ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 co si myslíte o tomto motoru,myslím hlavně jak dlouho vydrží-najede kilometrů? (je pravda,že objem ničím nenahradíš?) http://www.novinky.cz/auto/186704-skoda-octavia-dostane-novy-zakladni-motor-1-2-tsi.html [upravil dne 11/12/09 ozzy56] Citovat
Fusion Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Bože můj. Být to ještě tříválec tak se snad pudu opít. Citovat
peugeot09 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Co je na něm špatného? Výkon a točivý moment je na takový objem parádní. Citovat
hudy Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 to jo, ale kdyz tomu trosku slapnes nebo budes nalozenej, tak pujde spotreba i nad 10l Citovat
dolly1010 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Přesně tak. Ty dnešní motory, to je zázrak. Je to 1.2, má to 77kW a žere to 5,7l. To se s mou 1.4, která má sotva 55kW a žere přes 7 litrů nedá rovnat A jako bonus máš nižší povinný ručení Citovat
punkac Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 nevím nevím, zase si myslím, že tyhle dnešní motory vydrží záruku a budou chtít generálku, myslím že můj motor \"objem ničím nenahradíš\" je v tomhle ohledu lepší opravte mě, jestli se pletu, rád se poučím Citovat
tbarth Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Nevýhoda těch malých motorů je ve spotřebě hodně závislé na stylu jízdy, víc než u objemnějších motorů. Umí za 5.7, ale to musí člověk plyn lechtat. 5 lidí a naložený kufr, a jezdí za 10 litrů/100 km, možná víc. Citovat
oddie Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 To, kolik motor vydrží, záleží především na tom, jak jej konstruktér nadimenzoval a jak se mu povedl. Takže jsou jak povedené pidimotůrky s obrovskou výdrží, tak i velkoobjemové sráče. Sám jsem třeba takhle přes prsty svého času koukal na fiatí 1,2 16V, a čas ukázal, že jsem se dost spletl. Takže já s tímhle motorem rozhodně problém nemám, nemíním se účastnit rádobyvtipných a rádobychytrých dementních slintů na jeho účet jen proto, že je to škodovka, a říkám na to, že čas ukáže. A předpokládám, že ukáže v dobrém, není důvod, aby ne. Citovat
oddie Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 P.S. a pokud by byl někdo z té reakce vyjevenej, tak jsem tak letmo koukal do komentářů na těch novinkách a idnesu. Citovat
Fakir Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Původně zaslal: oddie P.S. a pokud by byl někdo z té reakce vyjevenej, tak jsem tak letmo koukal do komentářů na těch novinkách a idnesu. To se vždycky snažím nedělat. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2009 Autor Odesláno 11. prosinec 2009 Původně zaslal: tbarth Nevýhoda těch malých motorů je ve spotřebě hodně závislé na stylu jízdy, víc než u objemnějších motorů. Umí za 5.7, ale to musí člověk plyn lechtat. 5 lidí a naložený kufr, a jezdí za 10 litrů/100 km, možná víc. taky si myslím,že při větší zátěži bude chtít víc papat...,jinak taky předpokládám,že VW nepustilo do provozu nějaký šmejd...,holt jsou dnes jiné materiály,řídící elektronika atd. a vlastně samotný motor je furt stejný,dnes má sériový motor 1.6 175 koní,kam až to půjde... Citovat
tom406 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Pánové ze škodofffky by se měli sem tam podívat na pořad Top Gear:D a nevýmýšlet takové srajdy 1,2 a ještě napsat že to má o 3 koně víc než 1,6ka:D:D:D.A převodovku bych dal 8mi stupňovou. sedm je málo:D Citovat
Demo Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Sice V6 je V6 a V8 je V8, ale projel jsem tento motor v Yetim a byl jsem mile prekvapen.... Citovat
pastorek Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Presne tak. Načo kritizujete niečo o čom ste len čítali. Moderné materiály, systémy prípravy zmesi a menežnent motora dokážu zdvihnúť účinnosť motora. V spojení s automatom by som sa toho motora vôbec nebál. Parametre má pomerne dobré tak o čo ide? Má to byť šmejd len preto že je to Škodovka? Napriek tomu že sme na fóre Peugeot ešte nemusíme haniť všetko ostatné už len z princípu. Oddie to napísal dobre. Čas ukáže či sa osvedčí. Zatiaľ si zaslúži iba obdiv aké parametre dokáže dosiahnuť. Predpokladám že je to zmenšený motor 2,0 TSI ktorý sa osvedčil veľmi dobre a má výkon až 265 koní. Citovat
