Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

oni: Wankel nemá pístní kroužky, ale tři těsnící vrcholy rotoru a ty jsou problém, protože podléhají opotřebení. Docela by mně zajímalo, jak jsou na tom s životností motory Renesis od Mazdy, protože to fakt nevím.:myslim

Odesláno

Až se 1.2 stane legendárním motorem tak pak se vzdám mandátu a odejdu ze sněmu.

Je to trochu troufalý, ale já předpokládám, že to dobrej motor nebude. Ono málo která \"lidová\" automobilka dneska dokáže vyrobit dobrej motor. Poměr výkon/tuna je něco kolem 52 koní, což se na tom motoru taky podepíše. Být to v Polu, neřeknu ani slovo.

Já bych vsadil výplatu na N54B30, popř. N52 od bavoráku, ne kvůli výkonu ale protože je to už 12. generace osvědených motorů.

Odesláno

To fakir: tak jasny, neni to pocelem obvody,ale jen na tech frcholech, jen jsem nevedel jak to nazvat :)

To fusion: ja si myslim, ze to se jen tak nedockame.

Jinak to samy je u skodovky,kdyz se o ni bavime, motor co se zacal davat tusim do 100 nebo 120 skoncil az ve fabii, ve sve podstate ten mootor uz za ty dlouhy roky,mel vychytany vsechny mouchy..

Odesláno

podle mně budoucnost má,emisní daně i nás přinutí k užívaní takových motorů,mně osobně by vyhovoval,nejezdím daleko do práce a jednou za rok co vyrazím na dovolenou po krásách československá (na dovolené se nespěchá)...chápu,že pokud někdo dojíždí za práci přes 50 km potřebuje výkonnější motor.

Odesláno

Motor moze byt dobry, ale tiez si ho neviem predstavit v YETI ? Nebol by lepsi pre mensie auta ... ?

Tiez by som sa nenahneval nejakemu vykonnejsiemu Turbo Benzinu do peugeotov.

Ked som mal punto GT 1.4 Tie 98 KW, tak to bola parada, vykon to malo, zive to bolo, spotreba bola takisto vyssia, ked som mu stupal, tak v pohode cez 12 litrov ...

Ale zase ked som s nim isiel normalne, mimo mesta, nalozeny, 4 ludia + batozina, tak som sa pri 100 km/h mestil v pohode do 6 az 6,5 litra ...

Takze tie male turbo motory by som neodsudzoval ...

Odesláno

Á, koukám, že nejen na novinkách se člověk dozví perly :nevim

Aha, takže když v motoru jsou \"tlaky\", tak potom nic nevydrží. Tak to jo. A nenapadlo vás takhle náhodou, že je to mnohem víc o tom, jak se ten motor na ty \"tlaky\" nadimenzuje, co? Asi ne, že...

Malej příklad z pažoutů. Legendární XUD9 měl nějakých 47-51kW, dimenzován byl opravdu bohatě, a bez problémů se dožívá nájezdů přes 500tis km. Pak přišlo HDI, které má na svůj objem výkon prakticky dvojnásobný - to se tam ale musely zvětšit \"tlaky\", co?! A nastoje, i ty HDIčka mechanicky vydrží přes 500tis km, a zvládají to mechanicky dokonce lépe než ty staré XUD, zdaleka na nich tolik nepraskají hlavy a neodchází těsnění pod hlavou. Kdežto podle té vaší úžasné logiky by po 150tis km měly být už dávno v hajzlu, když jsou tak \"vyhnané tlakama\".

A že to žere, když se na to šlape? Ano, to platí u každého motoru. A u turbomotorů je to vlastnost - a z mého pohledu žádaná a velmi dobrá vlastnost - že spotřeba velmi závisí na stylu jízdy. Tak vám totiž při jízdě v pohodě motor žere minimum, ale když na to potřebujete dupnout, pořád tam máte slušnou rezervu. Z toho ohledu je 1,2 s turbem zajímavější než 1,6-1,8 o stejném výkonu bez něj. A pokud se dobře naladí, má i příznivější momentovou charakteristiku, takže i argument o \"krouťáku\" je mimo mísu.

Odesláno

ono je hlavne treba vzit v uvahu i objem smesi, ktera v preplnovanem motoru pracuje, nez zacnu ohrnovat nos nad zdvihovym objemem. nasobeni zdvihoveho objemu koeficientem neni jen vymysl tuneru pri sprintech a co jsem mel moznost vyzkouset fiatacky 1.4turbo, tak v techhle motorech budoucnost vidim.

pak jsou samozrejme i marketingove aspekty a je fakt, ze treba superb bude s 1.2 vypadat divne, i kdyby ten motor mel treba 300ps.

Odesláno

Současný 1.2htp jsou ve 150tis. Ready na generálku. Nevím důvod, proč by tento motor měl být obrovskej skok kupředu, a proč by se tomu člověk nezasmál. Co bude další? Suberb s dvoutaktem?

Odesláno

Nazdárek !!!

Můj poznatek - dělám v automobilovém závodě na výrobu stropních panelů do - Mercedes,Audi,Opel,Škoda - Yeti,Bmv,Porsche a Golf!

