit vysledek ukradeno? Staci na to domluva majitele a zprostredkovatele, ze mu krome pojistneho od pojistovny vyplati jeste provizi, kdyz kradez auta nahlasi az po navratu z dovolene... a mezitim se auto davno proda. Citovat
CNA Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Historie vozu je asi neco jineho a na to bych je urcite nepouzil. Ostatne je to ojete auto a pokud jezdi a prohledl ho servis a vse je OK tak me historie nezajima. Udaj na tachometru je stejne nic nerikajici, jen jsme na nej nejak fixovani :). Prinos jejich sluzby prave vidim v situaci kterou jsem jiz popsal. K cemu je pak historie podle VINu, kdyz patri jinemu autu. Vzhledem k tomu, ze na teto lustraci trvaji nektere finacni ustavy pri financovani tak ta informace asi nejakou vahu mit bude. Oni dobre vedi co delaji, jde o penize. Co se tyka VIN historie vozu tak by me take zajimalo jestli se da nejak ovlivnit. Mluvil jsem totiz nedavno s jednim clovekem co mi tvrdil, ze pracuje pro jednoho ofic. prodejce a ze tam hromadne stahuji tacho. Prej je to hroznej kseft, hlavne rocni vozy. Pak to prece ale nemuze sedet na databazi. Citovat
.mycTD Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 nadruhou stranu, kdyz prodavam nejakou informaci, tak si za ni taky stojim, ne? koupis ode me za peto papir ve stylu: nevim o tom, ze by auto bylo kradene, pokud je, tak sorry? Citovat
CNA Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 To tam maj podle mne pro sychr a by se nemohl nikdo soudit. Sluzbou kterou dostanes je dotaz na vsechny autority v danych statech a zpetnou vazbu. Nemuzes vsak nikdy rucit za pripadnou korupci ci trestnou cinnost v jine zemi. Nic neni stoprocentni ani tato informace, ale ma hodne vysokou procentualni uroven pravdivosti. Vse je vzdy o mire akceptovatelneho ryzika a tady je ryziko relativne nizke. Citovat
Aluška Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Aby mi pár let zpět půjčilo GE na auto, tak jsem si musela CEBII zaplatit, jinak by mně nepůjčili ani korunu, takže snad to nějaký význam mít bude Citovat
Sobull Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 Právě proto, že jsou ty údaje bez záruky, by měli uvádět jejich zdroj, aby si zákazník sám mohl zvážit hodnotu informace. Je rozdíl jestli mám informaci z autorizáku z Německa nebo třeba o měsíc později z STK tady. Jinak jsem si brnknul do Němec do servisu co je v knížce, to je nejlepší asi ověření. Jen sehnat někoho kdo vládne řečí jejich kmene. Citovat
MatrixChose Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Tuším, že to bylo i v TV, že někdo ten papír od nich měl a pak si stejně přisli pro auto a nic s tím neudělal díky tomu dodatku -> nevěřím tomu prostě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.