Qcko Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Tieto motory maju buducnost a dokazuju ze vykon sa nemusi nahanat objemom...aj Fiat ich zacal montovat predsa, asi rok dozadu som cital o 1.4 motore, ktory mal 165k a testy mal vyborne, ukaze az cas, ake budu spolahlive, ale Amerike nakopeme prdel:roker Citovat
automale Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 len aby usetrene prachy za palivo nesli do servisu. som zvedavy kolko toho ten motor zvladne a zaujimave tiez bude kupit jazdenku stym motorom ked bude mat vyse 150000km. Mi to pride trosku smiesne ale casom si hadam zvykneme ze taky Passat bude mat 1.2 benzin :-) hmm auto z roku 1991 by som si radsej kupil s dieslom lebo bol jednoduchy a nemalo sa tam dokopy co posrat oproti benzinu. dnesny diesel by som si uz nekupil lebo sa tam toho moze posrat viac a draksie ako na benzine. zeby za par rokov bude zasa diesel jedoduksi a lacnejsi na servis ako benzin? :-) Citovat
Fr3sh Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 a cim to udelaly ze to ma takovy vykon atd? prece tim ze tam jsou vsude tlaky jako krava s prominutim...ten motor nevydrzi mnoho...a spotreba bude vysoka kdyz to budes slapat Citovat
švejk Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 no, nevim mam takovy pocit, ze americe uz byl kmin nakopan jiz pred mnoha a mnoha lety. Ikdyz je fakt, ze muj nazor muze byt do znacne miry zkreslen tim, ze ameriku a vubec americky styl ja proste do znacne miry nerad Původně zaslal: Qcko Tieto motory maju buducnost a dokazuju ze vykon sa nemusi nahanat objemom...aj Fiat ich zacal montovat predsa, asi rok dozadu som cital o 1.4 motore, ktory mal 165k a testy mal vyborne, ukaze az cas, ake budu spolahlive, ale Amerike nakopeme prdel:roker Citovat
švejk Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 samozrejme, ze se tam cpou vyssi tlaky. Jinak klasicke motory nezefektivnis.. daleko lepe je na tom s vyhlidkami wankel, kde nedochazi k hornim a dolnim uvratim (zastaveni pistu znamena ztratu energie). Vetsi efektivitu by mozna prinesl 2-doby motor, namisto 4-dobeho. Precijen ten se \"otoci\" pouze jednou, nez je pripraven zase k \"akci\" ale podobne uvahy necham spis strojarum, protoze ty na to maj narozdil odemne skoly Původně zaslal: Fr3sh a cim to udelaly ze to ma takovy vykon atd? prece tim ze tam jsou vsude tlaky jako krava s prominutim...ten motor nevydrzi mnoho...a spotreba bude vysoka kdyz to budes slapat Citovat
oni Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 ale tady jde o to, ze do budoucna musej jit emise o dost dolu a emise sundas jedine malym objemem, ono je to blby, ale do budoucna tady budou samy nizkoobjemovy motory s preplnovanim! ono jak tady lidi psali, dnesni technologie sou na jiny urovni! kdyby dvoudoby motory meli dobry emise, tak se porad drzej a je pravda,ze se k nim dost vraci, pac objem jednoho motoru 4 takt bude mit si troufnu o pul min vykonu jako samej motor dvoutakt, nebo u motorek to tak je, az se tomu nechce verit! wankel, je hodne dobre vymysleny motor, ktery tady je stejne dlouho jako klasika, ale i pri dnesnich technologii jsou pistni krouzky stale problem, zde je mazda stale hodne ve predu,ale porad to neni ono! a jeste k tomu VW, ktery ted ma prijit na trh s novym malym vozitkem,kde bude 800 nebo 900 taky preplnovany. je jasny ze lidi zvykli na velky objemy sou presvedceni,ze velkej objem je velkej objem, ale jak uz tu je psano, meli by se svezt treba v yettim 1.2 T, myslim si ze to auto umi dobre dohanet! nehlede co se tady ohanite spotrebou okolo 10l, kdyz u velkyho objemu spotreba pri slapani na krk je o dost vetsi a pri normalni jizde za 4 litry nikdy nepojete a k cemu u nas auto,ktery poleti pres 200,kdyz u nas to vyuzijete minimalne! je to dnes proste jen o emisich o nic jinyho nejde, k tomu pribydou maly kola.... tak a ted me ukamenujte:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.