Můžu Vás s klidem přesvědčit že Audi + Škoda + Golf + Seat je pořád jedno a to samé AUTO!!!!!!!Jen jiný tvary karosérie !!!!!!!!!!!!!!

Zdraví Pepan:roker

Odesláno

fusion: jezdil jsem s Polem HTP po praglu a byl jsem prijemne prekvapenej -na zaklade povesti toho motoru. na druhou stranu, kdyz predjizdim na D1 ty kolony fabii, kdy to obchodaci dene drti Pha-Brno, tak bych neveril ani tem 150tkm... jde taky o pouziti toho motoru.

pepan: tak to je super poznatek! :super

ja sice delam do vcel, ale nekolik nuanci jak v kostrukci, tak v motorizacich jsem zaregistroval. tak ted teda nevim. :mad:

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

pepan: tak to je super poznatek! :super

ja sice delam do vcel, ale nekolik nuanci jak v kostrukci, tak v motorizacich jsem zaregistroval. tak ted teda nevim. :mad:

Môžem potvrdiť jeho slová. Robil som šéfa servisu Audi, WV, Škoda, Seat a môžem zodpovedne povedať že používajú čím ďalej tým viac zhodných súčiastok. Od podvozkových platforiem cez nápravy, motory, elktropríslušenstvo až po výbavu. Všetko je rozdelené do kategórií podľa tiedy. Samozrejme že každá značka či model má i svoje unikum ale inak sú veľmi zhodné.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Současný 1.2htp jsou ve 150tis. Ready na generálku. Nevím důvod, proč by tento motor měl být obrovskej skok kupředu, a proč by se tomu člověk nezasmál. Co bude další? Suberb s dvoutaktem?

Toto nema logiku ? Vracat sa k dvojtaktom ? Tym chces povedat ze osadzanie turba do benzinovych motorov s mensim objemom je krok spet ?

V maloobjemovych benzinovych motorch ktore maju turbo buducnost vidim, oddie to napisal pekne...

Odesláno

:xvul ale ja by som chcel vidieť vaše ohlasy keby s takým motorom prisiel prvy Peugeot :P nemožem si pomôcť ale podľa mna je na tomto fore priliš veľký patriotizmus k Peugeotu. Ano aj ja mam rad tuto značku ale neopovrhujem preto vsetkým čo vyrábajú iné značky (napr. koncernom WV)

Ale to je len moj nazor :papa:P

Odesláno
Původně zaslal: katro

...nemožem si pomôcť ale podľa mna je na tomto fore priliš veľký patriotizmus k Peugeotu...

:D Zvykneš si. Tu sa považuje za samozrejmosť že najlepšie auto je Peugeot a najlepší olej TOTAL. :D

Skús napísať niečo iné. :bacha:bacha :D:D

Odesláno
Původně zaslal: pepan_333

Nazdárek !!!

Můj poznatek - dělám v automobilovém závodě na výrobu stropních panelů do - Mercedes,Audi,Opel,Škoda - Yeti,Bmv,Porsche a Golf!

Můžu Vás s klidem přesvědčit že Audi + Škoda + Golf + Seat je pořád jedno a to samé AUTO!!!!!!!Jen jiný tvary karosérie !!!!!!!!!!!!!!

Zdraví Pepan:roker

Objev Ameriky hadr :D:D:D Eště nějakej takovej poznatek bys pro nás měl?

Hele, já mám taky jeden, no nevěřili byste, ale Peugeot a Citroen je taky jeden koncern. Takže taková 306 a Xsara je taky jedno auto, jen s jinou kastlí. A nastoje, dokonce si tenhle nás koncern dovolil spolupracovat i s Fiatem, takže 806/Evasion/Ulysse/Zeta je taky jedno a to samý auto, dokonce i s chlupama, dělá se totiž na jedný a tý samý lince, jen znaky, světla a maska se lišej. Nebo 807/UlysseII/C8, to samý. A to samý udělali u dodávek, Ducato, Jumper a Boxer je taky jedno a to samé auto, no kdo by to byl řekl. A co teprve TPCA Kolín, tam si dovolili do toho zatáhnout ještě Toyotu.

A aby toho ještě nebylo málo, jednotlivé funkční celky dodávaj externí firmy, takže se to ještě míchá dál mezi značky. Abyste se nedivili, že třeba Valeo dodává i někam jinam než jen do francouzů. A v konečném důsledku pak nebyli za debily jako pár \"odborníků\" na novinkách a idnesu tvrdících, jak škodovka vyrábí špatná turba - ačkoliv je pochopitelně dodává jeden z pár světových výrobců turb...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Fusion

Toto nema logiku ? Vracat sa k dvojtaktom ? Tym chces povedat ze osadzanie turba do benzinovych motorov s mensim objemom je krok spet ?

V maloobjemovych benzinovych motorch ktore maju turbo buducnost vidim, oddie to napisal pekne...

Vyhledej si výraz \"sarkazmus\".

A ne, nevidím nic světobornýho na dávání turba na maloobjemovej motor, dělá se to desítky let, ale když se dá slabej motor do krávy tak nemůže nic vydržet a aby jel tak bude žrát. Jakej úspěch měly 1.4 v 2. generaci a 1.6 v 1. generaci? Samá tragedie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...